Ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται η Samsung το πρώτο τρίμηνο του 2020

Samsung, Ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται η Samsung το πρώτο τρίμηνο του 2020

Είναι ξεκάθαρο ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος, και όπως είναι λογικό ο τεχνολογικός κόσμος δεν θα έμενε ανεπηρέαστος. Αυτή τη φορά, έγινε γνωστό ότι η Samsung παρουσιάζει σταθερά κέρδη, παρά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Καμία επίδραση ο κορωνοϊός στα κέρδη της εταιρείας

Η Samsung Electronics είναι ένας από τους λίγους τεχνολογικούς κολοσσούς που δημοσιεύουν τακτικά αναφορές κερδών. Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα η εταιρεία δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν την έχει επηρεάσει καθόλου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχε κέρδη 55 τρισεκατομμυρίων Κορεάτικων won ή περίπου 41,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάτι που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση 5%. Τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να έχουν αύξηση 3% που ισούται με 6,4 τρισεκατομμύρια Κορεάτικά won ή περίπου 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Samsung δεν σκοπεύει να κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τα κέρδη ανά τμήμα πριν τη δημοσίευση της αναλυτικής αναφοράς που περιμένουμε να πραγματοποιήσει μέσα στον Απρίλιο.

Ωστόσο, θεωρείται αναπόφευκτο να επηρεαστεί ο τομέας των ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, λόγω της διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, τη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, και την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί.

Πρόκειται για ένα δεδομένο που ίσως δεν γίνει εμφανές ακόμη στα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιεύσει η Samsung, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.