Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

, Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές. Ο σκοπός της έρευνας είναι να δημιουργηθούν όργανα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις.

Τα βλαστοκύτταρα που ανέπτυξαν με επιτυχία οι επιστήμονες σε ένα λειτουργικό έμβρυο που αποτελούν συνδυασμό ενός ανθρώπου και ενός μακάκου είχαν ως στόχο τους να μελετηθεί κατά πόσο μπορούν να δημιουργηθούν τέτοιοι συνδυασμοί κυττάρων και όχι, φυσικά, να προκύψει ένα νέο πλάσμα. Επομένως, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ότι θα γίνουμε σύντομα… Planet of the Apes!

O βασικός στόχος των ερευνητών είναι να μελετήσουν κατά πόσο είναι εφικτό να δημιουργούμε με ελεγχόμενο τρόπο ζώα που θα μπορούσαν να μας δώσουν όργανα για μεταμόσχευση. Τα ανθρώπινα κύτταρα έμπαιναν σε έμβρυα μακάκων και κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στον οργανισμό τους για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Μάλιστα, τα ανθρώπινα κύτταρα κατάφεραν να πολλαπλασιαστούν στα έμβρυα των μακάκων. Ένα από τα στοιχεία που μελετά η ερευνητική ομάδα είναι το πώς μπορεί να λειτουργήσει η ανθρώπινη βιολογία μέσα σε άλλα είδη, έτσι ώστε να μελετηθεί περαιτέρω το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας χίμαιρας που θα λειτουργούσε ως το υπόβαθρο ανάπτυξης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εντελώς επιστημονική φαντασία, όλο αυτό…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Σίγουρα θα γυρίσει μπούμερανγκ. Όσο και να πετύχει κανείς βήματα προς την αθανασία, το σύμπαν ή τέλος πάντων η παρούσα κατάστασή του να μας “φιλοξενεί” δε θα μείνει για πάντα εδώ. Κυνηγάμε μια ζωή να ζούμε περισσότερο αφιερώνοντας όλο και περισσότερο χρόνο σε ανούσια πράγματα αντί να ζούμε πραγματικά

giorgosgek

Εισαι εντελως σωστος , αλλα ταυτοχρονα εντελως λαθος

Βασιλης

Καλα ολα αυτα,οσο το προβλημα ειναι μακρια απο εσενα και τους αγαπημενους σου.Οταν αντιμετωπισεις ασθενειες δυσκολες ,οπου μια μεταμοσχευση θ αλλαζε το προκαθορισμενο αποτελεσμα,τοτε νομιζω θα ευχαριστουσες που υπαρχει κι αυτη η δυνατοτητα.

Kosmas

Ναι ισχύει. Συνήθως σε αυτά είναι από που αντλείς το δικαίωμα.. Μια ωραία σειρά που αντιμετωπίζει αυτό το θέμα με όρους Neuralink του Musk είναι το Upload (κωμική τη λες αλλά πιάνει πολύ σύνθετα θέματα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.