Απέτυχε η εκτόξευση ιαπωνικού πυραύλου που θα ανταγωνιζόταν την Space X

Ιαπωνίας, Απέτυχε η εκτόξευση ιαπωνικού πυραύλου που θα ανταγωνιζόταν την Space X

Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της Ιαπωνίας να στείλει στο διάστημα έναν νέο, μεσαίας ανύψωσης πύραυλο, αφού ο κινητήρας δεύτερου σταδίου δεν αναφλέχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειές του Τόκιο να μειώσει το κόστος πρόσβασης στο διάστημα και να ανταγωνιστεί την SpaceX του Elon Musk.

Ο πύραυλος H3 ύψους 57 μέτρων, το πρώτο νέο μοντέλο της Ιαπωνίας εδώ και τρεις δεκαετίες, απογειώθηκε χωρίς πρόβλημα από το διαστημικό σταθμό της Τανεγκασίμα, όπως έδειξε η ζωντανή μετάδοση της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA). Αλλά φτάνοντας στο διάστημα, ο κινητήρας του δεύτερου σταδίου του πυραύλου απέτυχε να αναφλεγεί, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους της αποστολής να καταστρέψουν χειροκίνητα το όχημα 14 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Είχε προηγηθεί άλλη μία αποτυχημένη εκτόξευση τον προηγούμενο μήνα, με τα συντρίμμια να πέφτουν στον ωκεανό ανατολικά των Φιλιππίνων.

Η υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Κέικο Ναγκαόκα δήλωσε ότι η κυβέρνηση συγκρότησε ειδική ομάδα για να διερευνήσει την «πολύ λυπηρή» αποτυχία.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Business Space

Relativity Space: Στον “πάγο” η εκτόξευση του πρώτου εκτυπωμένου πυραύλου

Αναβάλλεται προσωρινά η πρώτη εμφάνιση του μοναδικού πυραύλου που παράγεται με τρισδιάστατη εκτύπωση από την καλιφορνέζικη Relativity Space.