Apple: Πρόστιμο 533 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε πατέντες

Η Apple δεν βρίσκεται πάντα στη θέση αυτού που κατηγορεί άλλους, βλέπε Samsung, ότι παραβίασαν πατέντες της, αλλά βρίσκεται και στην θέση του κατηγορούμενου. Αυτή τη φορά καλείται σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου να πληρώσει το ποσό των 532.9 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε τις πατέντες της Smartflash.

Η Apple φέρεται να χρησιμοποίησε τις πατέντες στο software του iTunes χωρίς να πάρει την άδεια της Smartflash. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τρεις πατέντες που σχετίζονται με digital rights management (DRM), data storage και συστήματα πληρωμών. Η Apple ισχυρίστηκε ότι οι πατέντες αυτές δεν ήταν σε ισχύ, αλλά η Smartflash και το δικαστήριο είχαν άλλη άποψη.

Η Smartflash ισχυρίστηκε ότι υπέστη ζημιές 852 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Apple ανέφερε ότι οι πατέντες είχαν αξία μόλις 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, σύμφωνα με την Smartflash η Apple χρησιμοποίησε επίτηδες τις πατέντες χωρίς την άδειά της διότι πριν από 10 χρόνια ο ιδρυτής της είχε παρουσιάσει τις συγκεκριμένες τεχνολογίες στον Augustin Farrugia, ο οποίος αργότερα έγινε υπεύθυνος ασφαλείας στην Apple.

H Apple από την πλευρά της θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, ενώ εκπρόσωπός της ανέφερε ότι η Smartflash δεν έχει κανένα προϊόν, υπαλλήλους, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας και δεν έχει καμία παρουσία στις ΗΠΑ, το μόνο που θέλει είναι να πάρει δικαιώματα από τις τεχνολογίες που ανέπτυξε η Apple. “Αρνούμαστε να πληρώσουμε σε αυτή την εταιρεία για τις ιδέες που οι υπάλληλοί μας ξόδεψαν χρόνια να αναπτύξουν”, είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Apple, Kristin Huguet.

apple 532 εκατομμύρια πρόστιμο, Apple: Πρόστιμο 533 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε πατέντες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioankav

Ψάχνοντας λίγο το site της Smartflash LLC, είδα πως τα μόνα νέα της εταιρείας είναι οι μηνύσεις ενάντια σε Apple, HTC, Samsung, Google, ενώ και οι μόνες ουσιαστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ως εταιρεία είναι οι πατέντες τους…

Agnostos13

Εταιρια ενοικιασης πατεντων δηλαδη η Smartflash LLC!

παναγιωτης

Δηλαδή όταν παραβιάζονται πατέντες της apple οι άλλοι πρεπει να πληρώσουν. Οταν αυτή παραβιάζει πατέντες, δεν θέλει να πληρώσει… Μαλιστα !!! Ωραία εταιρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.