Apple: Έχει πουλήσει 700 εκατ. iPhone – στο 99% η ικανοποίηση των χρηστών

Από τη σκηνή του Spring Forward event ο CEO της Apple Tim Cook δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εξαιρετική πορεία που έχει η εταιρεία του. Ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα η Apple έχει πουλήσει 700 εκατομμύρια iPhones συνολικά. Αναφέρθηκε ειδικά στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus λέγοντας ότι η ικανοποίηση των χρηστών του φτάνει στο 99%.

Ο Tim Cook αναφέρθηκε στις τεράστιες πωλήσεις των φετινών iPhone 6 λέγοντας ότι καταφέρνουν να πουλήσουν το διπλασιάσο από τον μέσο όρο που έχει η αγορά των smartphones συνολικά, οι πωλήσεις των iPhones έχουν αυξηθεί κατά 49% σε σύγκριση με πέρσι την ώρα που η αγορά στο σύνολο αυξήθηκε κατά 25%.

Αναφέρθηκε επίσης και στο Apple TV όπου έχουν πουληθεί 25 εκατομμύρια και η Apple μειώνει την τιμή από τα 99 δολάρια στα 69 δολάρια.

H Apple έχει δείξει ότι της αρέσει να μιλά με αριθμούς σε πολλά από τα launch event που πραγματοποιεί και ανακοίνωσε επιπλέον ότι, το iPhone είναι το νούμερο ένα smartphone στον κόσμο, ότι μόνο το προηγούμενο τρίμηνο μόνο τα καταστήματά της είχαν 120 εκατομμύρια επισκέπτες και στο σύνολο έχει 450 καταστήματα ανά τον κόσμο.

apple sales, Apple: Έχει πουλήσει 700 εκατ. iPhone – στο 99% η ικανοποίηση των χρηστών

apple sales, Apple: Έχει πουλήσει 700 εκατ. iPhone – στο 99% η ικανοποίηση των χρηστών

apple sales, Apple: Έχει πουλήσει 700 εκατ. iPhone – στο 99% η ικανοποίηση των χρηστών

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cabalerro21

700 million isheeps!

Sot11

Γιατι οποίος αγοράζει iPhone ειναι πρόβατο και οι υπόλοιποι ειναι φωστήρες; Τι λογική ειναι αυτη; Μην βάζεις ταμπέλες χωρίς λογο…

Νίκος 31

Αυτός που αγοράζει συνήθως iPhone, είναι συνειδητοποιημένος χρήστης που ξέρει τι ακριβώς θέλει, αυτός που αγοράσει Samsung, το αγοράζει γιατί του είπανε ότι έχει 3GB Ram και 8πύρηνο επεξεργαστή. Με την διαφορά του ότι το iPhone τρέχει πολύ πιο γρήγορα με 2πύρηνο στα 1.2 και 512 – 1GB Ram. Επίσης η Apple, είναι εταιρία με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ πελατεία και δεν απευθύνεται σε όλο το αγοραστικό κοινό αλλά σε συγκεκριμένο. Η Samsung απο την άλλη, κοιτάει να προσελκύσει πελάτες απο τα τεράστια Spec της που όλοι καμαρώνουν και θαυμάζουνε, άσχετα αν το κινητό στην κυριολεξία σέρνεται. Απο την άλλη η Apple δεν προχωράει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, με πυρήνες, Ram κτλ – πράγμα που εύκολα θα μπορούνε να κάνει και να πεί ο κόσμος ουάου (σαν τον Γιάνη), αντιθέτως καταφέρνει με ενα αξιόλογο λειτουργικό να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου. Άρα συνοψίζοντας, έχουμε 2 διαφορετικά κινητά smartphone τηλέφωνα. 1)Samsung, και δή το Galaxy Note 4, S6, Edge κτλ που με ενα ανύπαρκτο λειτουργικό κοιτάει να εντυπωσιάσει με τα τεράστια Specs του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προσελκύσει το ευρύ κοινό. 2)Την Apple, που θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάσει ενα δυνατό κινητό τηλέφωνο… Συνέχεια »

Lampros

Mπραβο+++ στον Νικο!!!

gkoutsos

@Νίκος 31 δηλαδη θες να μας πεις, οτι μεχρι και η κουτση μαρια που εχει παρει iphone, το εψαξε πολυ το θεμα… πλακα μας κανεις?! δεν τους βαζω ολους στο ιδιο καζανι, αλλα πιστευω οτι οι μισοι που παιρνουν iphone το κανουν λογω μαρκας, χωρις καν να ξερουν τι ακριβως χαρακτηριστικα εχει ή τι προσφερει. απλα πανε με την λογικη «αυτην ξερω, αυτην εμπιστευομαι». αφου η apple ειναι η εταιρεια που ακουνε και βλεπουν περισσοτερο γυρω τους, με αποτελεσμα να την θεωρουν και καλυτερη, χωρις καν να εχουν ψαξει να δουν τι προσφερει μια αλλη συσκευη. και θα σου φερω ενα παραδειγμα… παρε το htc one m8. πες μου ενα πραγμα που προσφερει το iphone και δεν προσφερει το m8 (εκτος της πισω καμερας που ειναι αντικειμενικα ειναι χειροτερη). κι αν δυσκολευεσαι, θα σου πω εγω τι παραπανω προσφερει το m8: – αρχικα, καλυτερη τιμη (420 ευρω το m8, 600 ευρω το iphone 6 το 16αρι) – επεκταση μνημης με micro sd (εως 128gb) (με 30-40 ευρω παιρνεις μια 64αρα καρτα) – τα αναμφισβητητα, καλυτερα ηχεια που υπαρχουν σε κινητο (μπροστινα και στερεοφωνικα) – ραδιοφωνο (και οχι μεσω ιντερνετ) – υπερυθρες (ir blaster) για να ελεγχεις τηλεοραση, air condition και… Συνέχεια »

foivos1k

Πιςτευω πως Δεν υπάρχει αυτό που λένε “το καλύτερο κινητό”. Υπάρχουν πολλά και πολύ καλά κινητά που το καθένα υπερέχει ή μειονεκτεί σε διαφορετικά σημεία. Ο καθένας βγάζει τη σούμα του και με βάση της ανάγκες, τα γούστα και τη προσωπικότητα του επιλέγει αναλόγως. Και αφήστε αυτά τα “οι μεν περνούν αυτό γιαυτο το λόγο και οι δε περνούν το άλλο για τον άλλο λόγο” γιατί κανείς σας δεν νομίζω να έχει πρόσβαση σε έρευνες που να αποδεικνύουν τα πρόχειρα και εύκολα συμπεράσματα για το ποιοι είναι πρόβατα, ποιοι συνειδητοποιημένοι, ποιοι έτσι και ποιοι αλλιώς και ποσό μάλλον να είστε σε θέση να γνωρίζετε τους λόγους και τα κριτήρια που κάποιος επιλέγει κινητό. Αηδία καταντάτε πια… Κάτοχος lg g2 και iphone 6. Έτσι, για το πιστοποιητικό… τεχνολογικών φρονημάτων.

foivos1k

Και σορρυ για κάποια τρανταχτά ορθογραφικά αλλά το iPhone 6 δεν με βολεύει και ιδιαιτερα στο μέγεθος. Τουλάχιστον δεν το χω συνηθισει ακόμα. Να, πχ ένα από τα δεκάδες σημεία σημεία που λέγαμε. Πχ οθόνη. Σε κάποιον μπορεί να κάθεται κουτί.

Γιώργος

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η πραγματική ικανοποίηση χρηστών iphone είναι 99% , μάλλον δεν απευθύνονται πλέον σε πρόβατα αλλά σε αμοιβάδες. Σαν τον Νίκο παραπάνω που θέλει να μας πείσει ότι τα μοντέλα , οι ψευτοκουλτουριάρηδες Πουρέιντζερ , οι μόδιστροι και κομμωτές που συνήθως κυκλοφορούν με iphone είναι “συνειδητοποιημένοι καταναλωτές”. αχαχαχα

Κώστας

Αν λάβουμε υπόψη μας τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα σούπερ ουαου χαρακτηριστικά του νέου galaxy s6, και χωρίς να λαβουμε υπόψιν τις πραγματικές του επιδόσεις στην πράξη τότε τα γιδια είναι οι κάτοχοι android. Ναι υπάρχουν και γιδια που αγοραζουνε και αλλα τηλέφωνα όπως apple, αλλά όχι όλο αυτό το συνονθύλευμα που μαζεύετε έξω από τους Γερμανούς και διαλέγει Samsung επειδή έτσι του ειπανε η επειδή έχει τα διπλα τριπλά τετραπλά specs, χωρίς ποτέ όμως αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να έχει εξίσου τις ανάλογες επιδόσεις και στάνταρ για τα spec του και τα λεφτά που δαπάνησες για να το αποκτήσεις. Το Samsung s6 note 4και τα λοιπά μου θυμίζει τις bugatti που φέρουν 1000 και πλέον άλογα, κοστίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ και στο nirburgring τρώνε 1 λεπτό σκονη από την φθηνιαρα πορσε 911 των 250.000 ευρώ και την λοτους ελιζ των 200 αλόγων. Και όπως λένε οι επιστήμονες το μέγεθος δεν μετράει…..

vasilist

@ Νίκος Καλά τώρα μας έστειλες, δεν λέω καλά τα Iphone σε σχεδιασμό και να κάνεις κλήσεις και βασικά πράγματα που κάνουν οι χρήστες iphone αλλα μέχρι εκεί, ότι ναυαρχίδα και να πάρεις είναι καλύτερη απο το Iphone. Εχω το galaxy s5 και σε ταχύτητα,κάμερα,μπαταρία,bezels,,sd card το iphone 6 το κάνει σκόνη και έχω και multitasking που δεν έχει το Iphone και ανοίγω και 2 εφαρμογές ταυτόχρονα, με mod 4 και τις βλέπω όλες στην οθόνη μου να τρέχουν ταυτόχρονα(youtube,messages,fb και ότι άλλο θέλω.. Και για το iphone το ξέρω γιατί το έχει φίλος μου και ήρθε και να μου πενευτεί αλλα μετά παραδέχθηκε οτι τουλάχιστον το iphone 6 έχει καλύτερο desighn και συμφωνώ μαζί του. Ναι είναι καλά τηλέφωνα αλλα μέχρι εκεί, η apple μετά το iphone 3gs τρέχει να προλάβει τον ανταγωνισμό γιατί την έχει καταπιεί το android, γιαυτό και προσπαθεί να αντιγράψει ότι μπορεί(keyboards,widgets,bigger screens,smart watches…). Μην σε μπερδεύουν οι πωλήσεις η οτι η Apple έχει κάνει όνομα, και οτι οποιος δεν ξέρει απο τεχνολογία το συνδέει με κάτι πολύ καλό (που είναι αλλά όχι τόσο όσο ο ανταγωνισμός). Όσο για το ότι η apple δεν βάζει τετραπύρινο είναι όχι γιατι δεν χρειάζεται αλλα γιατί ξέρει πως… Συνέχεια »

vasilist

Και για να μην παρεξηγηθώ, πρώην κάτοχος iphone 3g,3gs και 5s 32gb που πούλησα για να πάρω το s5.(πολύ καλό αλλα ήθελα καλύτερη κάμερα, μπαταρία και είχα βαρεθεί να αδιάζω φωτογραφίες για χώρο άσε που είχα συνηθήσει πλέον σε mods και roms που έκανε το 5s βαρετό)

Κώστας

Όταν λες βασιλη ότι σε SD το κάνει σκονη τι εννοείς γιατί εγώ ξέρω ότι τα Samsung και τα ανδροιντ γενικώς δεν αποθηκευουνε σε κάρτες SD. Αποδειξε μου ενώπιον όλων ότι κάνω λάθος.

vasilist

Root και εφαρμογη link2sd και βάζεις ότι θες στην sd ακόμα και system apps, αλλα αυτό δεν είναι πρακτικό γιατί έχει αργό load απλά το ανέφερα απο άποψη αποθηκευτικού χώρου γιατί με το iphone με τα παιδιά μου γεμίζω τα gb για πλάκα.
Και φαντάσου ms διαφορά στην ταχύτητα όχι καμιά τρελη διαφορά, δεν θα κρύψω όμως ότι ώρες ώρες μου λείπει το prenium look του 5s και η απλότητα του IOS αλλα έλλα όμως που μετά απο λίγο θέλω να ψάξω για ρομς και mods 🙂 μικρόβιο βλέπεις.

Cabalerro21

Δεν θα αναφερθω στα 1gb ram η στα 2 η στα 5gb ram οπως επισης και αν ειναι δυπηρινο η κατι παραπανω γιατι η πραγματικοτητα ειναι οτι τα iphone τρεχουν εξισου γρηγορα με αλλες ναυαρχιδες που ειναι τετραπυρηνες η οχταπυρηνες με η λιγοτερη μνημη…ομως ρε isheeps δεν θελετε να κατεβαζετε μια ταινια;το ir blaster δεν σας αρεσει;η επεκταση μνημης οχι;η μπαταρια να βγαινει και να εχετε και μια δευτερη ειναι μπαναλ;κ ποσα ακομη!!παρτε μια αλλη ναυρχιδα βαλτε και ενα αυτοκολλητο μηλο πισω αφου αυτο σας αρεσει και θα δειτε οτι σε iphone δεν θα ξαναπατε ποτε..

Δημήτρης

Κατανοώ πως σε κάποιο βαθμὁ, η ηθελημένη πολιτική του να κάνουμε το site πεδίο δόξης λαμπρό και να καρπωθούμε κάποια επιπλεόν κλικ είναι θεμιτή σε ένα βαθμό, αλλά νομίζω πως έχει και τα όρια του. Φυσικά και αναφέρομαι σε αυτή την ανούσια κόντρα σχετικά με τα κινητά και κατ’επέκταση στο επίπεδο των σχολίων τύπου “τούμπανο” “μπεε” “κουκλί”και τα λοιπά. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να μπεις σε ένα site να ενημερωθείς για ένα τομέα που σε ενδιαφέρει και να μην απηυδήσεις από τα σχόλια. Εχω την άνεση από το 2004 να έχω σχεδόν όλα τα κινητά που έχουν κυκλοφορήσει και ενώ μεγαλὠνοντας λες πως πλέον τίποτα δεν σου κάνει έκπληξη, κάποιοι εδώ μέσα έχουν στόχο ζωής να με αποδεικνύουν λάθος καθημερινά. Είναι απίθανο πως κάποιοι για να δικαιολογήσουν μια επιλογή ή στάση ζωής, φτάνουν σε ακραία επιχειρήματα. Αφορμή για το σχόλιο μου, στάθηκε το σχόλιο του “gkoutsos” αναφορικά με τον τρόπο που κάποιοι επιλέγουν apple. Αν και δεν κόπτομαι και ιδιαίτερα για την Apple, θα θελα να πω δυο λόγια μόνο και μόνο γιατί την έχετε ξεσκίσει. 1. Η Apple ΔΕΝ είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός. Ούτε και καμία άλλη εταιρία. Την κριτική που ασκείται σε μία εταιρία που πουλάει ένα… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Δημήτρης, αυτό που περιγράφεις αν είναι έτσι τότε δημιουργείτε από όλους μας και από εσένα. Δεν γράφουμε τα σχόλια εμείς. Εμείς σβήνουμε πάρα πολλά σχόλια που δεν προλαβαίνεις να τα διαβάσεις ώστε να ενοχληθείς.

Δημήτρης

Εγώ Κώστα δεν το ανέφερα απαξιωτικά, ούτε ήθελα να σε θίξω. Απλά είναι ένα γεγονός και απόλυτα κατανοητό και θεμιτό για σένα σαν επαγγελματία. Θα μπορούσες βέβαια να μην επιτρέπεις σχόλια όπως κάνουν άλλα μεγάλα sites αλλά….where’s the fun (and money) in that!!!!!

Κώστας Βλαχάκης

Σου απάντησα πριν, “Εμείς σβήνουμε πάρα πολλά σχόλια που δεν προλαβαίνεις να τα διαβάσεις ώστε να ενοχληθείς.” Θα σε παρακαλέσω να μην συνεχίσεις αυτή τη συζήτηση γιατι όπως εσύ θες να μπαίνεις εδώ και να διαβάζεις ωραία σχόλια έτσι και οι άλλοι δεν θέλουν να μπαίνουν και να διαβάζουν εμάς τους δύο.

vasilist

@Δημήτρης δεν λέω περι android funs και apple funs γιατί ήμουν και στα δύο στρατόπεδα και έχουν και τα συν τους και τα πλύν τους. 1) Αλα ρε φίλε κάρτα sd? δηλαδη πρέπει πάντα να πληρώνω data? η να ψάχνω wi fi για να ανεβάσω φωτογραφίες για να κάνω χώρο ώστε να μπορώ να βγάλω και άλλες? αυτό δεν παίζει, σε καμιά περίπτωση δεν είναι περιτή η sd. 2) Για το ραδιόφωνο εκεί είμαι ουδέτερος γιατί ούτε εγώ έχω στο s5 αλλα είναι φορές που είμαι στην παραλία χαλαρός και θα ήθελα να ακούσω ράδιο, αλλα σπάνια γιαυτό το αφήνω στο ότι θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτό. 3) Υπέρυθρες? τι λες τώρα…. δεν ξανα παίρνω τηλέφωνο χωρίς υπέρυθρες, το χρησιμοποιώ κάθε μέρα (panasonic-σαλόνι,lg-υπνοδωμάτιο,aircondition και στα δύο δωμάτια,sony στο πατρικό μου)και για πλάκα στο φέρυ που ήθελα να κοiθμηθώ και έβαλαν ειδήσεις δυνατά τους έκλεινα την tv όταν πήγαινε να πεί κάτι καλό χαχα ακόμα το θυμάμαι, νέυρα που είχαν και έψαχναν γιατί κλείνει η tv. 4) Καλά όσο για την κάμερα τι να πώ? απο την στιγμή που μπορώ να πάρω καλύτερη δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην το κάνω. Αν θες να πείς κάτι μπορείς να πείς… Συνέχεια »

Δημήτρης

@vasilist μάλλον δεν με κατάλαβες. Και εξηγούμαι: 1. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική “θέλω να κουβαλάω μαζί μου όλη μου τη ζωή” Νομίζω πως έχουμε γίνει όλοι, λίγο εως πολύ υπερβολικοί. Πόσες ταινίες μπορείς να κουβαλάς μαζί σου και φωτογραφίες-βίντεο? Και για πόσο χρονικό διάστημα θα λείπεις από το σπίτι σου? Βέβαια μιλάω και λίγο εκ τους ασφαλούς, γιατί εδώ στο εξωτερικό που είμαι τα 50g είναι τζάμπα, άσχετα αν όλα μου τα κινητά έχουν 64 g μνήμη. 2. Για το ραδιόφωνο, έχω την άνεση να κούω συνέχεια e-radio από 4g δίκτυο ( γιατί υπάρχει πραγματικά κάλυψη παντού, όχι μόνο σε κάποιες περιοχές) 3. Υπέρυθρες δεν χρησιμοποιώ γιατί εχω δικτυωμένο όλο το σπίτι και δουλεύω τα πάντα από μία ταμπλέτα!!! 4. ” Καλά όσο για την κάμερα τι να πώ? απο την στιγμή που μπορώ να πάρω καλύτερη δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην το κάνω.” Μάλλον δεν κατάλαβες τί ήθελα να πω. Αυτό που ήθελα να πω σχετίζεται και με το θέμα της χρήσης 4k video σε κινητά. Ποιός ο λόγος ύπαρξής τους τι στιγμή που δεν είναι δυνατή η αντίληψή του. Μεγαλύτερη ανάλυση βίντεο και κάμερας, πέρα από ένα όριο, αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία ¨τεχνητής ανάγκης¨, προφανώς… Συνέχεια »

gkoutsos

@Δημητρης επειδη αναφερωσουν στο σχολιο μου, δεν εχω κανενα στοχο ζωης να αποδειξω σε καποιον κατι ουτε εχω κομπλεξ να μειωνω αλλα προιοντα για να ανεβασω την οποιαδηποτε επιλογη μου. εγω απλα εξεθεσα την αποψη μου επι του θεματος, σε ενα τεχνολογικο site στο οποιο μπορει ο καθενας να πει την γνωμη του και να γινει το πολιτισμενο πραγμα που ονομαζεται συζητηση. δεν μιλησα ουτε φανατισμενα (οπως κανουν πολλοι σε αυτο το site), ουτε με ακραια επιχειρηματα. δεν χρειαζοταν να θιχτεις με την αποψη μου, στην οποια δεν μιλαω προσωπικα σε καποιον/ους και ειπα συγκεκριμενα “δεν τους βαζω ολους στο ιδιο καζανι”. μιλησα για το πως πιστευω οτι λειτουργει μια μεγαλη ομαδα(!) υποψηφιων καταναλωτων της apple και για το οτι την επιλεγουν χωρις καν να εχουν ψαξει να δουν τι αλλες επιλογες υπαρχουν στην αγορα, απαξιωνοντας τες. εσυ πολυ απλα, θα μπορουσες αντι να το παρεις προσωπικα, να μου πεις, κανοντας συζητηση, επιχειρηματα για να με πεισεις οτι δεν λειτουργουν ετσι ή οτι αυτη ειναι μια εξαιρεση. επισης, θα αναφερθω σε αυτα που ειπες περι καποιων χαρακτηριστικων. 1) δηλαδη, βγαζουμε αχρηστη την περισσοτερη μνημη, επειδη υπαρχει το cloud και πρεπει σον και καλα να πληρωνει καποιος και για χωρητικοτητα και… Συνέχεια »

Νίκος 31

Πάνω κάτω με κάλυψε ο φίλος Κώστας αρκετά, πραγματικά η διαφορά των 2 κινητών τηλεφώνων είναι ότι η μία εντυπωσιάζει με την απόδοση του σταθερότατου και smooth, απροβλημάτιστου λειτουργικού της, η Samsung απο την άλλη έχοντας ενα λειτουργικό κάκιστο, κακογραμμένο και πιο βαρύ απο 50κιλο τσιμέντο, προσπαθεί όχι να εντυπωσιάσει μάλλον με τα Spec της, αλλά να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι εάν βάλεις το λόλιποπ σε συσκευή με διπύρηνο και 1GB Ram (και όχι 512 σαν Windows – IOS), το πολύ να καταφέρεις να τρέξεις ημερολόγιο, να πάρεις τηλέφωνο και τίποτα παραπάνω. Δεν το λέω εγώ, αλλά η εμπειρία που πάνω κάτω έχουμε αρκετοί εδώ μέσα, που έχουμε περάσει και απο τα 3 κινητά και δεν είδαμε απλά 5 λεπτά το iPhone και το WP σε ενα κατάστημα και βγάλαμε άποψη. Σχετικά τώρα με το πιος είναι πρόβατο, θα επαναλάβω ότι πρόβατο είναι αυτός που θα βάλει κάτω τα 2 τηλέφωνα και θα κρίνει βάση απόδοσης και όχι περιτών χαρακτηριστικών. Πρόβατο είναι αυτός που δεν θα κοιτάξει κάν την λειτουργικότητα του μοντέλου που ενδιαφέρεται να αγοράσει (και μάλιστα με ενα ποσό υπερβολικό και για τα 2) και θα επιλέξει βάση των specs ή ακόμα χειρότερα βάση των αριθμών. Αυτό… Συνέχεια »

Νίκος 31

Διευκρίνηση

Σχετικά τώρα με το πιος είναι πρόβατο, θα επαναλάβω ότι πρόβατο είναι αυτός που θα βάλει κάτω τα 2 τηλέφωνα και ΔΕΝ θα κρίνει βάση απόδοσης ΑΛΛΑ βάση περιτών χαρακτηριστικών.

Δημήτρης

@gkoutsos

Φίλε μου είπα πως ¨Αφορμή για το σχόλιο μου, στάθηκε το σχόλιο του «gkoutsos» αναφορικά με τον τρόπο που κάποιοι επιλέγουν apple.¨

Δεν ήταν αναφορά σε σένα προσωπικά, το σχὀλιό σου ήταν απλά το έναυσμα και μετά αναφέρθηκα γενικά.

Κοίτα για μένα που έχω καεί ( και προσωπικά αλλά κυρίως επαγγελματικά) προτιμώ να έχω native memory παρά sd cards. Απλά θεωρώ πως 64g μνήμη είναι υπεραρκετά για να έχεις ότι θέλεις και εν κατακλείδι δεν θα επέλεγα κινητό μόνο και μόνο επειδή δέχεται sd cards (άσε που θεωρώ πως γενικά συσκευές με πολλά πορτάκια τείνουν να ειναι προβληματικά τόσο σε λειτουργικότητα όσο και σε design. Και κάτι τελευταίο. Το κόστος μιας υπηρεσίας cloud ας πούμε για τρία χρόνια χρήσης είναι μικρότερο από μία μικρή κάρτα SD.

Η αλήθεια είναι ( και είναι λίγο τραγικό) πως έχω καταλλήξει να έχω 3 κινητά για να κάνω διαφορετικά πράγματα με το καθένα. Διαφορετικά πράγματα με δεδομένο πως έχω κάποιες απαιτήσεις, για παράδειγμα ο client της apple για σύνδεση στο outlook δεν συγκρίνεται. Αλλα ὀπως και να το κάνουμε, μετά από χρόνια χρήσης όλων των μεγάλων κινητών, όσο αφορά τη καθημερινή χρήση, χώρις να απαιτειται

NZ

Έχω ρίξει το γέλιο με την κόντρα iOS – Android. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το 99% των χρηστών είναι ευχαριστημένοι, το εννοούν. Έχω το iPhone 5 στην κατοχή μου, 3 χρόνια τώρα και ακόμα μπαίνω στο site της Apple και στέλνω feedbacks! Μου αρέσει το κινητό, το λατρεύω, με έχει βολέψει απίστευτα στη χρήση του και σε αυτά που μου προσφέρει. Οπότε ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Θα ήταν σωστό και λογικό πριν κάνουμε οποιεσδήποτε γραπτές δηλώσεις, να έχουμε ψάξει και λίγο το θέμα περί τούτου. Κοινώς, η Apple, είναι αυτή που είναι. Αν αλλάξει φιλοσοφία, θα καταστραφεί. Δυο χρόνια μετά το θάνατο του Steve Jobs και πράγματα που είπε, γίνονται. Κάτι ήξερε. Σχετικά με τις περιτές λειτουργίες smartphone. 1) SD κάρτα. Περιτή, έχεις το cloud. Σου κλέβουν το κινητό (και την κάρτα μαζί); Κλαίς για τη συσκεύη, την κλειδώνεις όμως απομακρυσμένα, έχεις το cloud, κατεβάζεις ξανά τα αρχεία σου, δεν τα χάνεις. 2) Bluetooth. Πέρασαν οι εποχές που καθόμασταν στις καφετέριες και στέλναμε αστείες και περίεργες φωτογραφίες σε όλα τα ανοικτά bluetooth που βρίσκαμε εντός χώρου. Και πως να σου στείλω αρχεία; 3G-4G δίκτυο, wi-fi. 3) Φωτογραφία. Το θέμα Megapixel έχει ξεφύγει. Πόσο πιο ανάλυση πια; Αν θες ανάλυση και αψεγάδιαστη φωτογραφία,… Συνέχεια »

Telis

@ΝΖ
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια , οι κάμερες δεν μετράνε , sd δεν μετράει γιατι υπάρχει το icloud (λες και δεν ξέρουμε την ασφάλεια που παρέχει) , μεγάλες μπαταρίες δεν χρειάζονται (το να φορτίζεις το iphone 2 φορές την ημέρα θεωρείται νορμάλ) , καλή κάμερα δεν χρειάζεται (και 8 Mp με αισθητήρα Sony 2ετίας επαρκούν) , η οθόνη ανάλυσης 720p φτάνει κτλ κτλ. Τελικά το iphone το αγοράζουν άτομα που κοιτάνε καθαρά το brandname και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.

Sot11

Α μαλλιοτράβηγμα εδωωωω…! Η αλήθεια ειναι πως δεν θα πάρω θέση γιατι όπως έχω ξαναπεί ο καθένας παίρνει ότι τον ευχαριστεί, αλλα διάβασα κάτι και δεν μπορω να μην το σχολιάσω! Εσείς που αναφέρεστε στην έλλειψη κάρτας SD του iPhone, να σας θυμίσω λιγο: Galaxy s6/edge, nexus συσκευές και αρκετές εταιρείες που ακολουθουν(όπως η Sony που ηδη γνωρίζουμε για το z4). Το ίδιο ισχυει και για το ραδιόφωνο που αναφέρατε!

ΝΖ

Φίλτατε @Telis, μην προτρέχεις. Και ειδικά στο θέμα ασφάλειας. Το ότι ο σκληρός σου δίσκος π.χ. τρέχει προγραμματάκι της NSA δε σε απασχολεί; Το ότι έχουν βγει τόσα στη φόρα για το θέμα ασφάλειας, δε σε απασχολεί και αναφέρεσαι ΜΟΝΟ στο cloud; Το ότι στο Android μέχρι πέρυσι υπήρχε κενό ασφαλείας από την 1.9 έκδοση που ανακαλύφθηκε τυχαία; Όλα τα λειτουργικά έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Το έχουμε ξαναπεί αυτό.
Πες μου ένα σοβαρό λόγο που η κάμερα πρέπει να είναι παραπάνω από 8 ή 13 ΜΡ.
Πες μου ένα σοβαρό λόγο που η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται κάθε 2 μέρες. Μπροστά στο design του κινητού κάποια άλλα πράγματα, αναγκαστικά (at least for now), έρχονται σε 2η μοίρα.
Φωνάζετε για μεγαλύτερη μπαταρία, βγαίνει κινητό στην αγορά πιο χοντρό (λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας), γκρινιάζετε!
Φωνάζετε για λεπτό κινητό, βγαίνει στην αγορά με μικρότερη μπαταρία, πάλι γκρινιάζετε.
Πες μου ένα σοβαρό λόγο που πρέπει να έχεις bluetooth (πέραν της σύνδεσης με ακουστικό ή στο σύστημα του αυτοκινήτου σου).
Και η οθόνη του 6+ δεν έχει 720p ανάλυση. Του 6 ναι, όχι του 6+

gkoutsos

@Δημητρης σορρυ αν παραξηγησα το σχολιο σου…

οπως ειπες κι εσυ, ο καθενας εχει τις δικες του αναγκες στην μνημη ενος κινητου. και για μενα, 64gb ειναι υπεραρκετα για οτιδηποτε χρειαστω. βεβαια, σε καμια περιπτωση δεν αποτελει απο μονη της, η δυνατοτητα επεκτασης καρτας μνημης, κριτηριο για την αγορα ενος κινητου. απλα για μενα, ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα το να μπορεις ανα πασα στιγμη να επεκτηνεις την μνημη του κινητου σου και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

επισης, χωρις να ξερω τις αναγκες και τις προτιμησεις σου, μου κανει εντυπωση και ειναι οντως κριμα που δεν εχει βρεθει ενα κινητο, που να σου τις ικανοποιει ολες (ή σχεδον ολες) και χρειαζεσαι τρια κινητα.

mania

Re paidia sorry kiolas…afou d to goustarete to iphone gt bainete k diavazete sunexeia k kanete k sxolia?? D sas kanei san knt ook tote na diavazete mono oti anevainei gia samsung h otidhpote allo.. nai polla lefta gia pragmata pou boroun na kanoun sxedon ola ta knt pleon pou vgainoun alla o ka8enas kanei tis epiloges tous!! Eixa ola ta iphone “s” meta phra to samsung galaxy s4 meta k to s5..megalh diafora sth camera fusika..alla k megalo kollhma sth prwth savoura kiolas!! D 3erw ti paizei me to iphone 6(milaw gia to 6 k oxi 6plus) alla an kati me enoxlei sta samsung pou m aresoun k auta pl einai oti se ka8e touba einai k kollhma se adi8esh me ta iphone pou eixa k d pa8ainan tpt..auta!! Apla mh grafete k sxoliazete ta knt an eiste prokathleimmenoi apenadi se kapoia etairia gt edw bainei kosmos gia na ma8ei xarakthristika k na parei idees,oxi na suxa8oun ta knt!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i