Apple: Πήρε το 94% των κερδών της βιομηχανίας των smartphones

Σύμφωνα με report της Canaccord Genuity, η Apple πήρε το 94% των κερδών που είχε η βιομηχανία των smartphones κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015. Αν και βρίσκεται χρόνια στην συγκεκριμένη αγορά, αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ για την ίδια, πέρσι το ποσοστό της βρισκόταν στο 85%.

Τα κέρδη της Apple μοιάζουν ακόμη πιο εντυπωσιακά αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μια εταιρεία που έχει μόνο το 15% της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Με την μέση τιμή του iPhone να πηγαίνει από τα 620 δολ. του 2014, στα 670 δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Apple δείχνει ότι δεν χρειάζεται να κυριαρχεί στην αγορά σε αριθμούς πωλήσεων για να κυριαρχεί στα κέρδη.

H Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο με το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς στην κατοχή της, έχει μέση τιμή πώλησης τα 180 δολάρια, οπότε είναι λογικό να εξαρτάται περισσότερο από τον όγκο πωλήσεων. Η Canaccord Genuity αναφέρει ότι η Samsung έχει το 11% των κερδών της αγοράς, 42% κάτω σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά το 2013 που βρισκόταν στα πάνω της. Εκείνη την εποχή η Samsung είχε το 31.9% των παγκόσμιων πωλήσεων smartphones, ενώ οι τελευταίες αναφορές σήμερα μιλούν για 22%.

Άλλοι κατασκευαστές μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα όπως Microsoft, BlackBerry, Motorola, Sony, LG και HTC, είτε δεν κατάφεραν να έχουν σημαντικά κέρδη είτε παρουσίασαν απώλειες στο συγκεκριμένο τρίμηνο. Οι απώλειες που παρουσίασαν οι εταιρείες αυτές είναι ο λόγος που τα ποσοστά ανεβαίνουν πάνω από 100%.

Apple: Πήρε το 94% των κερδών της βιομηχανίας των smartphones, Apple: Πήρε το 94% των κερδών της βιομηχανίας των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Ε οχι ρε παιδιά!!
Ολα τα λεφτά να πηγαίνουν σε μια εταιρία!! εγώ αν είχα iphone με τέτοια που βλέπω δε θα ήξερα τι να κάνω να χαρώ ή να ξενερώσω..
Είναι προφανές οτι η apple πλέον κατακλέβει τους ιδιους τους ανθρώπους που την προτιμάνε, εκμεταλεύεται στο επακρο την κατάσταση που κατάφερε και δημιούργησε..
Καλή χρυσή δε λέω αλλά οχι όλα σε αυτους δε είναι καλό αυτό..

Thanosgr13

@Ιωάννης jb εγώ πάντως ξενέρωσα χρήστης iPhone 6s Plus

NLS

Οι κανονικοί θα έλεγαν “ρε μπας και μας ξεζουμίζει; Πως γίνεται να έχει αυτό το ποσοστό κέρδους με αυτό το ποσοστό πωλήσεων;”.

Οι άλλοι (αυτού που θα πάρουν και το iPhone 7) θα πουν τα κλασικά δικά τους.

Και εμείς θα είμαστε οι “haters” ή οι “πτωχοί που δεν μπορούν και γι’ αυτό κράζουν” …και καθάρισαααν.

Ωραία.

Agnostos13

Καλα ρε Ιωάννης jb…μην κλαψεις κ ολας!

παπαροκας tiamat

Ιωαννης παλι κλαις ?

Shadgr

Αυτό όντως φτάνει για να διασταυρώσω το γιατί δεν θέλω iPhone πια.. Για την ώρα ipad μόνο και g4.. Τα υπόλοιπα, προσωπικά πάντα, είναι προς όφελος τους και μόνο…
Και που σαι Samsung!!! Ξύπνα. Και δώσε έξτρα παροχές.. Αλλιώς δεν βλέπω το λόγο κάποιος που θέλει μόστρα, να μην πάρει iPhone και μόνο…

ALEXIS

Οταν πουλας λιγοτερα και βγαζεις περισσοτερα ,σημαινει οτι υπερτιμολογης το προιον που πουλας, αρα αγοραζεις φυκια για μεταξωτες κορδελες !!!!

viel

@ALEXIS τι συμβαινει στην περιπτωση που το customer satisfaction ειναι στο 98% ? οσοι πηραν τα φυκια εμειναν και ικανοποιημενοι απο τα φυκια.

Chris

Viel σαφώς αφού οι γνώσεις τους φτάνουν μόνο μέχρι τα φύκια!! Το 98%!

iPnos

Εταιρεία είναι, λογικό να έχει ως σκοπό το κέρδος. Και αφου μάλιστα είναι εταιρεία που δεν έχει ως αντικείμενο της είδη πρώτης ανάγκης, ας κοστολογεί-υπερκοστολογεί όσο θέλει. Ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν ένας σωρός επιλογές, δε βλέπω το λόγο να διαμαρτύρεται κανείς. Είναι νόμιμη; Αυτό έχει σημασία. Όχι ότι η ηθική (πχ συνθήκες εργασίας), δεν πρέπει να μας απασχολεί, αλλά δεν μπορρούμε να εναποθέτουμε της ελπίδες μας στην καλή προαίρεση μιας εταιρείας. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες που να ρυθμίζουν ουσιώδη ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της. Όποια και να είναι η εταιρεία, εφόσον της δωθεί η δυνατότητα, τις ίδιες τεχνικές θα εφαρμόσει, προκειμένου να επιτύχει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

nik note3

Εγώ σαν πρώην πια πελατης της samsung,στέκομαι σε δύο πράγματα.
1.Την τραγική υπερρκοστολογηση κ το άρμεγμα πελατών του iPhone
2.Τις τραγικές επιλογές της samsung με το s6 κ note5 που την οδήγησαν σε πολύ μεγάλη πτώση που εξηγείται χωρίς βασικά specs (χωρίς sd χωρίς removable battery,χωρίς fm)που την ξεχώριζαν από το iPhone.

VasilisA3

Άντε του χρόνου στο 100% τα κέρδη και μετά να βγάλει και τίποτα σε αχλάδι να ανταγωνιστεί τον εαυτό της. Να κλείσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες να μην υπάρχουν επιλογές και να κοστολογεί το “θεϊκό” κινητό προς 3000 ευρώ.

viel

@Chris οποτε θες εδω ανοιχτα κανουμε ενα τεστ γνωσεων να δουμε ποιος ξερει τι αφου εμεις δεν ξερουμε τπτ

george

αναρωτιομουν εαν η samsung εφευγε τελειως για το tizen ποσο πιο ασχημα να ηταν τα πραγματα;γιατι πελατες σταθερους εχει.βεβαια θα επρεπε να ειναι ανταξιο των αλλων 2 κ δεν ξερω με ποιους θα το σχεδιασει αφου μια rom της προκοπης δεν μπορει να φτιαξει.πανω που εκανε τον Tochwizz γρηγορο του ξεπετσιασε το multitasking.τωρα γενικα οι apple τα εχει παρει ολα αμπαριζα με αποτελεσμα εταιρειες σαν htc sony lg να φυτοζωουν.εχει το status βρε παιδια κ η αγοραστικη πιτα δεν ειμαστε εμεις εδω μεσα που δεν γεμιζουμε ουτε πλατεια.

Nio

Η πηγή της πηγής είναι το Apple insider.
Δεν λέω τίποτα άλλο. Καθόλου αξιόπιστο και παραπλανητικο άρθρο. Και σύμφωνα με σχόλια από την πηγή αυτά που γράφει ισχύουν μόνο για την αγορά της Αμερικής όπου εκεί φαίνονται πιο λογικά τα νούμερα.
Ξέρουμε ότι η “Ferrari των φτωχων” είναι υπερκοστολογημενη. Δεν πρέπει να σαι και πυρηνικός φυσικός για να το καταλάβεις.

tech21man

Πληροφορια απολυτως αχρηστη για τον καταναλωτη.

Λευτέρης

Εεεετσι ρε φίλε, το αξίζει. Το άξιζε ξαναλέω, με το καλό τα ίδια και καλύτερα του χρόνου. Είμαι υπερευχαριστημένος με το νέο 6s μου, ανυπομονώ να ερθει το iPad pro για να αντικαταστήσω το air 2 που εχω

george

λευτερης εγω ενα θα σου πω.ψωμι-ελια κ samsungια κ τα μυαλα στα καγκελα.ερχονται κρεμαλες κ λαικα δικαστηρια με το s7.

Παναγιώτης

πως γινεται να εχει το 94% και η sammy το 11;
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ 89% ΕΧΕΙ !!

Ainstain

Πως γινεται να εχει 94% η Samsung 11% συνολο μονο η δυο 110%!!! και ολες οι άλλες 300 εταιρίες μαζι με τις κινεζικες 0% κατι δεν παει καλα

Gvirginia

@Παναγιώτης Αν προσέξεις υπάρχει και ” -10 ” στον κάθετο άξονα, επομένως δεν είναι κλίμακα 0-100%. Κάποια εταιρεία είχε χασούρα, όπως πχ η Microsoft (κίτρινο) το 2014,
άρα 94% (Apple) +11% (Samsung) -5% (οι υπόλοιποι) = 100%

Επίσης το άρθρο στο τέλος γράφει “Οι απώλειες που παρουσίασαν οι εταιρείες αυτές είναι ο λόγος που τα ποσοστά ανεβαίνουν πάνω από 100%”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.