Η Apple εξαγοράζει startup με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Με την έλευση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο iPhone, η Apple κατάφερε να κάνει mainstream το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πλέον, όχι μόνο τα premium μοντέλα, αλλά και τα οικονομικά smartphones φορούν αισθητήρες αποτυπωμάτων.

Οι πληροφορίες τη θέλουν με τα επερχόμενα iPhone να εγκαταλείπει την ιδέα του Touch ID και να στρέφεται σε άλλες βιομετρικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα το σκάνερ προσώπου.

Μέχρι να ανακοινωθεί το νέο iPhone τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, αλλά οι φήμες ενισχύονται από το γεγονός ότι η Apple εξαγόρασε μια εταιρεία ονόματι RealFace. Πρόκειται για μια startup, που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, η RealFace έχει αναπτύξει ένα deep learning σύστημα για την ταυτοποίηση προσώπου.

Δεν αναφέρεται πόσο κόστισε το deal, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Προς το παρόν η Apple δεν έχει προχωρήσει στην επίσημη επιβεβαίωση της εξαγοράς, ενώ η ισραηλινή RealFace, έχει κατεβάσει την σελίδα της.

Όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο διάστημα περισσότεροι κατασκευαστές θα στραφούν σε διαφορετικές μεθόδους όσον αφορά στην ασφάλεια των συσκευών. Για το Samsung Galaxy S8, οι φήμες έχουν κάνει λόγο για σκάνερ ίριδας.

apple facial scanning, Η Apple εξαγοράζει startup με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilisk

Η αναγνώριση προσώπου σαν app υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εγώ το είχα εγκαταστήσει στο κινητό μου εδώ και 6 χρόνια και.

Φυσικά θα έχουν πολύ καλύτερες ικανότητες από τότε αφού εδώ και χρόνια δεν το χρησιμοποιώ για να ξέρω την εξέλιξη.

Πάντως τότε το πρόβλημα ήταν όταν υπήρχε σκοτάδι ή πολύ χαμηλό φως και δεν φαινοσουν στην κάμερα ώστε να σε αναγνωρίσει.

Βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές αυτός ο τρόπος κλειδωματος συσκευής. Όταν κοιμάσαι ο κάθε ένας (βλέπε σχεση) μπορεί και να το πάρει και να το ξεκλειδωσει με το πρόσωπό σου. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα δακτυλικα αποτυπώματα. Ενώ με την ίριδα δεν γίνετε αυτό.

Μ. G the first χρονικα

Υπάρχει εφαρμογή εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστο. Πιθανόν κάτι τέτοιο θα εξελίξει. Όσοι είναι fb σε μεγάλο βαθμό και τώρα αναγνωρίζονται .

Τάκης. Π

Έχω διαβάσει ανάλογο άρθρο για αναγνώριση προσώπου, όχι για κλείδωμα.

GS

Η τεχνολογία υπάρχει χρόνια πριν αλλά τι λέω μήλο είσαι θα το πλασάρεις για κάτι καινούργιο για να τσιμπήσουν τα πρόβατα.

Agnostos13

Αλλο φωτογραφια αλλο το 3d render

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.