Η Apple αγοράζει διαφημίσεις για εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομές για να εισπράξει περισσότερη προμήθεια

 

, Η Apple αγοράζει διαφημίσεις για εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομές για να εισπράξει περισσότερη προμήθειαΣύμφωνα με έρευνα του Forbes, η Apple φαίνεται να αγοράζει διαφημίσεις της Google για δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων που βασίζονται σε συνδρομές, για να ενισχύσει τις προμήθειες της για αγορές εντός της εφαρμογής.

Μέσα σε αυτές τις διαφημίσεις συμπεριλαμβάνονται το HBO, το Masterclass, το Babbel, το Tinder, το Bumble και το Plenty of Fish. Μιλώντας στο Forbes, ενας έμπορος ανέφερε, πως πολλές από τις μάρκες για τις οποίες διαφημίζεται η Apple είναι κατηγορηματικά αρνητικές στις πολιτικές του App Store. Λέγεται μάλιστα, πώς οι διαφημίσεις τοποθετούνται χωρίς την έγκριση του δημιουργού των εφαρμογών και η Google για κάποιο λόγο αρνείται να τις διαγράψει.

Οι διαφημίσεις δεν γράφουν κάπου ότι προέρχονται από την Apple, αλλά να κατευθύνονται στο App Store και όχι στις σελίδες εγγραφής συνδρομής στον ιστότοπο της κάθε εταιρείας. Μία πηγή, μιλώντας στο Forbes, εξήγησε:

Η Apple προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της οδηγώντας τις αγορές εντός της εφαρμογής της. Η Apple έχει καταλάβει ότι μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα από αυτούς τους προγραμματιστές. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ωθήσει με κάποιο τρόπο τους χρήστες στο App Store.

Οι διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους χρήστες να εγγραφούν σε μία υπηρεσία, συνήθως οδηγούν στο διαδίκτυο. Έτσι, παρακάμπτεται το 15 ή 30% της προμήθειας της Apple στο App Store και ο δημιουργός λαμβάνει όλα τα κέρδη της εφαρμογής του.

Η Google ισχυρίζεται πως δεν είναι υπεύθυνη για το ποιος αγοράζει διαφημίσεις στην πλατφόρμα της. Η πολιτική των διαφημίσεων της Google επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα μιας άλλης εάν “στοχεύουν κυρίως στην πώληση (ή σαφώς στην διευκόλυνση της πώλησης) προϊόντων και υπηρεσιών, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών ή συμβατών προϊόντων ή υπηρεσιών που αντιστοιχούν στο εμπορικό σήμα.”

Προφανώς υπάρχουν ενδείξεις πως η Apple προσλαμβάνει ένα μόνο πρακτορείο για να τοποθετήσει τις διαφημίσεις, καθώς η κάθε μία έχει “παρόμοιους συνδέσμους παρακολούθησης με σχεδόν πανομοιότυπες παραμέτρους.”

Το Forbes εικάζει ότι οι αυτοκόλλητες διαφημίσεις της Apple χάνουν δυνητικά έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων από τις εφαρμογές τρίτων. Έχουν επομένως υψηλό κόστος απόκτησης πελατών και διαφήμισης για τις δικές τους καμπάνιες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τιμές αυξάνονται όταν πολλά μέρη υποβάλλουν προσφορές για τις ίδιες θέσεις υποδοχής διαφημίσεων. Η πρακτική ισοδυναμεί με μία μορφή “ad arbitrage”, σύμφωνα με το Forbes.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.