Η Apple αναζητά συνεργασίες με μεγάλους εκδότες για την εκπαίδευση ΑΙ

Apple AI, Η Apple αναζητά συνεργασίες με μεγάλους εκδότες για την εκπαίδευση ΑΙ

Η Apple έχει προσεγγίσει αρκετούς μεγάλους εκδότες για να συνάψει συμφωνίες που θα της επιτρέπουν να εκπαιδεύσει συστήματα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε περιεχόμενο ειδήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

To Κουπερτίνο στοχεύει σε πολυετείς συμφωνίες και έχει προσεγγίσει τα Condé Nast, NBC News και IAC. Οι εκδόσεις Condé Nast περιλαμβάνουν τα Vogue, Wired, Vanity Fair, Ars Technica, Glamour, The New Yorker, GQ και άλλα, ενώ η IAC έχει τα People, The Spruce, Serious Eats, Martha Stewart Living, Real Simple, Entertainment Weekly και Better Homes & Gardens.

Οι προτεινόμενες συμφωνίες έχουν αξία τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων και θα επέτρεπαν στην Apple να αδειοδοτήσει αρχεία ειδησεογραφικών άρθρων. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα λάβει την άδεια χρήσης αρχειακού υλικού, σε αυτή την περίπτωση ειδησεογραφικών άρθρων, από τους κατόχους των δικαιωμάτων (π.χ., εκδοτικούς οίκους). Αυτή η άδεια θα επιτρέπει στην Apple να χρησιμοποιεί τα εν λόγω αρχεία για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, κάποιοι από τους εκδότες ήταν “αρκετά χλιαροί” με την προσφορά της Apple. Οι όροι της Apple θεωρούνται “υπερβολικά επεκτατικοί”, και η Apple έχει διατηρήσει ασάφεια σχετικά με το πώς θα εφαρμόσει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στις ειδήσεις.

Κάποιοι άλλοι εκδότες ήταν «αισιόδοξοι» για μια πιθανή συνεργασία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που η Apple ζήτησε να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό τους αντί προχωρήσει και να εκπαιδεύσει απλά μοντέλα παραγωγής σε δημοσιευμένες ειδήσεις χωρίς άδεια, όπως έκαναν άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι πολλές οι φήμες που θέλουν την Apple να εργάζεται πυρετωδώς για να προσεγγίσει τους αντιπάλους της σε παραγωγικές προσφορές τεχνητής νοημοσύνης, δοκιμάζοντας εσωτερικά ένα chatbot “AppleGPT” και σχεδιάζοντας νέες δυνατότητες AI στο iOS 18.

Η Microsoft, η Google και η Meta έχουν ήδη ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη γενετικής στα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γεγονός που έχει αφήσει πίσω την Apple όσον αφορά την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το ChatGPT, το πιο δημοφιλές chatbot από την OpenAI, εκπαιδεύτηκε σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που περιλαμβάνει βιβλία, άρθρα και ιστοσελίδες. Αλλά έχει λάβει επικρίσεις.

Πέρα από τα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων που προκύπτουν από την ευρεία απόξεση περιεχομένου στο Διαδίκτυο, το ChatGPT έχει μερικές φορές επικριθεί για την ακρίβεια των πληροφοριών που εμφανίζει σε περιπτώσεις. Εκπαιδεύοντας ένα μοντέλο AI σε ένα πιο προσαρμοσμένο σύνολο πληροφοριών, η Apple θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα πιο αξιόπιστο προϊόν. Η εταιρεία λέγεται επίσης ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στις προσφορές εφαρμογών της, επομένως μπορούμε να δούμε μια εφαρμογή τους στο Apple News.

Οι New York Times αναφέρουν ότι τα στελέχη της Apple «συζήτησαν» τον τρόπο για να αποκτήσουν τα δεδομένα που απαιτούνται για παραγωγικά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Η Apple δεν ήθελε να αντλεί πληροφορίες από το Διαδίκτυο λόγω της προσέγγισής της ως προς το απόρρητο, επομένως οι συμφωνίες με τους εκδότες ειδήσεων παρέχουν μια εναλλακτική λύση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.