Apple: Η Angela Ahrendts αρνείται ότι θα διαδεχτεί τον Cook ως CEO

angela ahrendts ceo apple, Apple: Η Angela Ahrendts αρνείται ότι θα διαδεχτεί τον Cook ως CEO

Ο Tim Cook, ο τωρινός CEO της Apple είναι στο τιμόνι της εταιρείας από τότε που ο συν-ιδρυτής και CEO, Steve Jobs, αποφάσισε να αποχωρήσει. Πριν αναλάβει την ηγεσία ήταν γενικός διευθυντής υπό τον Steve Jobs.

Ωστόσο, πρόσφατα είχαν ξεκινήσει να ακούγονται φήμες ότι η Angela Ahrendts, υπεύθυνη για τις λιανικές πωλήσεις της Apple, έχει επιλεγεί ως εκείνη που θα διαδεχτεί τον Tim Cook, όποτε αποφασίσει ο πρώτος να αποχωρήσει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η διάψευση έρχεται από την ίδια την Ahrendts, οι οποία αρνείται τις φήμες.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε πληροφορία που να λέει ότι ο Cook σκεφτόταν να παραιτηθεί ή κάτι τέτοιο, αλλά η φημολογία επικεντρώθηκε στην διαδοχή από την Ahrendts, όποτε έφτανε η στιγμή να φύγει ο ίδιος.

angela ahrendts ceo apple, Apple: Η Angela Ahrendts αρνείται ότι θα διαδεχτεί τον Cook ως CEO

Μιλώντας στο BuzzFeed News, η Ahrendts είπε χαρακτηριστικά: “Fake news, fake news, silly, no”. Όσο για τον Tim Cook, αρνήθηκε με τον τρόπο του να δώσει μια απάντηση για το ποιος ή ποια θα τον διαδεχτεί λέγοντας ότι ως CEO ο ρόλος του είναι να ετοιμάσει όσους περισσότερους μπορεί για να γίνουν οι μελλοντικοί CEO και στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει.

“I see my role as CEO to prepare as many people as I can to be CEO, and that’s what I’m doing, and then the board makes a decision at that point in time”, δήλωσε ο Cook.

Ο Tim Cook δεν αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του, αλλά πάντα θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα είναι ο διάδοχος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Όλα θα εξαρτηθούν από τις πωλήσεις των επόμενων συσκευών. Αν το Χ αλλά και τα επομενα μοντέλα επιτύχουν θα αργήσει η διαδοχή.

NtinosMD

Φημες δλδ θελουν την πρωην CEO της Burberry να ηγηθει την apple ? Μαλιστα.
Προσωπικα θα ηθελα να εβλεπα τον Craig Federighi στη θεση του CEO.
Υπο τη σκια του Steve Jobs απο εποχες NeXT κ επειτα στην ιδια την apple.
Παντως πανω στη σκηνη το χει … και θυμιζει λιγο Jobs. Τα κομματια του στα keyonotes θα λεγα οτι ειναι ισως τα πιο απολαυστικα και δεν σου προκαλουν βαρεμαρα οπως των αλλων ομιλιτων …

bezilys

Κάποιος σβήνει σχόλια??!!

Κώστας Βλαχάκης

bezilys, Ναι σβήνουμε σχόλια όταν κάποιος ειρωνεύεται, κοροϊδέυει η χρησιμοποιεί άσχημες λέξεις και δεν εκφράζεται ευπρέπεια. Μπορείς να διαβάσεις του Όρους Χρήσης του Techblog με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνείς, εδώ –> https://techblog.gr/disclaimer

ΝΖ

Στην παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας το Σεπτέμβριο, δεν μου προξένησε κάποιον ενθουσιασμό. Τη βρήκα απίστευτα βαρετή, στημένη χωρίς να έχει την επαφή με τον κόσμο.

Η Apple θα πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά τον τρόπο που παρουσιάζει τα προϊόντα της.

Και εξάλλου οι μέτοχοι δεν είναι αυτοί που θ’ αποφασίζουν ποιος θα γίνει ο επόμενος CEO; Κάνω λάθος;

Mary

NtinosMD συμφωνώ απόλυτα

bezilys

@Κώστας Βλαχάκης που ήταν το κακό σε αυτό που έγραψα πριν ότι σύμφωνισα με τον παραπάνω ότι το πρωσοπο της ahrendts με του cook μοιάζουν? δεν ειρηνευτικα, κοροϊδεψα κάποιον εδώ μέσα!!

Κώστας Βλαχάκης

bezilys, Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις έτσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.