Apple: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση πωλήσεων του iPhone

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Apple ανακοίνωσε την πτώση πωλήσεων στο iPhone σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι χαμηλότερες πωλήσεις ανακοινώθηκαν κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, όμως η Apple είχε προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου η Apple πούλησε 51.2 εκατομμύρια iPhones, δηλαδή 10 εκατ. λιγότερα από τα 61.2 που είχε πουλήσει την ίδια περίοδο το 2015. Αυτό σημαίνει 16.3% πτώση. Η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street για 20% πτώση, όμως η μέση τιμή πώλησης έπεσε στα 641 δολ. ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 658 δολ.

Τα έσοδα που έφερε το iPhone στο ίδιο τρίμηνο, ήταν στα 32.86 δισ. δολάρια. Παράλληλα, η Appple ανακοίνωσε ότι πούλησε 10.25 εκατ. iPad, τα οποία έφεραν κέρδη 4.41 δισ. δολ. Η πτώση πωλήσεων στο iPad σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, είναι στο 19%. Το πιο ανησυχητικό για την Apple είναι η συνολική πτώση κερδών της τάξης του 26% στην Κίνα.

Ο CEO της Apple, Tim Cook χαρακτήρισε το συγκεκριμένο τρίμηνο ως “δύσκολο”. Η Apple αναφέρει ότι πολλοί αναβαθμίστηκαν σε iPhone 6s και iPhone 6s Plus νωρίτερα από το συνηθισμένο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια έλλειψη ζήτησης στην συγκεκριμένη περίοδο. Να σημειωθεί ότι το iPhone SE και το 9.7 ιντσών iPad Pro δεν συμπεριλαμβάνονται στους παραπάνω αριθμούς. Όσο για το Apple Watch, η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για τις πωλήσεις του.

Στο σύνολο η Apple είχε έσοδα 50.55 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, 13% πτώση από τα περσινά 58 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της είναι 10.52 δισ. δολάρια, ενώ την ίδια περίοδο το 2015 είχε βγάλει 13.57 δισ. δολάρια.

apple iphone sales, Apple: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση πωλήσεων του iPhone

apple iphone sales, Apple: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση πωλήσεων του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Λογικο ηταν

vasilist

Καλά πλήρωσαν σχεδόν όλα τα site για να βάζουν άρθρα τύπου “πόσο πουλάει το iphone se” “σε ποιες χώρες πουλάει” “μεγάλη ζήτηση για το iphone se” και πάλι δεν βοήθησε.
Οπως λέει και ο φίλος πιο πάνω λογικό ήταν , δεν θα έχει πρόβλημα η apple τα iphone όπως και τα άλλα τηλέφωνα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους αλλα ρε φίλε πολύ προπαγάνδα αυτή η εταιρεία… μα πολύ προπαγάνδα.

Chris_BMW

Vasilist @ Αν διάβασες το άρθρο ή το μίσος σου σε άφηνε να το δεις εφόσον το διάβαζες θα καταλαβαινες οτι στο οικονομικό τρίμηνο δεν συμπεριλαμβάνεται το SE ..

fotis

Συμφωνω απολυτα και εγω λατρης της apple ειμαι εχω το 6ς και τι νεο ipad 9.7 2016 ομως η apple το 2015 ηταν η 7η μεγαλητερη εταιρια του κοσμου με βαση τα εσοδα ενω το 2010 ηταν θεση 70 .καθε χρονο τα εσοδα της αυξανονταν καθε χρονο κατα 20 % λογικο ειναι να ερθει η πτωση.τελος μην ξεχναμε οτι η apple ειναι η ποιο κςρδοφορα εταιρια του πλανητη αυτες οι ειδησεις ειναι εντελος υπερβολικες

kostas

υπαρχει ενας σοβαρος ανθρωπος που να πιστευει πως σε ενα τριμηνο πουλησε 50 εκατομμύρια συσκευες???στα λογια και εγω πουλαω 1 δις συσκευες σε μια μερα.

@fotis λογικο ειναι να ειναι η ποιο κερδοφορα εταιρια οταν πουλαει 1000 φορες πανω μια συσκευή

Panos7GR

Πάει για κλείσιμο… (Όπως και η Sony)

Ιωάννης

Είναι δύσκολη χρόνια γενικά για παγκόσμια οικονομία γενικά και οι Κινέζοι και οι Ρώσοι έχουν οικονομικά θέματα στις χώρες τους αυτό φαίνεται και στον τουρισμό

Nicktech

@kostas αν και εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την πολιτική της Apple αλλα μαγκιά της ρε φίλε 😉

@Panos7GR για κλείσιμο πάει η Ελλάδα, τέτοιες εταιρίες δεν κλείνουν με -10 δις στον τζίρο απο πέρσι, απλά ένα τρίμηνο μειώθηκε το κέρδος της… Και ; Δεν πρόκειται να πεινάσουν ποτέ τέτοιες εταιρίες.

ΓΙΑΝΝΗΣ

αυτο ειναι ενα χαρμοσυνο νεο για τους καταναλωτες και δυσαρεστο γ τους μετοχους της εταιρειας αλλα επειδη εδω μεσα κανεναν δεν ταΐζει η apple τοτε το παραβλεπουμε.Μακαρι αυτη η μειωση πωλησεων να ωθησει τους σχεδιαστες να μας παρουσιασουν κατι πραγματικα πρωτοποριακο ειτε στη σχεδιαση(ελαχιστοποιηση bezel) η στα χαρακτηριστικα του.Δεν ξερω αν προλαβαινουν για φετος αλλα το 17 μακαρι να εχουν ετοιμασει κατι πρωτοποριακο κ οχι τις μαρκετινγκ-αναβαθμισεις 3d touch 12 megapixel κτλ…Απ οτι φαινεται επικρατει γενικα κορεσμος στα κινητα, καιρος λοιπον για δουλεια…

Nicktech

@Γιαννης σωστος !

Ιωάννης jb

Πούλησε παραπάνω απο 50 εκατομμύρια συσκευές και αυτοί μιλάνε μόνο για την πτώση!!!
Δε λένε το οτι εβγαλε τόσα λεφτά που αν τα δώσει στην αφρική θα μειωθεί η πείνα σε τρελό ποσοστό… Μόνο το κέρδος τους νοιάζει τίποτα άλλο.. το κέρδος και ξανα το κέρδος!!
Κολοπολυεθνικές θα μας καταστρέψουν στο τέλος!!!
Ο άλλος λέει παει για κλείσιμο!! μόνο στο όνειρα σου ημιμαθεί μου σχολιαστή.. ούτως η άλλος ακόμη και το κλείσιμο μιας τέτοιας εταιρίας αν συνέβαινε δε θα μας ωφελούσε διότι μια άλλη θα ξεπεταγόταν!! ετσι πάει πάντα..

Chris966

Απολύτως λογικό, και πάλι καλά να λένε όταν βγάζουν δύο συνεχόμενες συσκευές ( 6 και 6s )ολόιδιες και ζητάνε και 800 και 900 το τεμάχιο!

azriel84

Apple is doomed! Εντάξει μετά από 13 χρόνια που έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο είχαν πτώση. Που για να εξηγούμαστε η “πτώση” της Apple σε ένα (!) τρίμηνο είναι νούμερα που άλλοι ονειρεύονται για όλη την χρόνια… Γενικά στην αγορά των premium συσκευών ο μόνο αντίπαλος της Apple είναι η ίδια η Apple απλά οι κανόνες της αγοράς και το hype της Wall Street είναι για το τρελάδικο.

Νικος 31

Υπαρχει μια ουσιαστικη διαφορα του δεν παει μια εταιρια καλα και του οτι εχει ανεβασει τοσο ψηλα τον πηχη, που επιασε ταβανι και δεν μπορει να παει παραπανω, για φετος τουλαχιστον, γιατι απο μια εταιρια σαν την apple ολα τα περιμενεις. Η apple πραγματικα το τερματισε και περιμενουμε να δουμε το επομενο βημα της μεγαλυτερης εταιριας στον πλανητη. Οσο για τους haters, διαβασε τα no life σχολια σας και ο τιμ κοοκ απο την στεναχωρια του λεει δεν εφαγε την φασολαδα του και ειναι νυστικος. Ειδατε τι καταφερατε τωρα;

Mot

Το πρόβλημα της Apple είναι η καινοτομία. Από τότε που ανέλαβε ο Tim Cook το μόνο που γίνεται είναι αναμενόμενες αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα προϊόντα. Ο Steve Jobs ενδιαφερόταν για προϊόντα που να είναι ουσιαστικά καινοτομικά sui generis, ελιτίστικα και αγαπητά και όχι μόνο να πουλάνε. Ο Tim Cook διαχειρίζεται διεκπεραιωτικά τα πάντα, πιο πολύ νοιάζεται για αριθμούς παρά για καινοτομία, και μοιάζει να μην έχει ισχυρό όραμα. Το ξέρει άλλωστε ότι και μέσα στην Apple όλοι τον έχουν υποδεέστερο του Steve Jobs. Το apple watch το κρύβουν για να μην μάθουμε προφανώς τα νούμερα που κάνει. Το ipad έχει στεγνώσει ως ενδιαφέρον εδώ και χρόνια. Ακόμη και το πανάκριβο ipad pro που επαναφέρει τη γραφίδα δύσκολα συναγωνίζεται το εύρος των εφαρμογών που μπορεί ο γραφίστας να δουλέψει σε ένα wacom cintiq οπου δουλεύει κατευθείαν σε photoshop, painter, zbrush λόγω των λειτουργικών windows/mac os X αντί να ασχολείται με ερασιτεχνικές εφαρμογές της καφετέριας.

Panos7GR

@Nicktech & @Ιωάννης jb
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 😂 <3

John

Θα έλεγα ότι αρχίζει να ξυπνάει ο καταναλωτής και στρέφεται σε άλλα κινητά πολύ ανώτερα και σε χαμηλότερη τιμή όπως το Samsung S7/edge αλλά το 98% που αγοράζουν Iphone δεν έχουν γνώσεις ώστε να κάνουν συγκρίσεις και να ξέρουν ποιο είναι καλύτερο οπότε μάλλον οφείλεται η πτώση στην οικονομική κρίση.

@papaki

Η εταιρεία Apple προσπαθεί να βγάζει πολλά λεφτά για να μας προσφέρει πολλά περισσότερα. Γιατί με τόσες επενδύσεις που κάνει και με μεγάλη προσπάθεια και υπομονή για να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένη σε αυτά που μας προσφέρει, δε ζητάμε τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

anwnymous

@ @papaki Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.