Apple: Αποζημίωση ύψους 950 εκατομμυρίων στη Samsung για μη επίτευξη στόχου πωλήσεων

, Apple: Αποζημίωση ύψους 950 εκατομμυρίων στη Samsung για μη επίτευξη στόχου πωλήσεων

Πέρσι τον Ιούλιο η Apple πλήρωσε αποζημίωση ύψους 683 εκατομμυρίων Δολαρίων στη Samsung, καθώς οι χαμηλές πωλήσεις της εταιρείας παγκοσμίως αλλά κυρίως στην Κίνα στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 δε μπόρεσαν να φτάσουν τον στόχο που είχε θέσει για την παραγωγή των τεμαχίων των OLED οθονών.

Φέτος, φαίνεται να γίνεται ακριβώς το ίδιο, αλλά με πολύ μεγαλύτερο ποσό. Η Samsung παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα, με ένα περίεργο εφάπαξ κέρδος ύψους 950 εκατομμυρίων Δολαρίων στον τομέα των οθονών της εταιρείας, χωρίς να γνωστοποιείται από που ήρθαν αυτά τα κέρδη.

, Apple: Αποζημίωση ύψους 950 εκατομμυρίων στη Samsung για μη επίτευξη στόχου πωλήσεων

Οι αναλυτές του Display Supply Chain Consultants (DSCC) αποκάλυψαν πως αυτά τα κέρδη είναι από την Apple, η οποία αναγκάστηκε να πληρώσει αυτό το ποσό ως αποζημίωση για τη μη επίτευξη αγοράς των τεμαχίων που είχε παραγγείλει η εταιρεία. Αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει τα iPhone που η Apple είχε υπολογίσει να πωλήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αλλά δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, κυρίως λόγω του COVID-19.

Να θυμίσουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο πέρσι, η Apple είχε πωλήσει 40 εκατομμύρια συσκευές iPhone, αριθμός που δύσκολα θα φτάσει η εταιρεία φέτος, εκτός και αν το οικονομικό iPhone SE 2020 καταφέρει να κρατήσει τις πωλήσεις της στα ίδια, υψηλά επίπεδα. Όπως και να έχει, οι συσκευές με οθόνη OLED φαίνεται να μη μπόρεσαν να πωληθούν με το ρυθμό που θα επιθυμούσε η εταιρεία.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Και για να βγάλει φέτος τα σπασμένα η apple είχε την φοβερή ιδέα να βγάλει τους φορτιστές από το iphone 12 και παρουσίασε και την μπαγκατέλα το iphone SE το οποίο έχει το θράσος να πουλάει 500 ευρώ.

Chris

Παλικαρε να φανταστω ακουσες τα μανταντα οτι και η samsung δεν θα εχει τον φορτιστη στην συσκευασια απο το 2021 ε?

SUPS 👨‍⚖️

Ενταξει τρομερη συμφωνια πρπει να εχει κανει η samsung για τις οθονες led.Τρελα νουμερα γ αποζημιωση μη επιτευξης στοχων…

ΝΙΚΟΣ

Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια συσκευές που ΔΕΝ κατασκευάστηκαν ποτέ ,ενώ η Samsung είχε κατασκευάσει τις οθόνες. Δεν μιλάμε για όσα παραδόθηκαν στους retailers και δεν πουλήθηκαν σε τελικούς χρήστες. Άλλη απώλεια αυτή. Εκεί το panel τοποθετήθηκε και το προϊον ήταν έτοιμο. Εκεί η διαφορά είναι μεταξύ Apple και retailers -χονδρέμπορων ή οτι άλλο. Αν είμαι λάθος ας με διορθώσει ο αρθρογράφος ή ας συμπληρώσει διευκρίνηση.

Alex

που σημαίνει οτι το SE πάτωσε , εκτός των άλλων

Nick R

Όντως πρέπει να τους έπιασαν στον ύπνο οραν έκαναν τέτοια συμφωνία με τέτοιο ποσό μη επίτευξης στόχου. Και βεβαίως θα συμφωνήσω με τον παραπάνω φιλο που λεει για την έλλειψη φορτιστή. Ελπίζω να μην ακολουθησουν και αλλες εταιρείες κινητων γιατί είναι κοροϊδία προς εμας τους καταναλωτές νσ πληρωνουμε ενα σκασμό λεφτα και να μην παρεχουν τον φορτιστή. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Ο οποίος φορτιστης στοιχίζει σε καθε εταιρεία κινητων μερικα ψίχουλα. Για αυτο δεν πρέπει να παθιαζομαστε με την καθε εταιρεια όταν αυτες βγαζουν δις δολάρια

John1

Και σας έπιασε στενοχώρια? Η Apple έχει βγάλει τρις, από τα προηγούμενα χρόνια!!

Θανασης

Ένα τηλέφωνο τις Apple έχετε σκεφτεί κόστος παραγωγής , μπορεί να μην είναι ούτε στα 100 με 150$ και τα πουλάνε ένα σκασμό , και εμείς τα σκάμε , λέω μήπως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και λίγο Xiaomi που με τις ίδιες προδιαγραφές με Apple και Samsung πουλάνε 200€ αντί για 600 με 800 €

Μπιφτεκης

Πάρτε blackview ρε κουνάβια ..!!!
#BV9900pro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.