Apple App Store: 20 δισ. δολάρια σε πωλήσεις μέσα στο 2015

Η Apple έδωσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το Apple App Store. Μέσα στην περίοδο των γιορτών του 2015, μέχρι 3 Ιανουαρίου, το Apple App Store έκανε πωλήσεις ρεκόρ που άγγιξαν το 1.1 δισ. δολάρια, η Apple λέει ότι αυτές είναι οι μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει κάνει ποτέ σε διάστημα δυο εβδομάδων.

Μόνο την παραμονή Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντίστοιχα έγιναν πάνω από 114 εκατ. πωλήσεις. Στο σύνολο η Apple έχει πληρώσει σχεδόν 40 δισ. δολάρια στους developers από τότε που λάνσαρε το App Store, πριν από 8 χρόνια.

Μόνο στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει 1.9 εκατ. θέσεις εργασίας, οι 1.4 εκατ. θέσεις σχετίζονται με app creators και software engineers. Σε προηγούμενη ανακοίνωση η Apple είχε πει ότι έχει δημιουργήσει 1.2 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και 1.4 εκατ. στην Κίνα.

Για το 2015 οι πωλήσεις του Apple App Store στο σύνολο ήταν στα 20 δισ. δολάρια. Η Apple κρατά το 30% από τα κέρδη του App Store, πράγμα που σημαίνει ότι έβγαλε 6 δισ. δολάρια το 2015, έχοντας πληρώσει τους developers.

apple app store 20 billions, Apple App Store: 20 δισ. δολάρια σε πωλήσεις μέσα στο 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paraksenos

Εγώ προτείνω να φτιάξει ένα ΑΠ-στορ το Ελληνικό δημόσιο με τόσα κέρδη, και να πουλάει υπηρεσίες όπως:
iΕνφια
iΤέλη
iΣύνταξη, κτλ…

Android & Windows User

@Ο/Η Paraksenos : Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου !!!!! · αν υπολόγιζαν και μάζευαν τα κέρδη από το ελληνικό δημόσιο και τις μίζες και τα κλεψιμαίικα δεν θα είχαμε μνημόνια τώρα!!!!!!!
iΈνφια
iΤέλη
iΣύνταξη
iΦόρος
iΜνημόνιο
iΚΤΕΟ
iΧρέος
και χιλιάδες πολλά άλλα !!!!!!!!!!!
Τώρα στο θέμα -> τόσα λεφτά για πέταμα σε εφαρμογές εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν στέγη και τα προς το ζην και είναι υποσιτισμένοι και αυτοί θησαυρίζουν με τα iSheeps !!

Λευτέρης

Από μεριάς μου θέλω να πω συγχαρητήρια στην Apple. Τα καλύτερα έρχονται, το 2016

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ βολικό το App Store. Πήρα μια 100σταρα gift card για το iPad pro και γέμισε με επαγγελματικές εφαρμογές, όχι σαν τα αλλά λειτουργικά που έχουν ψεύτο εφαρμογές.

tester os mobile

να κανω μια ερωτηση και αν μπορει καποιος να απαντησει…ξερει κανεις αν ειναι ασφαλες να περασεις ενα ios rom σε android συσκευη?

Kostas

@tester os mobil τι να κανεις λεει??το iOS ειναι μονο για τις apple συσκευες,δεν μπορεις να την περάσεις σε android συσκευη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.