Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

Apple app store, Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες μέσω εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών και απλών λήψεων μέσω web.

Αυτοί οι κανόνες, ωστόσο, είναι αρκετά περιοριστικοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με το DMA.

Η Επιτροπή «έχει ξεκινήσει διερευνητικά βήματα σχετικά με τη νέα δομή τελών της Apple για εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών». Συγκεκριμένα σημειώνει: «Η νέα δομή τελών της Apple και άλλοι όροι και προϋποθέσεις για εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών και διανομή εφαρμογών από τον ιστό (πλευρική φόρτωση) ενδέχεται να ακυρώνουν τον σκοπό των υποχρεώσεών της βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 4 του DMA».

Apple app store, Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

Η νέα δομή τελών αφορά στο προτεινόμενο «Core Technology Fee» της Apple, το οποίο θα χρεώνει τους προγραμματιστές 0,50 ευρώ για κάθε πρώτη ετήσια εγκατάσταση ετησίως για εφαρμογές που έχουν λάβει πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις από εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών. Σε αυτές τις λήψεις περιλαμβάνονται και οι ενημερώσεις των εφαρμογών αυτών.

Αυτό ενδεχομένως να είναι καταστρεπτικό για τους μικρούς προγραμματιστές που διαπιστώνουν ότι η εφαρμογή τους έγινε πολύ δημοφιλής. Αντί να πανηγυρίζουν θα αγχώνονταν για το πως θα πλήρωναν τα τέλη της Apple. Επιπλέον, ίσως σκεφτούν διπλά να φέρουν μια ενημέρωση στην εφαρμογή αφού αυτή θα τους επέφερε έξτρα χρεώσεις,

Apple app store, Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

Η Αpple δεν είναι ο μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Η Alphabet, η Αmazon και η Meta αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για “self-preference” και επιβολή κανόνων στους πελάτες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.