H Apple έχει πληρώσει 70 δισ. δολάρια σε developers του App Store

apple store 70b dollars, H Apple έχει πληρώσει 70 δισ. δολάρια σε developers του App Store

Η 10η Ιουλίου του 2008 ήταν μια πολύ σημαντική ημερομηνία στην ιστορία των smartphones. Ήταν η μέρα που η Apple έφερε το App Store και τα πράγματα θα άλλαζαν ριζικά. Σήμερα είναι διαθέσιμο σε 155 χώρες και η Apple μας δίνει κάποιους ιδιαίτερα ενδιαφέροντες αριθμούς.

Σύμφωνα με την Apple, μέχρι στιγμής έχει πληρώσει στους developers πάνω από 70 δισ. δολάρια. Οι app developers λαμβάνουν πάνω από το 70% των εσόδων που προκύπτουν από τις επί πληρωμή εφαρμογές τους. Η Apple κρατά το υπόλοιπο 30%.

Η Apple αναφέρει ότι την χρονιά που μας πέρασε, ο αριθμός των downloads από το App Store αυξήθηκε κατά 70%. Με το συνδρομητικό μοντέλο να ισχύει και για τις 25 κατηγορίες εφαρμογών, οι επί πληρωμή συνδρομές μέσα στο 2017 έχουν αυξηθεί κατά 58% σε σύγκριση με πέρσι. Ένα παράδειγμα τέτοιας εφαρμογής είναι το Netflix, που χρεώνει τους συνδρομητές μηνιαίως για streaming βίντεο.

Οι άνθρωποι αγαπούν τις εφαρμογές και οι χρήστες μας κάνουν downloads αριθμούς ρεκόρ. Τα 70 δισ. δολάρια που έχουν λάβει οι developers είναι απίστευτος αριθμός. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις νέες εφαρμογές που δημιουργούν οι developers μας και ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε από κοντά στο Worldwide Developers Conference την επόμενη εβδομάδα”, έγραψε ο Philip Schiller

“Είμαστε έκπληκτοι σε όλες τις υπέροχες νέες εφαρμογές που δημιουργούν οι προγραμματιστές μας και δεν μπορούμε να περιμένουμε να τις δούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών μας”.- Philip Schiller, ανώτερος αντιπρόεδρος της Worldwide Marketing, της Apple.

Η κατηγορίες Gaming και Entertainment είναι οι κορυφαίες σε έσοδα. Photo και video apps είδαν 90% αύξηση εσόδων από την περασμένη χρονιά, ενώ τα Lifestyle και Health, 70% αύξηση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
devian

Εκ των οποίων τα 69,9 σε 3-4 μεγάλες εταιρίες… Τα νούμερα είναι εντελώς αποπροσανατολιστικά για οποιονδήποτε άλλο indie developer…

Γιώργος Μι

Δηλαδή ρε συ @Devian άλλα ποσοστά δίνει στις μεγάλες που λες και άλλα στους υπόλοιπους?

Agnostos13

Μια απλη εξηγηση γιατι το Appstore εχει ποιοτικοτερες και με πιο συχνες αναβαθμισεις εφαρμογες…οι οποιες συχνα γινονται port και στις αλλες πλατφορμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.