Apple: Επίθεση στην PayPal με person-to-person σύστημα πληρωμών;

Οι φιλοδοξίες της Apple σχετικά με τις mobile πληρωμές φαίνεται ότι δεν περιορίζονται μόνο στο Apple Pay. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες τράπεζες προκειμένου να δημιουργήσει ένα person-to-person σύστημα πληρωμών, με το οποίο θα μπορέσει να επιτεθεί στην PayPal.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αλλά οι αναφορές επισημαίνουν ότι η νέα υπηρεσία μπορεί να γίνει διαθέσιμη ακόμη και μέσα στο 2016. Όπως αναφέρει το CNBC, στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της PayPal έπεσαν κατά 2%.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, ουσιαστικά θα μπορείς να μεταφέρεις χρήματα απευθείας σε κάποιον άλλο χρήστη, κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει το Venmo της PayPal αυτή τη στιγμή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή λειτουργία της υπηρεσίας αυτής, αλλά φανταζόμαστε ότι θα προϋποθέτει την ύπαρξη Apple συσκευής ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες όπως Apple Pay, NFC και Touch ID.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες όπως J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo και U.S. Bancorp. Να πούμε ότι τα person-to-person συστήματα πληρωμών δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά η Apple έχει δείξει και στο παρελθόν την πολύ καλή της ικανότητα να πείθει τους χρήστες της να επιλέγουν την χρήση των δικών της τεχνολογιών. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι το Apple Music που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να έχει 6.5 εκατ. συνδρομητές, παρά την ύπαρξη του ισχυρότατου Spotify. Το ίδιο έγινε και με το Apple Pay.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το Venmo του PayPal έχει το 19% των mobile person-to-person πληρωμών και μέσα στο τρίτο τρίμηνο έγιναν πληρωμές αξίας 2.1 δισ. δολαρίων, σίγουρα είναι ένας τομέας που η Apple δεν θα ήθελε να αφήσει ανεκμετάλλευτο. Να πούμε ότι στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ποσό ήταν στα 700 εκατ. δολάρια, οπότε αντιλαμβανόμαστε την ταχύτατη ανάπτυξη στο κομμάτι των person-to-person πληρωμών.

apple pay

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Αυτά στην Αμερική.
Στο όνομα της “άλλης μια αγοράς για αρπαχτή”.
Εκεί που ευδοκιμούν οι ουρές στα Apple stores όταν βγαίνει νέα συσκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».