Apple: Οι υπάλληλοι θα πληρώνουν το γεύμα τους στο νέο Campus

apple campus employee lunch, Apple: Οι υπάλληλοι θα πληρώνουν το γεύμα τους στο νέο Campus

Η Apple βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο της campus, το οποίο έχει καθιερωθεί να αποκαλείται “spaceship campus”, επειδή θυμίζει διαστημόπλοιο, αλλά στην πραγματικότητα τα νέα της κεντρικά γραφεία ονομάζονται “Apple Park”.

Η WSJ, έκανε μια περιήγηση στο Apple Park, όπου συναντήθηκε με τον Jony Ive και άλλα στελέχη της Apple, τα οποία έδωσαν διάφορες λεπτομέρειες για τα νέα γραφεία που θα στεγάσουν 12.000 υπαλλήλους της Apple.

Μια από τις πληροφορίες που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι υπάλληλοι της Apple, που θέλουν να γευματίζουν στο campus, θα πρέπει να πληρώνουν για το γεύμα τους. Να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια του campus έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν γύρω στα 14000 γεύματα ημερησίως.

Γιατί όμως μια από τις πλουσιότερες εταιρείες του πλανήτη δεν παρέχει δωρεάν τα γεύματα των υπαλλήλων της; Φυσικά, η Apple δίνει την δική της εξήγηση. Αρχικά επισημαίνεται ότι δεν σκοπεύει να βγάλει κέρδος από το εστιατόριο και θα το επιδοτεί, ενώ οι τιμές θα είναι αρκετά χαμηλές.

Ο Dan Whisenhunt, επικεφαλής ακινήτων και ανάπτυξης της Apple, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Steve Jobs είχε την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι δεν εκτιμούν πάρα πολύ ότι είναι δωρεάν. “Steve’s philosophy was that when people have skin in the game, they appreciate it more”, είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν, η φιλοσοφία της Apple πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι, οι υπάλληλοί της, έστω και αν καλούνται να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, θα εκτιμούν περισσότερο αυτό που τους προσφέρεται.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geraldo Aliai

Πλάκα πλάκα δίκιο έχει , για τα τζάμπα πράγματα .

Darth

Αν είναι πράγματι έτσι τότε ναι δίκαιο έχουν

James

Να τους βάλουν να πληρώνουν και είσοδο για να μπουν στα γραφεία. Έτσι θα εκτιμήσουν και το campus συνολικά.

Agnostos13

Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι το “τζαμπα” το χουμε του πεταματου!
Προσεξτε ομως…το τζαμπα γενικα!
Αν αλλοι πληρωνουν και εμεις το παιρνουμε “τζαμπα” το εκτιμαμε…
Αν ομως το παιρνουν ολοι τζαμπα τοτε το σνομπαρουμε!

Slotmachine

Χαχα ακου τι ειπε ο τυπος. Ασε ρε απλ αφου και απο εκει θες να βγαλεις.

tivot

@james, εγώ λέω να πληρώνουμε για να διαβάζουμε τα σχόλια σου.

James

@tivot χαίρομαι που εκτιμάς την αξία των σχολίων μου 😛

tivot

Κάνω ότι μπορώ 😁

tester

Υποθετώ οτι ο Tim Cook θα αρχίσει να πληρώνει, έστω στην μισή τιμή, για το εταιρικό του αυτοκινητό, σωστά; Γιατί μέχρι τώρα δεν το εκτιμούσε, τον είχα δει εκεί στα περίχωρα του Silicon Valley να το κακομεταχειρίζεται. Τι άλλη πα**ριά θα ακούσουμε;

Παπαροκας tiamat

Οντως υπαρχει λογικη. Δειτε απλα ποσο απαξιωθηκε η μουσικη αποταν βγηκε το φρη τορρεντ. Κατεβαζες κατι κ το εσβηνες χωρις να το χεις ακουσει καν! Απλα οι ανθρωποι εκει ειναι σε ολα μπροστα. Ολα τα μελετουν καλα!

chris07

Να τούς πάνε μία βόλτα μέχρι την google να δούμε πως περνάνε και οι υπάλληλοι εκεί μηλογατακια

ΑΝΔΡΕΑΣ

Κύριε Κούκ,αν αληθεύει αυτό τότε ΕΥΓΕ! Υπέροχη ιδέα!
Προτείνω να πληρώνουν όχι μόνο είσοδο ,όπως είπε ο @James αλλά και τα iPhone ,iPad ,mac χωρίς καμία έκπτωση.
Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, γιατί να τους πληρώνουμε! Οι υπάλληλοι πρέπει να πληρώνουν ,που έχουν την δυνατότητα να είναι στην καρδιά της θεάς Apple,να βρίσκονται στον πυρήνα της θεικής τεχνολογίας και να μπορούν να λένε στους γνωστούς τους πως είναι πιστοί υπηρέτες του φωτεινού δαγκωμένου μήλου.
Σε αναμονή του κτήνους με i-amoled που θα ανοίξει κ άλλο την μεγάλη ψαλίδα που μας χωρίζει από τους ακατανόμαστους.
Apple rules,haters gona hate.Τα λέμε από Σεπτέμβρη.Καλές βουτιές και μπόλικες σέλφι με iPhone ,πάνω σε ροζ φλαμίνγκο!

Chris_BMW

Άντε μπράβο Techblog!!! Δώσε Apple στο λαό!!!! Όλη μερα με κάτι άρθρα για Meizu με δυο τρία κ 5 σχόλια … Πες στο λαό οτι η Apple βάζει να πληρωνουν(!) κάποιο ποσο η εργαζόμενοι της αντί να τους ταΐζει τζάμπα οπως όλες οι άλλες εταιρείες του κόσμου !!!
Να π.χ ο Αδερφος μου στην Γερμανία που δουλεύει engineer στη Mercedes όχι μονο τρώει κ πίνει τζάμπα αλλα έχει κ δωρεάν μασάς αν κατα τη διάρκεια της εργασίας του αισθανθεί ένα πιασιματακι…..

Don mitso mou

Ακόμα θυμάμαι φοιτητής στην Αγγλία που ήμουν και δούλευα βραδινή βάρδια στα sainsburys, που περνούσε μια γιαγιά που ετοίμαζε το βραδινό να μας ρωτήσει Τί θα φάμε. Και πληρώναμε τότε 3 λίρες. Και φαντάσου τα sainsburys είναι και supermarkets.

tester

Βρε DonMitso στα Sainsburys δουλευες, χαμηλόμισθος και συμβασιούχος ή part time σαν φοιτητής, μαξιμουμ 8ώρο. Να υποθέσω οτί ούτε γυμναστήριο είχαν τα Sainsburys, ούτε εταιρικό αυτοκίνητο,ε; Μην συγκρίνεις τα ανόμοια. Όταν δουλευεις στην Apple και χτυπάς 15ώρα το φαγητό θεωρείται αυτονόητη παροχή. Μην μας τρελάνετε τελείως.

Don mitso mou

@tester

Κανείς λάθος φίλε. Έχω δουλέψει σε τεράστιες εταιρίες από τότε, και όλες μα όλες είχαν φαγητό που πλήρωνες.

Agnostos13

@tester:
Αν παιρνεις τοσα λεφτα…δεν εχεις να δωσεις για το φαι σου; Ή πρεπει να σου δινει μερος του μισθου ως παροχη φαγητου σονι και ντε για να σου φαινεται τσαμπα; Και αν θελεις να τρως mcdonalds τι γινεται;

james

Το αστειο της ειδησης δεν ειναι αν πληρωνουν ή οχι για το φαγητο τους. Σε αλλες εταιριες πληρωνουν και σε αλλες οχι. Σκασιλα μας. Το αστειο ειναι η εξηγηση. “Δεν το κανουμε για τα λεφτα, το κανουμε για να εκτιμησουν περισσοτερο το φαγητο”

bama

Αν λοιπόν τους αυξήσεις ακόμα την τιμή θα το εκτιμούν περισσότερο. Μιλάμε με την εταιρεία με τα μεγαλύτερα κέρδη παγκοσμίως. Αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό για την ακρίδα. ΟΙ χαρτογιακάδες που το αποφάσισαν έκοψαν και από τα δικά τους τεράστια προνόμια άραγε;
Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζει ο κόσμος. Η μόνη διαφορά με την apple είναι οι απίστευτα ηλίθιες δικαιολογίες. Το πίστευε λέει ο Τζομπς. Είναι γραμμένο και σε μαρμάρινη πλάκα. Τσουτσούρωσα!!

Kostas

@chris07 μ αρέσει που έχεις άποψη για πράγματα που δεν θα δεις ούτε στον ύπνο σου! Αμοιβάδα Έλληνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.