WSJ: Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Apple και Samsung

Apple και Samsung είναι τα δυο ηχηρά ονόματα που εδώ και καιρό παλεύουν για το ποια θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος. Από το τρίτο τρίμηνο του 2011 η Samsung είναι αυτή που στέφθηκε νικήτρια και η Apple έπρεπε αναγκαστικά να ακολουθήσει. Οι Galaxy ναυαρχίδες και η σειρά Note ήταν τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Samsung και της έδωσαν σημαντική ώθηση.

Ωστόσο το 2014 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για τη Samsung καθώς οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου έπεσαν και το Samsung Galaxy S5 δεν τα πήγε τόσο καλά. Συγκριτικά με αντίστοιχο περσινό τρίμηνο το ποσοστό της έπεσε από το 34% στο 25% ενώ όλο το 2014 απέστειλε 78 εκατομμύρια smartphones.

Από την άλλη πλευρά, η Apple διανύει μια πολύ θετική περίοδο, ειδικά από τότε που αύξησε το μέγεθος της οθόνης με το 4.7 ιντσών iPhone 6 και το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus. H Apple βρήκε τον τρόπο να “επιτεθεί” στα όλο και πιο μεγάλα Android smartphones. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 προβλέπεται ότι έχει πουλήσει 70-73 εκατομμύρια iPhones.

Ο συνδυασμός της δικής της αύξησης πωλήσεων με την πτώση της Samsung, είναι που κλείνει το μεταξύ τους χάσμα και σκληραίνει τον ανταγωνισμό για το ποιος θα ηγείται της παγκόσμιας αγοράς.

Δείτε επίσης: Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

apple πλησιάζει τη samsung, WSJ: Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Apple και Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.