Apple: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις στη Γαλλία

Apple μπαταρίες, Apple: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις στη Γαλλία

Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις βρίσκεται η Apple στη Γαλλία, λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με την παραδοχή της εταιρείας ότι επιβραδύνει σκόπιμα τη λειτουργία παλαιότερων iPhone.

Ήδη έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε Νέα Υόρκη και Ισραήλ, αλλά το πρόβλημα με τη Γαλλία είναι ότι η σκόπιμη υποβάθμιση των δυνατοτήτων ενός προϊόντος από το 2015 θεωρείται παράνομη.

Την καταγγελία υπέβαλλε η περιβαλλοντική ομάδα Halte à l’Obsolescence Programmée (Πρόγραμμα για να σταματήσει η προγραμματισμένη «αχρήστευση»).

Το 2015, η Γαλλία έκανε παράνομη την εσκεμμένη μείωση της διάρκειας ζωής ενός προϊόντος για την γρηγορότερη αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με την ομάδα που υπέβαλλε την καταγγελία, ο νόμος σε περίπτωση ενοχής προβλέπει δύο χρόνια φυλάκιση, πρόστιμο 300.000 ευρώ και το 5% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας.

Ο σκοπός της καταγγελίας, βάσει της ανακοίνωσης του γκρουπ είναι διπλός. Αφενός να προστατεύσει τους καταναλωτές από τη συχνή αγορά κινητών κι αφετέρου να μειώσει τα περιβαλλοντικά απόβλητα που προκαλούνται λόγω της συχνής αναβάθμισης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavag

βαράτε τους χωρίς έλεος, μακαρι να ακολουθήσουν και αλλες χωρες

VasiliS7edge

Και όσο σκέφτομαι έχω ακόμα το πρώτο galaxy S (S9001) και δουλεύει ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

kostas

Ειναι καθολα νομιμο αυτο που κανει η Apple γιατι δεν γινεται να κουβαλας κινητο που εχει επιδοσεις laptop – desktop με μπαταρια κινητου παρολο που εχει Arm Αχρητεκτονικη, καπου πρεπει να υπαρχει συμβιβασμος.

Επισης δεν γινεται να φορτιζεις το κηνητο με 3000mah+ 2-3 φορες την ημερα γιατι σε ενα χρονο εχει βγει off εχω βγαλει πολλα τηλεφωνα off ετσι.

Το ιδανικο για μενα πρεπει να βρει ο καθενας ενα κηνητο που να μπορει να το χρησημοποιησει για μια ολοκληρη ημερα χωρις αναγκη για δευτερη φορτιση, 4-6 ωρες χρησης οθονης και ολη μερα ανοιχτα bluetooth wifi data multimedia ομιλια κλπ, λιγα κινητα το κανουν αυτο χωρις δευτερη φορτιση. μονο τοτε το κινητο θα εχει μακροζωια και σταθερη αποδοση.

Σάββας

τι θα γίνει με τα τηλέφωνα που έχουν ήδη δεχθεί υποβάθμιση επεξεργαστή πχ (iphone 6s) θα γυρίσουν στην κανονική κατάσταση

Raziel

Καλά της κάνουν να την τσακίσουν αυτήν και οποία άλλη κάνει αυτές τι μακακιες.τοσα λεφτά και σου κάνουν αυτά γι’αυτό ποτέ δεν κάνω αναβάθμιση .αλλά μου αρέσει που λένε μερικοί άσχετοι τα iphone δεν κολλάνε και τέτοια τρίχες όλα τα κινητά κολλάνε μετά από καιρό όσοι λένε το αντίθετο η λένε ψέματα η είναι από αυτούς που μέσα στο χρόνο και πολύ λέω το αλλάζουν και όντως αυτοί δεν τα βλέπουν καν αυτά.

Ιωάννης jb

Μεγάλη διάσταση έχει πάρει το όλο θέμα..
Όταν οι περισσότερες συσκευές εκεί έξω στην δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση, μερικές άλλες ακόμα και από τη πρώτη είναι τουλάχιστον 20% κάτω σε ταχύτητα..
Η απλ μας φταίει μόνο;;
Επιλογές εκεί έξω υπάρχουν πολλές… Δυστυχώς δε βλέπω οι καταναλωτές να τιμωρουν το μήλο..
Και καλά κάνουν! ότι γουστάρουν κάνουν! αφού είναι ποζεραδες που θέλουν το καλύτερο και ακριβότερο

nikos2017

Με την 11 το έχουν περάσει και σε… άλλο επίπεδο…… ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ κανονικά την μπαταρία αυξάνοντας – αναγκαστικά – τους κύκλους φόρτισης και φθείροντάς την πολύ πιο γρήγορα παρά το γεγονός ότι η συσκευή έχει την ίδια ακριβώς χρήση (πχ. με την 11 το ipad air 2 από 10 ώρες screen time έπεσε κατευθείαν στις 7, μόνο με την αναβάθμιση από την 10.3.3 στην 11 και ήδη στην 11.2.1 παραμένει η ίδια θλιβερη κάτάσταση).

Καλά της κάνουν και πρέπει να μουν κι άλλες χώρες στο χορό.

NikosAr

Πολύ σωστή η τοποθέτηση της Γαλλίας … θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες προς αυτή την κατεύθυνση … παρότι χρήστης apple συσκευών ( iMac, MacBook Pro, iPhone ) για οποιοδήποτε λόγο κι αν το έκανε … όλοι υποψιαζόμασταν… και για να μη παρεξηγηθώ δεν αθωώνω τις άλλες εταιρίες …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.