H Apple σχεδιάζει τα δικά της chips γραφικών για iPhones

apple iphone graphics chips, H Apple σχεδιάζει τα δικά της chips γραφικών για iPhones

Η βρετανική Imagination Technologies, η εταιρεία που σχεδιάζει chips που παρέχουν PowerVR graphics processors για iPhone και iPad, δήλωσε πως σε λιγότερο από δυο χρόνια η Apple δεν θα χρησιμοποιεί πλέον την αδειοδότηση για την χρήση της τεχνολογίας της.

Σύμφωνα με την Imagination, η Apple την ενημέρωσε πως εργάζεται σε έναν “ξεχωριστό, ανεξάρτητο σχεδιασμό γραφικών προκειμένου να ελέγχει τα προϊόντα της και μελλοντικά θα μειώσει την εξάρτησή της στην τεχνολογία της Imagination”.

Ένα τέτοιο βήμα από την Apple θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Imagination, η οποία στηρίζει σχεδόν τα μισά έσοδά της στην συνεργασία με την Apple. H Apple έχει περίπου το 8% της εταιρείας και σύμφωνα με την Financial Times, πέρσι ήταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της, αλλά τελικά δεν έγινε.

Αν τα όσα δηλώνει η Imagination, είναι αληθή, τότε μπορεί να δούμε τη σειρά Α της Apple να περιλαμβάνει Apple-designed CPU και GPU, ακόμη και στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου. Η Imagination είναι επιφυλακτική για το αν θα καταφέρει η Apple να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική GPU που δεν θα παραβιάζει τις πατέντες της.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε την έναρξη ενός νέο “πολέμου” πατεντών, αλλά η Imagination δηλώνει πως συζητά “πιθανές εναλλακτικές εμπορικές συμφωνίες” με την Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Nαι και ύστερα στην πράξη θα δούμε πόσο κάτω θα είναι στα benchmark + που θα ακριβύνουν ακόμη περίσσοτερο.

Agnostos13

Αντικειμενικοτατος οπως παντα ο “προφητης”…

Mary

By the way κυκλοφόρησε το iOS 10.3.1

KostasB

Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε ότι η Samsung θα φορέσει ξανά powerVR GPU στον επόμενο exynos. Ίσως η Apple να θέλει την αποκλειστικότητα και να μην της άρεσε αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.