Apple: Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο κινέζικο Uber

Η αγορά της Κίνας αποτελεί σημαντικό στόχο για την Apple, όχι μόνο όσον αφορά στις πωλήσεις των iPhones, αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητές της. Αν και δεν κάνει συχνά τέτοιες ανακοινώσεις, σήμερα έκανε γνωστό ότι επενδύει το τεράστιο ποσό του 1 δισ. δολ. στο κινέζικο Didi Chuxing.

Οι Κινέζοι συνηθίζουν να έχουν τις δικές τους εκδόσεις όσων υπηρεσιών χρησιμοποιεί ο υπόλοιπος κόσμος. Για παράδειγμα, το Youku αντικαθιστά το YouTube, το Baidu είναι κάτι σαν τη δική τους Google, το Weibo είναι το κινέζικο Twitter και πάει λέγοντας. Μια από αυτές τις υπηρεσίες είναι και το αντίστοιχο Uber, το Didi Chuxing (επίσημα γνωστό ως Didi Kuaidi).

Ο Tim Cook ανέφερε ότι η Apple κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση για διάφορους λόγους στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένης και της ευκαιρίας να μάθει περισσότερα για ορισμένα κομμάτια της αγοράς της Κίνας. Από την πλευρά της η Didi Chuxing τονίζει ότι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση που ήρθε στην εταιρεία από τότε που δημιουργήθηκε.

Όπως είπαμε, η Apple έχει βλέψεις για την Κίνα, η οποία θέλει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αγορές της, επομένως είναι λογικό να κάνει τέτοιες επενδύσεις.

apple didi chuxing 1 billion, Apple: Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο κινέζικο Uber

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ερχεται το iCab? ή AppleCab?

John

Δεν δίνει το 1 δις σε R&D καλύτερα μπας και βάλει καμιά οθόνη και κάμερα της προκοπής στο iphone? Από ότι δείχνουν οι πεσμένες πωλήσεις δεν είναι τόσο εύκολο να πιάσεις κορόιδα τους αγοραστές όπως παλιότερα και να δίνουν 700-800 ευρώ για μετριότητες.

Agnostos13

Βασικα δεν ειναι τοσο ευκολο να πιασεις κοροιδα τους αγοραστες που εχουν ηδη μια αξιοπιστη συσκευη που λειτουργει αψογα για να παει σε λιγο καλυτερα specs! Ενταξει…υπαρχουν και οι ευπιστοι!

Kostas

John κανένας δεν σε πιάνει κορόιδο. Είσαι απολύτως υπεύθυνος για ότι αγοράζεις. Η τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας είναι συγκεκριμένη η γουστάρεις και το παίρνεις η δεν γουστάρεις. Το ότι μου περισσεύουν 700€ Ευρώ με κάνει να νιώθω μάγκας που τα έβγαλα όχι κορόιδο! Είναι σαν να κυκλοφορώ με την Βεργκαρα ήδη και εσύ να μου λες ότι η Τζένιφερ Λόρενς είναι καλό παιδί!

Γιώργος

Μια και η Κίνα είναι η δευτερη πατρίδα της Apple/HonHai καλά κάνει και επενδύει εκεί. Άλλωστε στον δυτικό κόσμο οι αφελείς που αγοράζουν κινητό apple και νομίζουν ότι θα κάνουν καλύτερο εφέ στην καφετέρια έχουν αρχίσει να μειώνονται.

azriel84

Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί άνθρωποι που δεν γουστάρουν την Apple σχολιάζουν πάντα σε σχετικά άρθρα. Σαν να μπαίνω εγώ που είμαι Αρηανός σε φόρουμ ΠΑΟΚτζήδων να κράζω τον προπονητή για τις επιλογές του ένα πράγμα 😛

Android & Windows User

@Ο/Η azriel84 Γιατί το techblog έχει κολλήσει να λέει συνέχεια για την Apple και όπως ξέρεις η τεχνολογία δεν είναι μόνο η Apple είναι και άλλες εταιρίες.

3mul3

@ Android & Windows User οτι ναναι κυριολεκτικα.Η σημερινη πρωτη σελιδα του techblog εχει ενα θεμα για την apple και ολα τα αλλα ειναι για διαφορα κινητα, το android N και τα windows 10 mobile. Τωρα τι νομιζεις οτι βλεπεις εσυ ειναι προφανως δικο σου προβλημα. Αλλα αν εσυ βλεπεις φαντασματα μην προσπαθεις να πεισεις τους αλλους να τα δουν και αυτοι

Mary

Η σελίδα αναφέρει ότι συμβαινει στον κόσμο της τεχνολογίας, μιλάει για τα πάντα. Και έχει καλύψει παρά πολλά τεχνολογικά θέματα σε άρθρα της που ουδέποτε δώσατε σημασία η σχολιάσατε.

Πάντα όπου γράφει Apple που μάλιστα τα άρθρα είναι και λίγα. Όποτε άσε αυτά που ξέρεις και ξεκολλά από τα κόμπλεξ σου και εσύ και άλλοι πολλοί εδώ μέσα. Και μην πουλάς άλλη παραμυθα την ίδια σελίδα διαβάζουμε όλοι και βλέπουμε τι συμβαίνει…

Agnostos13

@Android & Windows User:
Η Apple ειναι μια απο τις προταγωνιστριες εταιρειες στο χωρο της τεχνολογιας και εινει λογικο πολλες ειδησεις παγκοσμιως (οχι μονο εδω) να σχετιζονται με αυτην. Ασε που εχει καταφερει να κανει ολο τον τεχνολογικο κοσμο να ασχολειται μαζι της (lovers και haters)…

@John: Νομιζω καπου διαβασα οτι η Apple ξοδεψε 10δις για R&D που σχετιζεται με το project Titan (Apple Car)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.