Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Φέτος ανακοινώθηκαν από την Apple πολλά νέα προϊόντα, όπως το Mac Studio και το Apple Watch Ultra, ωστόσο χρειάστηκε να πει αντίο σε κάποια άλλα.

Αυτά είναι τα πέντε προϊόντα και αξεσουάρ που διέκοψε η Apple το 2022.

iMac 27″

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Μετά τον ερχομό του Mac Studio και του Studio Display τον Μάρτιο, η Apple διέκοψε το iMac 27 “, το οποίο ήταν το τελευταίο μοντέλο iMac με επεξεργαστή Intel. Αφού και το iMac Pro διακόπηκε πέρυσι, ο iMac 24” με το τσιπ M1 είναι αυτή τη στιγμή το μόνο desktop all-in-one που πωλείται από την Apple. Αξιόπιστες πηγές όπως ο Mark Gurman και ο Ming-Chi Kuo ισχυρίστηκαν ότι το iMac Pro θα μπορούσε να επιστρέψει το 2023.

iPod touch

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Η Apple ανακοίνωσε ότι διέκοψε το iPod touch τον Μάιο και η συσκευή αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο της Apple τον Ιούνιο. Το iOS 16 δεν είναι συμβατό με κανένα μοντέλο iPod touch, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος της συμβατότητας λογισμικού για τη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

To wearable παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2001 και ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της Apple. Με τα χρόνια, όμως, σταμάτησαν να είναι δημοφιλή, δεδομένης της ευρείας σειράς προϊόντων της Apple που μπορούν πλέον να αναπαράγουν μουσική, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, Apple Watch και HomePod mini. Η τελευταία γενιά του iPod touch παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2019.

Apple Watch Edition

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Παράλληλα με την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου Apple Watch Ultra με περίβλημα από τιτάνιο τον Σεπτέμβριο, η σειρά Apple Watch Edition σταμάτησε.

Τα μοντέλα Apple Watch Edition ήταν διαθέσιμα από την κυκλοφορία του αρχικού Apple Watch το 2015. Με την πάροδο των ετών, αυτά τα μοντέλα ξεχώρισαν με επιλογές υλικών περιβλήματος υψηλότερης ποιότητας, όπως χρυσό, κεραμικό και τιτάνιο. Το Apple Watch Ultra είναι πλέον το μόνο μοντέλο που προσφέρει περίβλημα από τιτάνιο, ενώ τα μοντέλα της Hermès παραμένουν διαθέσιμα ως επιλογή πολυτελείας.

Apple TV HD

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Μετά την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς Apple TV 4K τον Οκτώβριο, διακόπηκε το ξεπερασμένο μοντέλο Apple TV HD που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015.

Το νέο Apple TV 4K ξεκινά από 129 $, ενώ το Apple TV HD είχε τιμή 149 $ πριν από τη διακοπή του. Αρχικά κυκλοφόρησε ως Apple TV τέταρτης γενιάς και αργότερα μετονομάστηκε σε Apple TV HD. Το πλαίσιο ροής περιορίζεται σε ποιότητα βίντεο 1080p και ήταν η πρώτη Apple TV που διέθετε tvOS, App Store και τηλεχειριστήριο με δυνατότητα Siri.

Φορτιστής 5W

apple, Η Apple διέκοψε αυτά τα πέντε προϊόντα το 2022

Η Apple φαίνεται να έχει διακόψει τον συμπαγή φορτιστή 5W για το iPhone στις Η.Π.Α. γύρω στον Αύγουστο, καθώς έχει εξαντληθεί από τότε.

Η εταιρεία συμπεριέλαβε τον φορτιστή 5W με το iPhone 3G μέσω του iPhone 11, αν και ο φορτιστής έλαβε μερικές μικρές αναθεωρήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Σε αντίθεση με τους νεότερους φορτιστές USB-C της Apple, ο φορτιστής 5W είναι εξοπλισμένος με θύρα USB-A και δεν έχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Τα μοντέλα iPhone 11 Pro είχαν έναν ταχύτερο φορτιστή USB-C 18W στο κουτί λιανικής, ενώ η Apple σταμάτησε να περιλαμβάνει φορτιστή μετά το iPhone 12.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.