Black Friday – Cyber Monday: Οι περισσότερες αγορές έγιναν από χρήστες με iOS συσκευές

Κατά τη διάρκεια των Black Friday και Cyber Monday, τις ημέρες του ασταμάτητου shopping μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν κάποια συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS για να περιηγηθούν και να κάνουν τα ψώνια τους online.

Η εταιρεία Adobe έκανε γνωστά τα στατιστικά της αγοραστικής καταιγίδας κατά τη διάρκεια των Black Friday και Cyber Monday, και πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών χρησιμοποίησε iPhone και iPad για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο και να κάνει τις αγορές του στα online καταστήματα.

Τα στοιχεία για την Apple είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά μιας και κατά τη διάρκεια του Black Friday, το 75% των αγορών έγιναν από τις συσκευές τις, ενώ το ποσοστό των αγορών από φορητές συσκευές επί του συνόλου, έφτασε το 33.2%, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με το 27% για την αντίστοιχη περίοδο το 2014. Το ποσό που δαπανήθηκε για τις αγορές μέσω φορητών συσκευών έφτασε τα 2.74 δις δολάρια με τις αγορές αυτές να έγιναν από τις συσκευές της Apple σε τριπλάσιο βαθμό από αυτές που έγιναν σε συσκευές Android.

Αναφορικά με τη Cyber Monday, τα στοιχεία της Adobe κάνουν λόγο για το 32% των online πωλήσεων ήταν από φορητές συσκευές ενώ το 53% των επισκεπτών στα online καταστήματα ήταν από φορητές συσκευές, δείχνοντας πως όλο και περισσότεροι τις χρησιμοποιούν για κάθε τους ανάγκη. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι χρήστες των συσκευών της Apple ξόδεψαν 670 εκατομμύρια δολάρια σε online αγορές, με αυτούς που έκανα τα ψώνια τους με iPhone να ξόδεψαν 368 εκατομμύρια ενώ όσοι χρησιμοποίησαν iPad ξόδεψαν 302 εκατομμύρια δολάρια.

Οι χρήστες Android smartphone και tablet ξόδεψαν αρκετά λιγότερα, περί τα 230 εκατομμύρια δολάρια σε αγορές από τις συσκευές τους, ενώ το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για online αγορές κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών έφτασε τα 8.03 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

black, friday, cyber, monday, dominates, online, purchases, iOS, devices, Black Friday – Cyber Monday: Οι περισσότερες αγορές έγιναν από χρήστες με iOS συσκευές

black, friday, cyber, monday, dominates, online, purchases, iOS, devices, Black Friday – Cyber Monday: Οι περισσότερες αγορές έγιναν από χρήστες με iOS συσκευές

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Φαντασου να μην ειχαμε κ το 80φευγα τις εκατο της αγορας οι android χρηστες.αλλα οπως κ να το κανουμε τα iphone δεν τα εχουν οι φτωχοι αλλα εκτος απο τους οπαδους οι αλλοι ειναι σιγουρα ευποροι.ποσα θα χαλασουν 10 πλουσιοι ποσα 100 φτωχοι;βεβαια μιλαμε κ για την αγορα της αμερικα απο οτι καταλαβαινω κ εκει apple rules.

Nio

Μιλάμε για Αμερική όπου έχουν άλλους μισθούς, τεράστια αγοραστικη δύναμη και κυριαρχεί η Apple. Στην Αμερική έχουν καταναλωτική φρενιτιδα.!!! Στο λολ όπου εδώ δεν χαλάνε τίποτα εκεί για να πάρουν πχ αμφιεσεις παικτών χαλάνε τα 500δολλαρα για πλάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.