Apple: Έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά των smartphones από κάθε άλλη εταιρεία

Apple, Apple: Έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά των smartphones από κάθε άλλη εταιρεία

Η Counterpoint Research δημοσίευσε μία αναφορά για την αγορά των smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple ανακατέλαβε την κορυφή στην αγορά των smartphones παρουσιάζοντας 10% ετήσια αύξηση.

Επιστροφή στην κορυφή

Το μερίδιο αγοράς της Apple και της Samsung για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν 18%, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Huawei και το sub-brand της Honor με ποσοστό 14%. Ενώ, την τρίτη θέση μοιράζονται η Xiaomi και η Vivo με ποσοστά 8% ή κάθε μία.

Τα κορυφαία μοντέλα για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν το iPhone XR με ποσοστό 3% επί των συνολικών αγορών, δεύτερο ήρθε το iPhone 11 με ποσοστό 2,1%, και τελευταίο το Samsung Galaxy A50 με 1,8% μερίδιο.

Γενικότερα τα 10 κορυφαία smartphones ήταν μοντέλα iPhone και Samsung Galaxy A, με μοναδική εξαίρεση το Oppo A5. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Counterpoint Research, τα 5G smartphones είχαν μόλις 1% μερίδιο.

Οι αποστολές των smartphones αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην ευρωπαϊκή αγορά κυρίαρχες είναι η Samsung και η Apple με ποσοστά 27%, με τις Huawei, Xiaomi και Oppo να ακολουθούν παρουσιάζοντας ποσοστά 17%, 8% και 2%, αντίστοιχα.

Η Apple, ακόμα και χωρίς 5G smartphone, παρουσίασε 10% ετήσια αύξηση στις αποστολές. Το μερίδιο αγοράς της Samsung είχε ετήσια μείωση 1%, ενώ η Huawei είδε μείωση στις αποστολές 6%. Η Xiaomi από την άλλη είδε 28% ετήσια αύξηση αποστολών χάρη στην προσφορά των προϊόντων της σε νέες παγκόσμιες αγορές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

Όταν βγαίνει η Samsung και η κάθε Samsung και σου λέει ότι το S20 Ultra 1440€ θα πάρει updates μόνο για 2 χρόνια τι περιμένεις να γίνει. Η Apple υποστηρίζει τα κινητά της τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Φωτης

Eτσι ακριβως!!!

Γιώργος Κ.

H Apple υποστηρίζει τα κινητά της για 5 χρόνια. Εκείνα μπορούν να «υπό-στηρίξουν» το κάθε χρόνο πιο βαρύ λογισμικό της;;

Anonymous

Κάθε καινούργιο iOS είναι και πιο ελαφρύ από το προηγούμενο και τα iPhone ακόμα στον 5ο χρόνο είναι όπως ήταν την πρώτη μέρα (για να μην πω και πιο γρήγορα).

dem

χρόνια εχω iphone για κύρια συσκευη και την αλλάζω ανα 2 χρόνια περίπου μπορώ να πω χιλιάδες καλά αλλά αυτό που λες δεν παιζει, κάθε udpate (major) είναι και βαρύτερο καθώς έχει περισσότερα features και είναι ποιο πολύ για την επόμενη συσκευη κάτι το οποίο ειναι και λογικό…. (το δέχομαι δλδ) αλλα οχι και γινεται ποιο ελαφρύ…..

Γιώργος Κ.

Πλάκα μας κανείς τώρα έτσι; Είπαμε… Είχα IPad mini (1st gen) και μετά το τρίτο λογισμικό που πήρε έγινε πρακτικά άχρηστο. Σώθηκε λίγο η κατάσταση με επαναφορά αλλά και πάλι κολλούσε τόσο που αναγκαστικά πήγα στο 4. Κι εκείνο επίσης όταν ήταν στις πρώτες εκδόσεις του λογισμικού όλα ήταν μια χαρά. Μετά τη 10 γαμ…. ο Δίας. Κι έτσι τώρα είμαι στο Ipad 9.7 2019 που έχει τον Α10 και μέχρι στιγμής πετάει. Είπαμε παραπληροφόρηση αλλά όχι κι έτσι…

Anonymous

1ον το iPad mini 1 (που είχα και εγώ) ήταν πολύ κακό από την πρώτη στιγμή, ήταν γενικός αδύναμο. Αυτό για τα νέα λογισμικά μέχρι το iOS 11 η Apple με κάθε update έριχνε τις επιδόσεις των συσκευών της αλλά από το iOS 12 και μετά κάθε iPhone και iPad πήρε μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις (άλλωστε αυτό διαφήμισε περισσότερο η Apple με το iOS 12 αλλά και με το 13). Τέλος αυτή την στιγμή έχω ένα iPad Pro 3ης γενιάς και το iPad os 13 είναι απίστευτα καλύτερο, πιο γρήγορο και αξιοποιεί τις δυνατότητες του iPad Pro στο έπακρο σε σχέση με το iOS 12. Ακόμα και το Face ID είναι 40% πιο γρήγορο. Επίσης αυτή την στιγμή έχω ένα 11 Pro Max αλλά και ένα 6s για τις beta εκδόσεις και με το iOS 13 παρατηρώ ότι το κινητό είναι πιο γρήγορο από το iOS 12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.