Apple: Υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έκλεβαν φωτογραφίες πελατών

Υπάλληλοι της Apple στο Brisbane της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατηγορούνται ότι είχαν δημιουργήσει ένα παράνομο κύκλωμα όπου έπαιρναν φωτογραφίες από τις συσκευές των πελατών και τις διαμοίραζαν μεταξύ τους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Courier-Mail ανέφερε ότι οι υπάλληλοι στο κατάστημα του εμπορικού Carindale, πήραν φωτογραφίες από κινητά γυναικών που τα πήγαιναν για επισκευή, χωρίς φυσικά οι ίδιες να το γνωρίζουν. Στη συνέχεια τις μοιράζονταν με υπαλλήλους από άλλα καταστήματα και μάλιστα τα “θύματα” της απάτης βαθμολογούνταν από το 1 έως το 10.

Η Apple από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι ένας αριθμός υπαλλήλων απολύθηκε από το κατάστημα του Carindale καθώς δεν “συμμορφώθηκε με την πολιτική” της εταιρείας, όμως αναφέρει πως οι πελάτες δεν ήταν θύματα της συμπεριφοράς αυτής. Υπάλληλος του καταστήματος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ότι η απεχθής αυτή πράξη είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί σε κάποιο άλλο κατάστημα της Apple στο Σίδνεϊ.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν ένας τεχνικός την ώρα που επισκεύαζε ένα iPhone πιάστηκε να κοιτά τις φωτογραφίες.

Η Apple αρχικά είχε δηλώσει πως ερευνά το θέμα και σήμερα επανήλθε με νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν βρήκε καμία ένδειξη ότι οι πελάτες εμπλέκονται στην διαρροή δεδομένων.

“Based on our investigation thus far, we have seen no evidence that customer data or photos were inappropriately transferred or that anyone was photographed by these former employees”.

apple employees photos, Apple: Υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έκλεβαν φωτογραφίες πελατών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Kοιτούσαν τα έμορφα κορίτσια σε προσωπικές στιγμές…χαχαχα…
Ο κόσμος δεν έχει καθόλου μυαλό. Πάς το κινητό σου για επισκευή ή για οτιδήποτε άλλο.
Βγάλε τις φωτογραφίες σου βρέ κακομοιρούλα ή κακομοίρη και κάνε “Ασφαλή Διαγραφή”. Στο σπίτι ξαναπέρασέ τες.
Αλλά τι περιμένεις απο άτομα που θεωρούνε το κινητό τους prestige. Έχεις εκεί μέσα τις προσωπικές σου στιγμές. Ασχολήσου με το ρημάδι και λίγο, μάθε και 2 πραγματάκια παραπάνω εκτός απο το viber και facebook.
Σαφέστατα δεν φταίει η apple να το τονίσουμε.

bezilys

@ChristosT από την μία έχεις δίκιο αλλά από την άλλη γιατί να περνει της προσωπικές φωτογραφίες των γυναικών χωρίς την άδεια…! Αφού θέλουν τόσο πολύ να δουν της φωτογραφίες τουλάχιστον να δουν και να μην της αποθηκευαν!!

ChristosT

@bezilys φίλε μου αυτά σε έναν ιδανικό και τέλειο κόσμο.
Πρώτον δεν έχει καμία δουλειά να ψάχνει στις συσκευές μέσα.
Δεύτερον επειδή αυτό στο 90% φαντάζει αδύνατον θα πρέπει ο κόσμος να μάθει και να προστατέυει την ιδιωτική του ζωή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί δυστυχώς εκεί κατέληξε η ανθρωπότητα.
όπως επίσης όταν είναι ν δώσεις το κινητο σου ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ασφαλή διαγραφή ο καθένας μπορεί να ανακτήσει χιλιάδες φωτογραφίες ετών απο την συσκευή σου.
Τα ξέρει ο κόσμος ή απλά κάνει format και θεωρεί οτι όλα σβηστήκανε;
Η άγνοια σκοτώνει.

τυπάκιν

καλά, το τι έχει περάσει από τα μάτια του κάθε τεχνικού, κινητού η υπολογιστή, το μόνο σίγουρο..

απλώς το 99% δεν θα κάνει κάτι παράνομο. κοινή λογική..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.