Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Apple Σιγκαπούρη, Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης, όπου έχει ορίσει νέους ρόλους στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες βασικές λειτουργίες.

Η Apple διαμορφώνει την πρωτοβουλία ως συνέχεια της μακροχρόνιας δέσμευσης της Apple στην περιοχή, η οποία ξεκίνησε το 1981 με μια μικρή ομάδα 72 υπαλλήλων που επικεντρώνεται στο Apple II. Σήμερα, η πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για την Apple στην Ασία, με εργατικό δυναμικό άνω των 3.600 ατόμων που συνεισφέρουν σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων λογισμικού, υλικού, υπηρεσιών και υποστήριξης πελατών. Η χώρα φιλοξενεί επίσης τρεις τοποθεσίες του Apple Store.

«Η Σιγκαπούρη είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος και είμαστε περήφανοι για τη σύνδεση που έχουμε δημιουργήσει με αυτή τη δυναμική κοινότητα δημιουργών, μαθητών και ονειροπόλων», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

“Με την αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη μας, η Apple γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας εδώ. Οι ομάδες μας στη Σιγκαπούρη έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό της ζωής των πελατών μας — και ανυπομονούμε για πολλές ακόμη δεκαετίες καινοτομίας.”

Η Apple λέει ότι η επένδυση θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση δύο κτιρίων δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Apple, ενσωματώνοντάς τα σε μια ενοποιημένη πανεπιστημιούπολη που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Αυτό ακολουθεί μια δεκαετία αναβαθμίσεων και επέκτασης, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 50% στο κέντρο τεχνολογιών υλικού από το 2019.

Η διευρυμένη πανεπιστημιούπολη θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στοχεύει στην πιστοποίηση LEED Gold για να ευθυγραμμιστεί με την παγκόσμια δέσμευσή της για βιωσιμότητα, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Apple είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα για τις εταιρικές της δραστηριότητες από το 2020 και έχει χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2018.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος.

Η Apple λέει ότι η παρουσία της υποστηρίζει περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη μέσω της άμεσης απασχόλησης, της αλυσίδας εφοδιασμού της και της οικονομίας εφαρμογών iOS, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yannis

Δεν κανει κ καμια συνεισφορα εδω σε μας η μιλια!:-)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.