Apple και Ericsson τερματίζουν τη διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κινητής τηλεφωνίας

apple ericsson, Apple και Ericsson τερματίζουν τη διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κινητής τηλεφωνίας

Η Ericsson ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία άδειας χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την Apple, με την οποία θα διευθετηθεί μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

Η διαμάχη ξεκίνησε στις αρχές του 2015, όταν οι δύο εταιρείες αλληλομηνύθηκαν για δεκάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Ericsson που σχετίζονται με την κινητή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε προϊόντα της Apple, όπως το iPhone και το iPad.

Οι εταιρείες κατέληξαν σε μια επταετή συμφωνία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα τέλη του 2015 που φαινόταν να θέτει τέλος στη διαμάχη. Ωστόσο, αυτή αναζωπυρώθηκε στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022 αφού η συμφωνία του 2015 πλησίαζε στο τέλος της και Apple και Ercsson δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στους όρους επέκταση της συμφωνίας και στην ενσωμάτωση πρόσθετων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με νεότερη τεχνολογία 5G.

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρείες συνήψαν μια νέα πολυετή παγκόσμια συμφωνία για τη διασταυρούμενη αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με κινητά και πρόσθετα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευθετήσουμε τις διαφορές με την Apple με αυτήν τη συμφωνία, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για το πρόγραμμα αδειοδότησης 5G. Αυτό θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην προώθηση της καλύτερης τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Christina Petersson, Chief Intellectual Property Officer της Ericsson.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις και από τις δύο εταιρείες να ενισχύσουν τις υπάρχουσες συνεργασίες τους, «συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της διαλειτουργικότητας και της ανάπτυξης προτύπων».

Με τη νέα συμφωνία, η πρόβλεψη της Ericsson για το τέταρτο τρίμηνο για έσοδα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (συμπεριλαμβανομένης της Apple και άλλων) εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 5,0 και 5,5 δισεκατομμυρίων SEK (530,3 εκατομμύρια δολάρια – 578,5 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.