Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Apple Tim Cook, Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Ο Cook βρίσκεται στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει το Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και διεξάγεται ξανά, αφού η χώρα τερμάτισε τους ελέγχους της για την COVID στα τέλη του περασμένου έτους.

Εκτός από τον Cook, στην εκδήλωση συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, όπως η Pfizer και η BHP. «Η καινοτομία αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κουκ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Η επίσκεψή του έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, καθώς η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από την αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέα ανερχόμενα κέντρα όπως η Ινδία.

Πέρυσι, η παραγωγή στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο που διευθύνεται από τον προμηθευτή της Apple, Foxconn, διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι πολιτικές της Κίνας για μηδενικό COVID-19 πυροδότησε αναταραχή των εργαζομένων.

Ο Cook επισκέφθηκε επίσης ένα κατάστημα της Apple στο Πεκίνο την Παρασκευή, φωτογραφίες του οποίου έγιναν viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.