Η Apple θα πληρώσει πρόστιμο 440 εκ. δολαρίων για FaceTime & iMessage

Apple FaceTieme fine, Η Apple θα πληρώσει πρόστιμο 440 εκ. δολαρίων για FaceTime & iMessage

Τελικά δεν τη γλίτωσε η Apple και καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει αποζημίωση στην VirnetX, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως patent troll. Η Apple καλείται να πληρώσει 440 εκατ. δολ. για πατέντες σε iMessage και FaceTime.

Για την ακρίβεια, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Apple, δικαίωσε την VirnetX για τις πατέντες της που χρησιμοποίησε η Apple σε εφαρμογές όπως iMessage, FaceTime κλπ. και της επιβάλλει πρόστιμο 439.7 εκατ. δολαρίων.

Η VirnetX είχε καταθέσει αγωγή κατά της Apple το 2010, το 2012 η δεύτερη κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 368 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο η Apple δεν δέχτηκε να πληρώσει, η δικαστική διαμάχη συνεχίστηκε και τελικά το πρόστιμο ανέβηκε στα 440 εκατ. δολάρια. Το ποσό ανέβηκε καθώς ο Δικαστής έκρινε πως η Apple προχώρησε σε εσκεμμένη παράβαση πατεντών και το ποσό που πρέπει να πληρώσει για κάθε συσκευή από 1.20 δολ. ανέβηκε στα 1.80. Οι συσκευές αυτές είναι iPhones, iPads και Macs.

Η VirnetX χαρακτήρισε την απόφαση ως “πολύ σωστή”, αλλά η Apple εν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η VirnetX εξειδικεύεται στο να κατοχυρώνει τεχνολογίες σχετικά με ασφαλή LTE επικοινωνία, ουσιαστικά δεν παράγει τίποτα, αλλά έχει στην κατοχή της πάνω από 80 πατέντες Internet security και βγάζει χρήματα μηνύοντας εταιρείες. H Apple δεν είναι η πρώτη που μπαίνει σε διαμάχη μαζί της, έχουν προηγηθεί ονόματα όπως η Siemens και η Microsoft, με τη δεύτερη να έρχεται σε συμφωνία μαζί της και να πληρώνει 24 εκατ. δολάρια το 2014 για πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν στο Skype.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Στην Ελλάδα τους λέμε αυτοφορακηδες αυτούς

Konstantinos

Καλά η apple που πατεντάρει και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος για να δουλέψουν οι συσκευές της την πάτησε από ένα patent troll?

Efkairiakos

Έλεος!

NikosAr

Αυτές είναι δουλειές ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.