Apple, Προβλέπεται άνοδος στις συνολικές πωλήσεις

Με τις φήμες περί μείωσης στις πωλήσεις συσκευών της Apple να έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο, η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ίδια την εταιρεία σίγουρα αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Στον αντίποδα όμως έχουμε τον αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities, ο οποίος προβλέπει θετικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, χάρις στις πολύ δυνατές πωλήσεις των συσκευών iPhone 4, iPhone 4s και iPhone 5.

Apple αποτελέσματα, Apple, Προβλέπεται άνοδος στις συνολικές πωλήσεις

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής υποστηρίζει πως οι πωλήσεις των smartphones της εταιρείας φτάνουν τα 52 εκ. τεμάχια, τα οποία προέρχονται από 35 εκ. συσκευές iPhone 5 – 3.5% κάτω από την αρχική πρόβλεψη του Kuo –, 9.5 εκ. iPhone 4S και 7.3 εκ. iPhone 4. Το σύνολο των συσκευών που έχουν πωληθεί στη διάρκεια του περασμένου έτους αναμένεται να ξεπεράσει τα 140 εκ. τεμάχια, με κύριο παράγοντα τις πωλήσεις του iPhone 4S στο πρώτο μισό του 2012 – σχεδόν 74 εκ. τεμάχια –.

Όσον αφορά τα iPad, o Kuo αναμένει τις πωλήσεις από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 να φτάνουν τα 23 εκ. τεμάχια, κάτι που σημαίνει 49% άνοδο σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2011. Το iPad και το iPad mini αναμένονται να φτάσουν τις 9.3 εκ και 8.2 εκ. πωλήσεις αντιστοίχως, ενώ 5.5 εκ. έρχονται από παλαιότερα μοντέλα. Για το πρώτο τετράμηνο του 2013 προβλέπονται αυξήσεις τις τάξεως του 6.5% για τα iPhone και 64% για τα iPad, με πωλήσεις που θα ξεπεράσουν τα 37 εκ. και 19.4 εκ τεμάχια αντίστοιχα.

Apple αποτελέσματα, Apple, Προβλέπεται άνοδος στις συνολικές πωλήσεις

Αν και οι προβλέψεις για τα smartphones και tablets της εταιρείας είναι αρκετά θετικές, το ίδιο δε συμβαίνει και στους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Ως προς το νέο iMac αναμένεται μείωση 18% το τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το προηγούμενο, κάτι που σημαίνει γύρο στο 46.5% μείωση από την ίδια περίοδο του 2011. Οι συνολικές πωλήσεις των Mac συσκευών αναμένονται στα 4.75 εκ. τεμάχια στο τελευταίο τετράμηνο του 2012, που σημαίνει πάνω από 17.7 εκ. πωλήσεις στη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Να υπενθυμίσουμε πως η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στη σχετική συνέντευξη τύπου της Apple στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Oπως αποδειχθηκε τελικα με νεοτερα δημοσιευματα δεν υπαρχει καμια ακυρωση σε οθoνες κατι που ειχε σαν επεκταση να νομισουν καποιοι οτι η apple φοβαται μειωμενες πωλησεις. Ηταν απλα μια παρεξηγηση που ειχε να κανει με αριθμους. Μα καλα ηταν ποτε δυναντον μετα τα χριστουγεννα που ειναι και νεκρη περιοδος να παραγγελνε η apple 64 εκατομμυρια οθονες?

Γιάννης

Πάντα γίνεται κάτι για να συζητάμε για αυτη την εταιρεία , τυχαίο ; Δεν νομίζω .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.