Apple: Σχεδιάζει να ενισχυθεί στον τομέα της υγείας

Η συγχώνευση τεχνολογίας – υγείας τα τελευταία χρόνια εισέρχεται όλο και πιο έντονα στην ζωή μας. Τα σύγχρονα wearable gadgets έχουν την δυνατότητα να μετράνε πόσα βήματα κάνουμε, τις θερμίδες που καίμε, μέχρι και την μέτρηση των καρδιακών μας παλμών. Το Apple Watch θα παρέχει αυτές τις δυνατότητες, αλλά η μεγάλη πρόκληση της Apple θα είναι εάν αυτές οι ιδιότητες θα αποφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όπως όλα δείχνουν, η απάντηση είναι ότι ναι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Apple προετοιμάζει έναν κατάλογο εργασίας με την ονομασία “Μηχανικός/Ερευνητής ανθρωπομετρίας ανθρώπινων παραγόντων” (Human Factors Anthropometry Engineer/Researcher)

Η ανθρωπομετρία είναι μια μελέτη, βασιζόμενη στις μετρήσεις και τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μετρήσεων από τις διαστάσεις, το βάρος, την εργονομία, την άνεση και την στάση του σώματος μας.

Ξεκάθαρο ωστόσο δεν είναι ακόμα εάν η Apple θα λειτουργήσει ως μηχανικός αυτής της υλοποίησης, αλλά κρίνοντας από τις τελευταίες προσλήψεις προσωπικού της, η Αμερικάνικη εταιρεία έχει εντάξει στο δυναμικό της ειδικούς υγείας, και δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη εάν ενισχυθούν οι ιδιότητες υγείας και ευεξίας στα προϊόντα της. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι πρόσφατα πολλά νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του HealthΚit για να εξετάζουν τους ασθενείς τους.

Αυτό που αναμένουμε να δούμε είναι η χρησιμότητα των ειδικών υγείας που προσέλαβε η Apple. Το τελευταίο στάδιο για να τεθεί σε ισχύει αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμός του, μιας και η τεχνολογία έχει πλέον υλοποιηθεί.

apple health business, Apple: Σχεδιάζει να ενισχυθεί στον τομέα της υγείας

Πηγή: 1,2

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagsvr

Θα μας πρηξουν με νεες πατεντες, χαχα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.