Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

apple oled panel 2018, Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.

Μιας και τα αποθέματα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, η Apple προσπαθεί να διασφαλίσει όσα περισσότερα κομμάτια μπορεί, για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση του iPhone 8, η οποία αναμένεται να είναι μεγάλη.

Από το 2018, ολόκληρη η σειρά iPhones αναμένεται να κάνει τη μετάβαση σε OLED και ο Tim Cook φαίνεται να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ET News, η Apple αγόρασε μηχανήματα chemical vapor deposition (CVD) από μια κορεάτικη εταιρεία για να ξεκινήσει την κατασκευή 2.5G OLED οθόνης για το επόμενο iPhone.

Αναφέρεται ότι η Apple θέλει να μην εξαρτάται πλέον από τις OLED οθόνες της Samsung. Επίσης, με την κίνηση αυτή σπάει το μονοπώλιο της Canon Tokki, ένας κορυφαίος πάροχος μηχανημάτων CVD. Το 2017 παρείχε εξοπλισμό στη Samsung και θα κάνει το ίδιο του χρόνου. Η LG Display είναι μια ακόμη εταιρεία που συνεργάζεται με την Canon Tokki.

Για την Apple αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της να δημιουργήσει ένα “fully in-house” iPhone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Δύσκολη η απεξάρτηση από την samsung σε ότι αφορά τις οθόνες oled. Νομίζω το 2018 δεν είναι ρεαλιστικός στόχος.

Γιώργος Κ.

Μάλλον της τα πήρε χοντρά η Samsung φέτος και είπε να τα φτιάξει μόνη της

James

Δηλαδή αγοράζεις ένα δύο μηχανηματα και ξαφνικά γίνεσαι κατασκευαστής oled οθονών; Να το πούμε και στις άλλες εταιρίες που δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι…

John

Μια εταιρεία που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο , ΚΑΜΙΑ γραμμή παραγωγής και ΚΑΜΙΑ εμπειρία σε τεχνολογίες απεικόνισης “αγόρασε μηχανήματα για να φτιάχνει OLED”. Μιλάμε για πολύ αξιόπιστη είδηση (not).

Ιωάννης jb

Αυτά που λέτε τα σκέφτεστε ή απλά ότι χαζομάρα σας κατέβει;;
Με κέρδη που ξεπερνάνε κατά πολύ τον ανταγωνισμό ακόμα και όλων των εταιριών μαζί! Είναι τόσο δύσκολο δλδ να φτιάξει 1-2 εργοστάσια παραγωγής;;
Δλδ άμα δε μπορεί η Apple ποιος μπορεί η Huawei ή καμιά laegoo! Έχετε καταντήσει το site αντε μη πω τώρα

ΝΙΚΟΣ

Σιγά @Ιωάννης jb κόψε κάτι. όλων των εταιρειών μαζί. Χαλάρωσε.
Δεν την συμφέρει να ξεκινήσει από το 0. Θα της είναι πιο κοστοβόρο και ενδεχομένως θα υστερεί σε απόδοση. Προτιμά να διαθέτει λεφτά στο μάρκετινγκ και στη πλύση εγκεφάλου για το πόσο γαμάτο είναι το iPhone και βγάζει περισσότερα εντέλει.

Chris_BMW

@James

Στείλε ένα mail ρε φίλε .. άνοιξε τους τα μάτια .. Τι νομίζουν οι κακόμοιροι engineers της Apple οτι αγοράζοντας δυο τρία μηχανήματα μπορείς να φτιάξεις OLED οθόνες ..!;
Και οι υπόλοιποι παιδιά ! Σύσσωμο το Techblog να στείλουμε mail να καταλάβουν πως ειναι λαθος κίνηση ..
Αν δεν ξέρουμε εμείς εδω οι σχολιαστές ποιος ξέρει ……

James

@Chris_BMW επειδή μαλλον τα λέω δύσκολα για σένα, δες το σχόλιο του @John.

Επίσης @Ιωάννης jb αν ήταν τόσο απλό, δε θα κρέμονταν όλοι από τα @@ της Samsung. Θα ξόδευαν από 1 δις ο καθένας και θα τις έφτιαχναν μόνοι τους.

Υ.Γ. Η κατασκευή oled οθονών όπως και πάρα πολλών άλλων πραγμάτων δεν είναι open source τεχνολογία…

Ιωάννης jb

Ρε μη σου πω και καμιά βαριά κουβέντα πάλι και φάω περιορισμό τι ειναι τα δις έτσι εύκολα τα έχεις??
Η Apple με τόσα έσοδα που έχει είναι από τις ελάχιστες που μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους επενδύσεις
Πήγαινε ρε σε κανένα site άλλου είδους έχουμε βαρεθεί την ασχετοσύνη σου

James

Σε άλλο πλανήτη ζεις μαλλον Γιαννάκη. Γιατί στον δικό μας οι εταιρίες τεχνολογίας ξοδεύουν τα δις σα στραγάλια.
Τα περί ασχετοσυνης όταν τα ακούω από εσένα είναι κοπλιμεντα. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ βέβαια

Chris_BMW

@James

Μα.. το σχόλιο μου πηγαίνει κ προς τον John..

Αν καταλαβαίνεις κ εσυ τι εννοώ …

James

Ρε σεις αηφονιάδες τι έχετε πάθει; Άμα γράψουμε κάτι που δε σας αρέσει σας ανάβουν τα λαμπάκια και κάνετε λες και σας βρισαμε τη μάνα. Να το κοιτάξετε αυτό, για την υγεία σας πάνω από όλα

JD

“Apple Buys Specialist Machinery to Set Up OLED Panel R&D Line” (απο το Macrumors), μετάφραση , φτιάχνουν κέντρο για Research& Development που πιστευω να καταλαβαίνουν κάποιοι ότι είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο αυτό που λέει το άρθρο ότι ξεκινάει κατασκευή OLED panel.

Chris_BMW

@James

Δεν ειναι το θέμα μας αν μας αρέσει .. αλλα αν στέκει .. αν με ξανά-καταλαβαίνεις τι εννοώ ..
Εκτός κ αν έκανες πλακίτσα .. απο αυτές τις ξεκαρδιστικές που συνηθίζεις να κανεις σε άρθρα που αφορούν την ακατανόμαστη ..

bezilys

@James οι Κινέζοι είναι μανούλα στις αντιγραφές…..

ΝΙΚΟΣ

Τα ίδια και τα ίδια ,από τους ίδιους.Η Apple που ετοιμάζει δίκιο της αυτοκίνητο και είναι η μόνη που μπορεί, τώρα που θα βάλει oled, θα φτιάξει εργοστάσιο για oled.Αλήθεια εργοστάσιο για την CPU για ποτε το βλέπετε επιστήμονες μου; Καναν δικό της server θα στήσει για cloud η θα νοικιάζει από Amazon,google,Microsoft; Να υποθέσω το ηχείο-βάζο για να παίζει μουσική 👏 είναι beta product γιατί ως γνωστόν η Άπολ έχει τόσα λεφτά που μπορεί να στήσει την καλύτερη ψηφιακή βοηθό.Ε ; Φωστήρες μου!

James

@ΝΙΚΟΣ αφού βλέπεις ότι δεν τα πιάνουν αυτά, είναι υψηλά νοήματα για δυο τρεις συγκεκριμένους. Την ίδια κοροϊδία αντιμετώπιζα και πριν μήνες όταν εξηγούσα οτι δεν πρόκειται να βάλει φόρτιση από τέσσερα μέτρα. Είναι μάλλον καταπιεσμένος θυμός επειδή τους γλενταει πλέον μέχρι και ο μπαμπάς τους η xiaomi και τους βγαίνει σε επιθετικότητα 😛

Vendetta

Βρε παιδιά κουλάρετε. Εδώ θα είμαστε το 2018 να δούμε εάν τελικά θα φτιάχνει η Apple panels. Υγεία να έχουμε!!! Αγοράζω Samsung αλλά θαυμάζω την Apple.
Φυσικά και δεν συμφέρει την εταιρία να εξαρτάται από την Samsung και την LG, για αυτό και σκέφτεται να φτιάξει δική της γραμμή παραγωγής. Εάν έχει τα χρήματα? Φυσικά και τα έχει (μας αγοράζει και μας πουλάει όλους μας εδώ μέσα). Αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι υπό σκέψη όλο αυτό λόγω του φόβου της έλλειψης τεχνογνωσίας. Όσο για τα παιδιά που υποστηρίζουν την Apple απλά να αναφέρω ότι δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή η συγκεκριμένη κίνηση αυτή τη στιγμή. Μην έχουμε τα καλά της Samsung με τις εκρήξεις (αστοχίες καλύτερα).
Τέλος, να υπενθυμίσω ότι η Samsung και LG ήδη ανακοίνωσαν τεράστιες επενδύσεις στην ανάπτυξη της γραμμής παραγωγής των oled (εικάζω για να μπορούν να κάνουν το deal με την apple μεταξύ των άλλων). Εν κατακλείδι, κάποια εταιρία θα μείνει με το π@@λι στο χέρι…

James

@Chris_BMW το πιο έξυπνο πράγμα που έγραψες στα δύο σου τελευταία σχόλια ήταν η επανάληψη του δικού μου “αν καταλαβαίνεις τι εννοώ βέβαια”
Συγνώμη που δε σου απαντώ αλλά αδυνατώ να αντιπαρατεθώ με τον εαυτό μου.

Παρακαλώ να διαβιβάσεις την ειλικρινή μου συμπάθεια στην κυρία_bnw

Agnostos13

Δεν τη συμφερει την Apple να στησει γραμμη παραγωγης oled οχι γιατι της λειπει η τεχνογνωσια (αυτη αν εχεις λεφτα αγοραζεται) αλλα γιατι θα χασει σε οικονομιες κλιμακος.
Αυτη τη στιγμη Samsung και LG ειναι οι μεγαλυτεροι κατασκευαστες panel παγκοσμιως. Πουλανε σε εκατονταδες για να μην πω χιλιαδες εταιρειες εξαρτηματα για τις οθονες τους. Ετσι μια επενδυση σε νεο εξοπλισμο αποσβενεται πολυ γρηγοροτερα σε σχεση με ενα ιδιοκτητο εργοστασιο το οποιο θα παραγει αποκλειστικα για μια εταιρεια (εδω apple). Και επειδη η τεχνολογια προχωραει ο νεος εξοπλισμος πρεπει να ανανεωνεται τακτικα…

wave

@vendetta σωστά έτσι ακριβώς είναι διότι η Samsung ή η Lg π.χ δεν κατασκευάζουν μόνο δικά τους κινητά αλλά και εξαρτήματα για άλλων εταιριών κινητά. Και φυσικά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κλείσουν το καλύτερο deal. Αν του χρόνου η apple κρίνει ότι η συμφωνία με μια συγκεκριμένη εταιρία δεν την συμφέρει και συμφέρει καλύτερα μια άλλη ή και καθόλου (να τα παράγει η ίδια) θα το κάνει, όπως θα έκανε κάθε άλλη εταιρία. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Απλά τα πράγματα.

Don mitso mou

@wave

Συμφωνώ αλλά να διορθώσω κάτι που ίσως οι πιο πολλοί να μη γνωρίζουν και τ κάνουν λάθος συνέχεια. Είμαι λάθος η έκφραση “η Samsung φτιάχνει τα πανελς ή οτιδήποτε άλλο για δίκη της χρήση”. Η δομή της Samsung είναι πολύ διαφορετική από το γνωστό μοντέλο των δυτικών εταιριών. Η δομή της είναι βασισμένη στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τμημάτων της. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αν η lg παρείχε καλύτερα και πιο φτηνά πανελς, θα βλέπαμε πανελς της lg σε κινητά Samsung.

Chris_BMW

@Don mitso mou

Δεν συβμαίνει μονο στην Samsung αυτο.Και δεν μιλάω για την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τμημάτων.Το ίδιο συμβαίνει πλέον και στις αυτοκινητοβιομηχανίες ..Τρανό παράδειγμα το Α class της Mercedes.
Αν το κάνει αυτό η Apple στην προκειμένη θα έχει τους λόγους της .Λόγους που εμείς απο τον καναπέ του σπιτίου μας δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i