H Apple επενδύει 200 εκατ. δολάρια στην Corning και το Gorilla glass

apple corning investment, H Apple επενδύει 200 εκατ. δολάρια στην Corning και το Gorilla glass

H Apple ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning Incorporated, την αμερικάνικη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή τεχνολογία του Gorilla glass. Το Gorilla Glass είναι αυτό που αναλαμβάνει την προστασία των οθονών από γρατζουνιές και πτώσεις.

Όπως δήλωσε ο Jeff Williams, CFO της Apple, χρήματα θα πάνε στο τμήμα R&D της Corning, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και την υπερσύγχρονη επεξεργασία γυαλιού.

Επιπλέον στην δήλωσή του ο CFO της Apple τόνισε πως “η Corning είναι ένας εξαιρετικός προμηθευτής που συνεχίζει να καινοτομεί και ότι είναι ένας από τους μακροχρόνιους προμηθευτές της Apple. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με το πρώτο iPhone και σήμερα κάθε χρήστης που αγοράζει iPhone ή iPad, οπουδήποτε στον κόσμο, ακουμπά γυαλί που αναπτύχθηκε στην Αμερική. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και επενδύουμε περισσότερα στην Corning που έχει πλούσια κληρονομιά καινοτόμων διαδικασιών κατασκευής”.

Από την ανακοίνωση του πρώτου iPhone το 2007, Apple και Corning έχουν πολύ καλή συνεργασία. Αν όμως αναρωτιέστε γιατί αποφάσισε να δώσει τα 200 εκατ. δολάρια τώρα, αυτό γίνεται στο πλαίσιο του Advanced Manufacturing Fund. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τον Tim Cook πριν από λίγες μέρες και ο στόχος είναι να επενδυθούν τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε αμερικάνικες εταιρείες.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση από πλευράς της Apple, με στόχο να στηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις. H Apple έχει δηλώσει ότι θα ωφελήσει 2 εκατ. θέσεις εργασίας, και οι 450.000 από αυτές θα είναι από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Joujoukos

Ναι οκκ και άλλο ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο για να εξασφαλίσει την καλή σχέση της… για μελλοντική αγορά η προσωπική ανάπτυξη νέων τεχνολογιών….

Agnostos13

@Joujoukos:
Money makes the world go round

Billk

Σιγά μην δεν βάλει όρους και μην δεν την έχει δεμένη ωστε να την τρέχει μετά στα δικαστήρια.

Καμία εταιρεις δεν χαρίζει. Κάτι ετοιμάζει από πίσω. Πάντα τέτοιες συμφωνίες έχουν απόρρητες ρήτρες από πίσω με δεσμεύσεις.

ΦΝ

ok κάνουν δουλειές για περισσότερο κέρδος οικονομικό και τεχνολογικό! Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι θα είναι! Και εκτός από αυτό επενδύουν και σε θέσεις εργασίας που με τη σειρά του θα ειναι καλοί καταναλωτές δικοί τους!

giorgosgek

φυσικα και εχει συμφερον αυτη η κινηση , αλλα μπραβο καλα εκανε, ετσι πρεπει και σαν εταιρεια δεν μπορει να ειναι αγια και να κατσει με σταυρωμενα χερια και οι αλλες να προχωρανε

giannis

Μαζεύει η apple λεφτά, γκρίνια οτι δεν επενδύει. Μοιράζει η apple λεφτά, γκρίνια πάλι. Δεν πιάνεστε από πουθενά !!! Όπως και να έχει καλά κάνει και μοιράζει χρήμα και δήμιουργεί θέσεις εργασίας και όλα τα σχετικά. Προφανώς κερδίζει το πρώτο εισητήριο σε τυχόν νέες τεχνολογίες που θα αναπτύξει η corning.

One

Να επενδύσει λεφτά και στη Qualcomm 😛

Πέρα απο τη πλάκα καλα κάνουν και στηρίζουν τους εργαζόμενους της χώρα τους, αφου αυτοί ειναι οι περισσότεροι αγοραστές των συσκευών τους και τους δίνουν ενα επιπλέον κίνητρο να επιλέξουν ξανά τα προϊόντα τους.

Johnny

Να μου δωσει και εμενα λίγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.