Η Apple δέχεται μήνυση για τα “Animoji”

apple animoji sued, Η Apple δέχεται μήνυση για τα “Animoji”

Πριν από έναν περίπου μήνα, η Apple παρουσίασε το νέο iPhone X με την “πιο εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου” (όπως δήλωσε χαρακτηριστικά) και αυτό χάρη στην Face ID camera. Αλλά δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει.

Πέρα από την αναγνώριση προσώπου για να ξεκλειδώσει το κινητό και τα portrait selfies, είδαμε και τα Animoji. Ουσιαστικά είναι κινούμενα emoji που ανταποκρίνονται στις γκριμάτσες του προσώπου.

Όπως φαίνεται όμως, υπάρχει ήδη ένα Animoji app, το οποίο διατίθεται μάλιστα στο iOS App Store. H Apple φέρεται να γνώριζε την ύπαρξή του και να επιχείρησε την εξαγορά της ονομασίας.

Οι ιδιοκτήτες και developers της εφαρμογής, Enrique Bonansea και η εταιρεία emonster k.k., με βάση την Ιαπωνία, κατέθεσαν καταγγελία κατά της Apple, στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

apple animoji sued, Η Apple δέχεται μήνυση για τα “Animoji”

Οι ενάγοντες συμπεραίνουν ότι Apple δεν αγνοούσε την ύπαρξη μιας εφαρμογής Animoji. Σύμφωνα με τους ίδιους, μια εταιρεία ονόματι The Emoji Law Group LLC, επιχείρησε να εξαγοράσει την ονομασία το καλοκαίρι, λίγο πριν την ανακοίνωση του iPhone X. θεωρούν ότι πίσω από την εταιρεία αυτή ήταν η Apple, μιας και δεν θέλει να φαίνεται μπροστά έτσι ώστε να αποτρέψει τις διαρροές των μελλοντικών iPhones.

Τελικά η emonster k.k. αρνήθηκε να πουλήσει την ονομασία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε την Apple από το να την χρησιμοποιήσει. Μια ημέρα πριν την ανακοίνωση του iPhone X, η Apple είχε υποβάλει αίτηση για ακύρωση της κατοχύρωσης της ονομασίας “Animoji” και η αιτιολογία της ήταν ότι έχει κατοχυρωθεί από την “emonster Inc.”, Washington, εταιρεία που διαλύθηκε από τότε. Η emonster k.k. έκανε ξανά αίτηση για την κατοχύρωση της ονομασίας και ζητά την απαγόρευση χρήσης της ονομασίας από την Apple και φυσικά αποζημίωση.

Animoji Complaint by Mikey Campbell on Scribd

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Άσχετα με την κάθε Apple αυτά τα ονόματα θα έπρεπε να μην «δέχονται» πατέντα κατοχύρωση.
Θα επρεπε να είναι ελεύθερα…

giannis

@Efkairiakos έχει δίκαιο σε αυτό. Ας πουμε και γω θα ήθελα να κυκλοφορήσω ένα κινητό που λέγεται apple. Πόσο μάλλον δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτρέπεται πατέντα κατοχύρωση σε κάτι όπως το “μήλο”, κάτι της φύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.