Apple: Κατέχει την κορυφή στην Ευρωπαϊκή αγορά των smart wearable

Apple, Apple: Κατέχει την κορυφή στην Ευρωπαϊκή αγορά των smart wearable

Από την αρχή του έτους οι εταιρείες αναλύσεων ήθελαν τις πωλήσεις των smartphones να παρουσιάζουν πτώση, κάτι που βγήκε πραγματικότητα. Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι πωλήσεις των wearables έχουν άνοδο μέχρι και της τάξης του 700%, με την Apple να παραμένη η κυρίαρχος εταιρεία.

Τα δεδομένα της IDC

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), το δεύτερο τρίμηνο του 2019 οι πωλήσεις των wearables στην Ευρώπη είχαν ετήσια αύξηση 154,4% και απεστάλησαν συνολικά 13,4 εκατομμύρια μονάδες.

Apple, Apple: Κατέχει την κορυφή στην Ευρωπαϊκή αγορά των smart wearable

Από τις 13,4 εκατομμύρια μονάδες το 52,3% αντιστοιχεί σε earwear, δηλαδή ακουστικά, το 26,7% αφορά τα smartwatches και το 20,7% τα smartbands. Οι χώρες που ήταν κορυφαίες στις αποστολές είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ιταλία.

Οι κορυφαίες εταιρείες

Όσον αφορά τις εταιρείες, η Apple ηγείται των αποστολών με 4,83 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2019 και ετήσια αύξηση της τάξεως του 36%. Δεύτερη έρχεται η Samsung με 2,43 εκατομμύρια αποστολές και αύξηση 379,3%.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκουμε τις κατασκευάστριες wearables Fitbit και Garmin. Οι δύο εταιρείες έκαναν 870.000 και 750.000 πωλήσεις και παρουσίασαν ετήσια αύξηση 40,3% και 22,3%, αντίστοιχα.

Την πεντάδα ολοκληρώνει η Huawei με 750.000 αποστολές και την εντυπωσιακή αύξηση του 697%. Αναφορικά η εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του 2018 είχε μόλις 90.000 πωλήσεις.

Τι περιμένουν οι αναλυτές για το 2020

Τέλος, η IDC αναμένει οι πωλήσεις των wearables στην Ευρώπη το 2020 να φτάσουν τα 72,8 εκατομμύρια μονάδες με συνολικά έσοδα αξίας 14 δις δολάρια. Χωρίς ωστόσο να σχολιάζει αν θα δούμε αλλαγές στις εταιρείες που προτιμούν οι καταναλωτές και αν η Apple θα καταφέρει να μείνει στην κορυφή.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.