Apple: Χάνει μερίδιο της αγοράς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα [Kantar]

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας ερευνών Kantar, το iOS της Apple χάνει μερίδιο της αγοράς το οποίο φαίνεται να κερδίζει το Android. Οι αγορές στις οποίες παρατηρείται η πτώση είναι Ευρώπη, οι ΗΠΑ αλλά και η Κίνα.

Αν και οι απώλειες δεν είναι μεγάλες, είναι αξιοσημείωτες καθώς δείχνουν ότι η Apple δυσκολεύεται να κρατήσει τον ρυθμό επέκτασης που είχε όταν κυκλοφόρησε το iPhone 6, την πρώτη της συσκευή που προσαρμόστηκε στην τάση της εποχής που επιτάσσει μεγάλη οθόνη.

Η αναφορά της Kantar βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Φεβρουάριο του 2016 και συγκρίνονται με το ίδιο διάστημα το 2015. Οι μεγαλύτερες απώλειες του iOS παρατηρούνται στην Κίνα, όπου εκτιμάται ότι έχασε 3.2 μονάδες από το μερίδιο της αγοράς. Από την άλλη, στην ίδια αγορά, το Android πήρε 3.4 μονάδες φτάνοντας στο 76.4%. Η εταιρεία εκτιμά ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014, που η Apple χάνει μερίδιο από την αγορά της Κίνας.

Το πιο οικονομικό iPhone SE, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα μπορούσε να τη βοηθήσει στην αγορά της Κίνας, όπου οι premium συσκευές έχουν ούτως η άλλως μικρό μερίδιο. Σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει τις πληροφορίες για τις προ-παραγγελίες του iPhone SE στην Κίνα, οι οποίες ξεπέρασαν τα 3.4 εκατ.

Στις ΗΠΑ, το iPhone έχασε 0.5 μονάδες και εκτιμάται ότι παίρνει το 38.3% όλων των πωλήσεων smartphones κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. Το Windows έχασε 2.2 μονάδες ενώ το Android κέρδισε 3.3 μονάδες, πηγαίνοντας στο 58.9% του συνόλου των πωλήσεων smartphones στις ΗΠΑ.

Όσο για την Ευρώπη, στις 5 μεγαλύτερες αγορές (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία), το iOS έχασε 1.8 μονάδες, το Windows 4.2 μονάδες, ενώ το Android εντυπωσιάζει κερδίζοντας 6.7 μονάδες.

Με λίγα λόγια, η έρευνα της Kantar δείχνει ότι το Android κερδίζει μερίδιο της αγοράς εις βάρος iOS και Windows Phone.

kantar apple market share, Apple: Χάνει μερίδιο της αγοράς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα [Kantar]

kantar apple market share, Apple: Χάνει μερίδιο της αγοράς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα [Kantar]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Πάλι θα γίνω κακός αλλά η Apple παρουσιάζει απλά την φυσιολογική πτώση (μικρή ομολογουμένως) που παρουσιάζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δεν μπορούν οι συσκευές της να πουλάνε σαν ζεστό ψωμί όλη την περίοδο. Άλλο os έχει κάνει βουτιά… μάλιστα βγαίναν άρθρα για το διψήφιο ποσοστό τους στις 5 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σαν τα μανιτάρια… τώρα με πτώση 40 τοις εκατό σε Ευρώπη και σχεδόν 50 τοις εκατό στις ΗΠΑ γράφουν για την Apple; (της οποίας είμαι και hater)

Γιάννης

Τώρα που βγήκε το εκπληκτικό iphone SE στην τιμή-ευκαιρία των 500 ευρώ θα ανέβουν οι πωλήσεις , άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε ένα κινητό με οθονούλα 4″ , μπαταρία που κρατάει μισή ημέρα και σχεδιασμό του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.