Apple: Καλείται να πληρώσει 302.4 εκατ. δολ. για παραβίαση πατεντών

Δικαστήριο στο Τέξας των ΗΠΑ καλεί την Apple να πληρώσει το ποσό των 302.4 εκατ. δολαρίων στην VirnetX Holding Corp, καθώς θεωρεί πως η Apple παραβίασε πατέντες της VirnetX, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στην επικοινωνία.

Τον Φεβρουάριο η Apple είχε κληθεί να πληρώσει το ποσό των 625 εκατ. δολαρίων στην VirnetX καθώς δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη για παραβίαση πατεντών, που χρησιμοποιήθηκαν σε iMessage και FaceTime, χωρίς την άδειά της. Η Apple προχώρησε σε έφεση λέγοντας ότι οι πατέντες αυτές δεν είναι έγκυρες. Να σημειωθεί ότι η VirnetX συχνά περιγράφεται ως patent troll, καθώς βγάζει σχεδόν όλα της τα έσοδα από αδειοδοτήσεις πατεντών και μηνύσεις.

Όπως φαίνεται όμως, η έφεση της Apple δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς καλείται να πληρώσει 302.4 εκατ. στην VirnetX, ποσό που είναι κοντά σε αυτό που ζητούσε η δεύτερη. Επιπλέον, η Apple θα ελεγχθεί αν παραβίασε εσκεμμένα τις πατέντες αυτές και υπάρχει πιθανότητα να κληθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα για ζημιές που μπορεί να προκάλεσε στην VirnetX.

Η Apple από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όμως η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο στην Ουάσιγκτον, όπου και θα κριθεί αν τελικά η Apple θα πληρώσει το ποσό.

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και VirnetX, κρατούν εδώ και χρόνια με την πρώτη να έχει ξεκινήσει το 2010 όταν η VirnetX μήνυσε την Apple για παραβίαση 4 πατεντών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και VPNs. Σε διαμάχη με την εταιρεία έχουν μπει κι άλλα ονόματα όπως Cisco, Avaya, Siemens κ.α. Το 2014 η Microsoft ήρθε σε συμφωνία μαζί της και πλήρωσε 24 εκατ. δολ. για πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν στο Skype.

apple patents facetime, Apple: Καλείται να πληρώσει 302.4 εκατ. δολ. για παραβίαση πατεντών

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

η Apple εχει πάθει τοση εξάρτηση απο την κλοπή πατεντων, που μεχρι και τις ανατιναξεις του NOTE7 αντέγραψε, απλώς σε βελτιωμένη μορφή δεν χρειάζεται καν να το ανοίξεις απο το κουτί, ωστε να μην καις μπούτια οπως παλαιότερα μοντέλα της, εδω οι μηχανικοι της καναν δουλίτσα

zan

εγώ μάγκες δεν έχω 1000 να δώσω αλλά αν κάποιος που τα κράζει δεν το θέλει μπορώ να το ξελαφρώσω ευχαρίστως

Ioannis

καλα η samsung τα χει παιξει μετα τα note 7 ανατιναζονται κ αλλες συσκευες οπως πλυντηρια κλπ οι υπαλληλοι μαλλον κανουν σαμποταζ χαχα. Μηπως να το κλεισουν το μαγαζακι καλυτερα? κρατησε οσο κρατησε καλα ηταν απο δω κ περα δεν εχει να μας προσφερει κατι περα απο βεγγαλικα. Τωρα για την apple και βεβαια να πληρωσει τοσες κομπινες εχει κανει να πουμε μια κλεβει πατεντες απο τη samsung μια απο τους κινεζους μια με τον φπα και το ευχαριστο ειναι σε χτυπαει 1000αρικα για να παρεις κινητο της ως που θα φτασει αυτη η παροδια να δουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.