Gartner: Η Apple χάνει μερίδιο αγοράς – στο 86.2% το δεύτερο τρίμηνο το Android

Το ότι οι πωλήσεις της Apple δεν είναι στο peak τους, είναι κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές και αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή αυτοί που χρησιμοποιούν iOS είναι λιγότεροι, αλλά επειδή από το 2014 το iPhone δεν έχει αλλάξει (τουλάχιστον όχι εξωτερικά και δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών, Gartner για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα smartphones που τρέχουν iOS, έχουν συνολικό μερίδιο αγοράς 12.9%. Συγκριτικά, το iOS είχε μερίδιο 14.5% την ίδια περίοδο πέρσι. Το Android πήρε ακόμη 4 μονάδες από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και πλέον έχει ποσοστό 86.2%.

apple market share, Gartner: Η Apple χάνει μερίδιο αγοράς – στο 86.2% το δεύτερο τρίμηνο το Android

Android και iOS έχουν στο σύνολο 99.1% όλων των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως. Οι top 5 κατασκευαστές Samsung, Apple, Huawei, Oppo και Xiaomi έχουν το 54% της αγοράς (για το δεύτερο τρίμηνο του 2016). Η Samsung ηγήθηκε με 22.3%, η Apple ακολουθεί με 12.9% με περίπου 44.3 εκατ. πωλήσεις. Huawei και Oppo είδαν μικρή βελτίωση και η Xiaomi μικρή πτώση.

apple market share, Gartner: Η Apple χάνει μερίδιο αγοράς – στο 86.2% το δεύτερο τρίμηνο το Android

Όπως είναι αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, τα νέα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge έκαναν σημαντικές πωλήσεις, ενώ από την άλλη τα iPhone μετρούσαν ήδη αρκετούς μήνες στα ράφια, οπότε λογικό να μην πουλάνε το ίδιο.

Σε αυτό που ελπίζει η Apple για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της είναι η κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που αναμένεται να ανακοινωθούν 7 Σεπτεμβρίου.

apple market share, Gartner: Η Apple χάνει μερίδιο αγοράς – στο 86.2% το δεύτερο τρίμηνο το Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Και που είσαι ακόμα έρχεται και η Nokia τώρα κλαψτα χαραλαμπε!

Αντιαριστερος

Όσο περισσότερο ξυπνάει ο κόσμος, τόσο περισσότερο θα χάνει μερίδιo η Apple

Nick

Απλά η μόδα της αμερικανιας πέρασε ο κόσμος ξύπνησε και κατάλαβε πως πληρώνει απλά το σήμα και τίποτα άλλο. Θα της έδινα δίκιο αν με αυτά τα 7 και 8 καστορικα είχε την καλύτερη κάμερα,την καλύτερη οθόνη, το καλύτερο hardware,το καλύτερο software. Αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει άρα σε λίγο καιρό θα είναι εκεί που ήταν πάντα στο 2 3 %.

Agnostos13

Ή απλα υπαρχουν πλεον πολλα android “μιας χρησης” των 30-50€ ενω iOS οχι!

One

Τη στιγμη που δεν εχει microSD, δε στελνει αρχεία μεσω Bluetooth, η μπαταρια δε κραταει πολύ, αφαίρεσαν την θυρα ακουστικών 3,5mm, και από την άλλη το λειτουργικό οσο γρηγορο και αν είναι δεν παύει να είναι κλειστο και να χρεώνει υπηρεσίες, λογικο είναι να πεφτουν οι πωλήσεις.

Το επιχηρημα ότι είναι συκευη status symbol και το χλευάζουμε γιατι ειμαστε φτωχομπινεδες και δεν μπορούμε να το αποκτησουμε, δεν ισχυει. Εγω όταν αγόρασα το Z3 Compact μαζι με τις θηκες, βαση φορτισης και τη καρτα microSD, εδωσα περισσότερα λεφτα από θα εδινα για να παρω καινούριο iPhone. Και δε το εχω μετανιώσει γιατι δε θα μπορούσα ποτε να ζησω με τους περιορισμους που εχει η Apple παρολο που βγαζει ένα καλο κινητο στις 4,7 ιντσες.

tester

Αυτο που σώζει ακόμα την Apple είναι το κλειστο software και τα λεφτά που μπορεί να έχει επενδύσει κάποιος σε αυτό όντας χρήστης της Apple εδω και κάποια χρόνια. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις που θέλουν να πάνε σε Android αλλά λυπούνται τα 30-50-100-200 ευρώ που έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια για εφαρμογές, επαγγελματικές ή όχι.

Don mitso mou

Όποτε νοιώθω πεσμένος ψυχολογικά, μπαίνω και διαβάζω σχόλια σε άρθρα της Apple και άλλοτε γελάω κι άλλοτε απογοητεύομαι. Ο ενας λέει δεν μεταφέρει αρχεία μέσω Bluetooth ( λες και είμαστε στην εποχή του Sony Ericsson t68 και ανταλλάζαμε φωτογραφίες). Ο άλλος λέει πως το iOS ειναι κλειστό και χρεώνει υπηρεσίες!!!!!!!!!!!! Τελικά μας ψεκάζουν. Και για να προλάβω οποιοδήποτε, κάτοχος iPhone 6s Plus και note 7

Zois

Και εγώ το ίδιο κάνω αλά καμία φορά τα περνώ κιόλας με αυτά που διαβάζω.

Nick

Εχεις το νοτε 7 ??

Don mitso mou

Φιλε μου dubai μένω. Μη σου πω πως βγήκε εδω πιο γρήγορα και απο Κορέα 😝😝😝

Ιωάννης jb

Παιδιά μη λέτε ότι βλακεία σας κατεβαίνει.. Το 6s είναι κορυφαίο μηχάνημα και δεν είναι πάρα πολύ ακριβό γι’ αυτά που προσφέρει… Το 64αρι με το οποίο θα έχεις 3 χρόνια στο νερό κάνει 7 κατοσταρικα… Γνωστός μου το έχει και ξέρει… Ένα κορυφαίο android πχ το htc 10 δε κάνει λιγότερα… Όλα τα android και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους εκεί κοντά στα 4-5 κατοσταρικα θα κάνουν… Αλλά αναβαθμίσεις για πόσο θα έχεις??? Άλλον ένα χρόνο..?? Στην καλύτερη.. Τραγικό!!! Πάρτε παράδειγμα note 4 κ 6plus… Αυτή τη στιγμή το 6 plus (64gb) είναι ακριβότερο 150 ευρώ αλλά ξέρεις ότι θα πάρει και του χρόνου update… Πιθανότατα και μετά από 2 χρόνια… Αυτοί που τα πήραν πέρυσι το καλοκαίρι θα έχουν…. Αρχικά χοντρικά ο ένας έδωσε 5 κατοσταρικα κ ο άλλος 6.5… Με το samsung τελευταίο update 100% το marsmallow… Με το plus όχι ένα αλλά 3 update σίγουρα… Τεραστια διαφορά… Κάμερες περίπου ίδιες ταχύτητα στο τρίτο χρόνο το note θα είναι για πέταμα.. με τα κολλήματα θα σου σπάει τα νεύρα το plus αντιθέτως θα τη παλεύει για ακόμη έναν ακόμη χρόνο στον τέταρτο θα είναι για πέταμα… Όλα αυτά τα βλέπω μπροστά μου καθημερινά ισχύουν… Ήδη το… Συνέχεια »

Νικος

@don mitso θα συμφωνούσα αλλά…….
Έχω το iPhone 6 και πήγα σε φίλο μου. Είχε στο pc του ταινίες για να πάρω αλλα δεν είχε iTunes….. Άντε μετέφερε ασυρματα κάπου 60gb (έχω το 128αρι). Όπως και να το κανεις είναι ενοχλητικό (τουλαχιστον για μένα) και κυρίως περιορισμοί ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Βρισκω τον άλλον τον γνωστό στο δρόμο και ήθελε να του στείλω βιντεακι από αγώνα (κάπου 3gb). Άντε να το στείλω που δεν είχε κάποιο πρόγραμμα τύπου shareit (λες και ήταν υποχρεωμένος). Έχω ποσα mp3 στο pc μου και θέλω να τα μεταφέρω στο μήλο. Άντε ξεκίνα διαδικασία. Θέλω να βάλω νέο ήχο κλήσης και πρέπει να ανοίξω pc, να το κατεβάσω, να το μετατρεψω να να να. Μικρά (ή μεγάλα) πραγματάκια, σπαστικά που μπορεί να έχουν λύση αλλα γιατί να μην είναι απλα και εύκολα? Τι στο καλό, μαζοχες είμαστε. Κατά τα αλλα, τέλειο το λειτουργικό, απροβληματιστο και γρήγορο.

George

Ο τίτλος είναι εντελώς άκυρος. Δεν χάνει 86.2%??!!
Το μερίδιο αγοράς που χάνει είναι 1.7% από έτος σε έτος.
86.2% είναι το μερίδιο αγοράς του Android.

Ιωάννης jb

Νικος.. Ο περισσότερος κόσμος δεν κάθετε να βάζει τραγούδια ήχο κλήσης…
Εγώ κάτι 17χρονα ξέρω να έχουν τέτοια κολλήματα…
Οι πιο πολλοί επιλέγουν ένα από αυτά που δίνει η συσκευή τα οποία δεν είναι κ λίγα…
Ε τώρα εσύ αν έχεις τέτοια προτεραιότητα πήγαινε σε xperia z το οποίο είναι κορυφαίο σε συνδεσιμότητα…
Τα 3 γιγα βίντεο θέλουν ώρα για να σταλούν…
Ο φίλος σου αν ήξερε κάτι παραπάνω από τεχνολογία θα σου έλεγε να του τα περάσεις όμορφα σε ένα φλασακι κ να του το δώσεις… γενικά υπάρχουν πολλες λύσεις… Τα παραλες..
Χαλάρωσε δλδ ντε κ καλά να του στείλεις 3 γιγα βίντεο με bluetooth.. Έλεος

60 γιγα ταινίες??
Έλεος ρε συ αφού είσαι με τις ταινίες γιατί δε πας να πάρεις το z που σου λέω κ παραπάνω να έχεις κ τα στέρεο ηχεία μπροστά να είσαι κορυφή…
Τι το θες εσύ το iphone??
Δε ξέρετε τι θέλετε
Αν θες iphone σε κάτι τέτοια πρέπει να έχεις το τρόπο σου….

tester

@Don Mitso εξηγησε μου να γελάσω και εγώ σε τι διαφωνείς το οτι το IOS είναι κλειστό software και οτι υπάρχουν apps που κοστιζούν λεφτά για να τις αγοράσεις; Προφανώς και σε android κοστιζούν λεφτά αλλά εκέι μπορείς να αλλάξεις 100 συσκευές χωρίς να χάσεις τα χρήματα σου.

Anakin

Σύμφωνο με τον @Ιωάννης jb αν και λίγες φορές

Agelos

Νίκος

Μεταφορά 60gb με μπλε δόντι (δλδ 61000 mb) με μάξιμουμ ταχύτητα να φτάσει το 4,0 θέλει 45 λεπτά. Ποτέ δεν φτάνει τη μαξ ( για το Bluetooth 4,0 είναι τα 25mb per sec ) άρα θες χαλαρά 1 ώρα . Κατέβασε iTunes και κάνε transfer απο εκεί …μαζί με το κατέβασμα ,το σεταρισμα και το synchronization πιο γρήγορα θα το κάνεις …

Nikopoup

Πιο γρήγορα θα κάνει αλλά γιατί να μπεις σε τόσο κόπο ενώ θα μπορούσε να είναι ένα απλό drag and drop;

Agnostos13

@Nikos:
Αν εχεις shareit ή documents5 και συνδεσεις τον υπολογιστη στο ιδιο δικτυο wifi με το iphone μπορεις να μεταφερεις αρχεια με drag an drop μεσω του browser…

Nick

Don misto mou, γιατι δεν φερνεις και σε εμας κανενα κανα note 7? 😛

giannis

ρε ιωαννης_JB εχω 3o χρονο το note 3, 2o to 4 , 2o το note 10.1 2014. εντάξει για τις αναβαθμισεις συμφωνω. αλλα πες μου ρε φιλε τι θεματα ακριβως εχουν τα note και λες οτι χειρότερευουν. ισα ισα το note 10.1 με την αναβαθμιση σε lollipop εγινε smoother κι απο το noge 4!

μη λετε ανακριβειες

Nio

Ιωάννης εσύ θα μας πεις τι θα κάνουμε ρε φίλε? Μήπως θα μας πεις και πως θα μαγειρευουμε? Άκου εκεί μόνο τα 17χρονα. Άκου δικαιολογία για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα. Γελάνε και οι πέτρες. Κραζετε το Bluetooth και το βγάζετε άχρηστο? Τι άλλο θα ακούσω θεέ μου? Δηλαδή άμα δεν έχω ίντερνετ πως θα στείλω απλά και όμορφα μια φωτογραφία??
Εν έτη 2016 ο γκαζμας είναι αυτός δεν έχει Bluetooth. Όχι αυτός που έχει. Έλεος. Άκου εκεί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Με 700 ευρώ εγώ θέλω και bluetooth. Είπαμε επειδή εσύ αγοράζεις βότσαλα με 700 ευρώ μην δικαιολογησαι. Μην μπαίνεις καν στον κόπο. Και για το μέγεθος της οθόνης τα ίδια έλεγες. Εκεί που φτυνετε γλειφετε. Μετά από 25 χρόνια που θα έχεις Bluetooth έλα βγάλτο χρήσιμο με την κομπλεξικη εταιρεία που έχει δημιουργήσει και κομπλεξικους φανς.

Don mitso mou

Ωραία όσα είπατε, και σας καταλαβαίνω εσάς απο την “android μεριά”, εξάλλου τα έζησα την εποχή που κράζαμε Microsoft και την ψάχναμε με Linux και τα σχετικά, ΑΛΛΑ…… δεν γίνεται ρε φιλε σε iPhone 6s Plus να εχω περάσει το beta iOS 10,επαναλαμβάνω beta, να τραβάω φωτογραφία και η προεσκοπηση να ανοίγει ακαριαία τη φωτογραφία και το note 7 του κουτιού στο αντίστοιχο να μου λέει ” η εφαρμογή έπαψε να ανταποκρίνεται”.

Καληνύχτα android

Agnostos13

Εχω βαρεθει να διαβαζω τις ιδιες ανακριβειες σε ολα μα ολα τα αρθρα…
Το iPhone δεν εχει bluetooth λεει!
Μαθετε επιτελους οτι το iPhone EXEI BLUETOOTH χρονια τωρα!
Επισης εχει και WIFI direct!
Δυστυχως για του πιο retro δεν εχει υπερυθρες βεβαια (αλλα νομιζω υπαρχει dongle και για αυτους)!

Nio

Don mitso αυτά συμβαίνουν τυχαία. Εγώ έχω δει τρία αιφον 6 που κολλαγανε στο σκρολαρισμα στην αρχική οθόνη και γελαγα και τους έλεγα αυτό είναι το αιφον που δεν κολλάει? Εντάξει σπάνια το κάνει λέγανε. Φταίει το jailbreak…..
Τεσπα. Εγώ έχω σχεδόν δυόμισι χρόνια το G3 και είμαι κατά ευχαριστημένος. Έχει πέσει και στο δρόμο γύρω στις εκατό φορές από το μηχανάκι. Έχει βουτηξει σε νερά και δεν μου έχει κολλήσει ποτέ. Σκύλος. Και αυτή η Quick window θήκη βάζει κάτω όλες τις θήκες του κόσμου άνετα. Χαλάλι τα τριάντα ευρώ.
Τι μας νοιάζει αν έχει Bluetooth και είναι κλειδωμένο?? Δώρο αδωρον. Εξου και γιατί αποκαλούμε κομπλεξικη την εταιρεία. Τέτοια Bluetooth ας τα βάλουν εκεί που ξέρουν. Το αιφον είναι μια φεραρι με κόφτη στα εκατό χιλιόμετρα από τις πολλές κλειδωμένες και εν αμοιβή υπηρεσίες.

Don mitso mou

Nio μάλλον εσυ εισαι η περίπτωση που του έκατσε καλό G3. Της γυναίκας μου μετα απο 6 μήνες Μόνο Ίντερνετ άντε κανένα whatsapp και σε 6 μήνες ήταν να το κλαις. Εγώ ενα ξέρω σας αρέσει δεν σας αρέσει. Όσο σπάνιο ειναι να κολλάει iPhone άλλο τόσο σπάνιο ειναι android να τρέχει καλά. Και για να τρέχει καλά πρέπει να εισαι γνωστής και να το φροντίζεις. Το iPhone και άσχετος να εισαι δεν τα εχει αυτά.

Όσο για το note 7 που κόλλησε στη μετάβαση απο κάμερα στην προεσκοπηση, τί άτυχη στιγμή και κουραφέξαλα. Έκανε ακριβώς το ίδιο σε note 5 , και σε z5. Κάτσε να δεις τι θα γίνει με το iOS 10. Εδω με beta που το εχω και μπορεί να ανοίγει τα πάντα 3φορες πιο γρήγορα. Αναρωτιέμαι τι θα κάνει με 3G ram.

Τεσπα. Καλό το note 7 όμως δεν λεω. Άλλο κινητό. Αν και η αλήθεια ειναι το πενάκι ποτέ δεν με βόλεψε σε τέτοιες διαστάσεις. Απο εποχή p800 για τους παλιούς. Πολύ gimmick κατάσταση.

Don mitso mou

Α και κατι τελευταίο που το έχετε κάνει όλοι σημαία τώρα τελευταία. Ποιες ειναι αυτες οι φοβερές και τρομερές “υπηρεσίες” που μας χρεώνουν και δεν τις εχει το android για να καταλάβω.

Ιωάννης jb

Nio.. Εντάξει να σου μάθω να μαγειρική δε παίζει γιατί δεν το κατέχω..
Αλλά από τεχνολογία μπορώ να σου μάθω αν σταματήσεις να είσαι ανεπιδεκτος μαθήσεως…
Είπα πουθενά μόνο τα 17χρονα??
Είπα πουθενά ότι βγάζω άχρηστο το bluetooth??
Καλά χαζό είσαι παιδάκι μου???
Διάβαζε καλύτερα αυτά που λέω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.