Apple: Μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής LCD εκτός Κίνας

Apple, Apple: Μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής LCD εκτός Κίνας

Η Japan Display είναι η εταιρεία που προμήθευε την Apple με Liquid Retina και LCD οθόνες τον προηγούμενο μήνα όμως παρουσίασε προβλήματα. Λίγο αργότερα, ένας κατασκευαστής display από την Ταϊβάν ήταν έτοιμος να επενδύσει στην Japan Display τελευταία στιγμή όμως η συμφωνία ακυρώθηκε καθώς η οικονομική κατάσταση της εταιρείας επιδεινώθηκε.

Η Apple βασίζεται κατά 60.6% στην Japan Display και σήμερα σύμφωνα με αναφορά, επένδυσε $100 εκατομμύρια για την διάσωση της. Στο πλαίσιο αυτό, η Apple θα αφήσει την αλυσίνα εφοδιασμού που βρίσκεται στην Κίνα για να υποστηρίξει την Japan Display αυξάνωντας τις παραγγελίες των LCD οθονών.

Η Japan Display έπρεπε να λάβει 650 δισεκατομμύρια δολάρια από την ηγεσία του Κρατικού Επενδυτικού ομίλου Silk Road Fund και από τον Ταϊβανέζικο κατασκευαστή TPK Holding Co. Στην τελευταία ανακοίνωση της όμως δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει αυτήν την έγχυση μετρητών αλλά από διαφορετικούς επενδυτές.

Η Japan Display τροφοδοτεί την Apple τόσο με LCD όσο και OLED display για τα iPhone καθώς και τα Apple Watch και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικάνικος κολοσσός επενδύει τον Ιαπωνικό κατασκευαστή. Το 2015 η Apple χορήγησε 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία ενός νέου σταθμού κατασκευής LCD οθονών δυστυχώς για αυτήν όμως η περίοδος που αποφάσισε να κάνει αυτήν την επένδυση ήταν κακή καθώς οι κατασκευαστές smartphone είχαν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται στην OLED γενιά. Για να επιστραφεί αυτό το ποσό πίσω στην Apple οι δύο εταιρείως συμφώνησαν να γίνει με την βοήθεια ενός ποσοστού επιστροφής από κάθε πωλούμενη οθόνη.

Φυσικά, η Apple δεν θα μπορούσε να βασίζεται μόνο στην Japan Display η οποία το 2017 ανακοίνωσε απώλειες ύψους 260 εκατομμυρίων δολαρίων. Το iPhone X που κυκλοφόρησε το 2017 διέθετε OLED οθόνη όπως και οι δύο διάδοχοι του ενώ το ίδιο θα συμβεί και φέτος με τα iPhone 2019 όπου κατασκευαστές των OLED οθονών θα είναι η LG και η Samsung.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.