Apple: Μεταφέρει την παραγωγή από την Κίνα στην Ταϊβάν λόγω του Coronavirus

Apple, Apple: Μεταφέρει την παραγωγή από την Κίνα στην Ταϊβάν λόγω του Coronavirus

Ο Coronavirus δεν έχει επηρεάσει μόνο τον ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογικά προϊόντα. Η Apple είναι μία από τις κατασκευάστριες που επηρεάστηκαν, και μάλιστα αρκετά, διότι τα εργοστάσια παραγωγής των προϊόντων της έκλεισαν, η ίδια κατέστειλε τη λειτουργία των καταστημάτων της στην Κίνα, και άλλα.

Τα iPhone πάνε Ταϊβάν

Όλα τα παραπάνω είχαν αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρείας με έδρα το Cupertino, καθώς και στην προμήθεια και το απόθεμα των προϊόντων της. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αναλυτής των προϊόντων της Apple, Ming-Chi Kuo, είχε προβλέψει ότι η Foxconn θα μετακινήσει την παραγωγή των iPhone εξαιτίας του Coronavirus.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Kuo επιβεβαιώνεται διότι η Apple ξεκίνησε τη μεταφορά της παραγωγής των προϊόντων της από τα κινέζικα εργοστάσια σε άλλες μονάδες που βρίσκονται στην Ταϊβάν.

Προς το παρόν, η εταιρεία μεταφέρει την παραγωγή όλων των προϊόντων που θέλει να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020, δηλαδή τα iPhone SE 2, AirPods Pro Lite, iPad, και Apple Watch.

Στόχος της Apple είναι να μοιράσει τη γραμμή παραγωγής σε διαφορετικές περιοχές, καθώς ο Coronavirus εξαπλώνεται παγκοσμίως. Ως τώρα, έχει γίνει γνωστό ότι η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας στην Κίνα έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο, ενώ δεν υπάρχουν προβλέψεις για επαναφορά της παραγωγής στα φυσιολογικά επίπεδα πριν τον Μάρτιο.

Η μόνη επιλογή που έχει η Apple είναι να μετακινήσει την παραγωγή των προϊόντων της εκτός Κίνας, κάτι που όπως δείχνουν οι αναφορές ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.