Apple: Οι επενδυτές “βλέπουν” μειωμένα έσοδα λόγω της χαμηλής ζήτησης του iPhone SE

iphone se, Apple: Οι επενδυτές “βλέπουν” μειωμένα έσοδα λόγω της χαμηλής ζήτησης του iPhone SE

To iPhone SE (2022) δεν πάει όσο καλά θα ήθελε η Apple, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να προσαρμόζουν τώρα τις προβλέψεις τους για τα έσοδα της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan, κρίνοντας από τη μειωμένη καταναλωτική δαπάνη για το iPhone SE, “βλέπει” μειωμένα έσοδα για την Apple. Το AppleInsider επισημαίνει ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα τμήματα iPhone 13 και Service της εταιρείας, σύμφωνα με την JP Morgan.

Ο αναλυτής της JP Morgan, Samik Chatterjee, δήλωσε σε επενδυτικό σημείωμα ότι η εταιρεία θα λάβει μια πιο προσεκτική θέση λόγω της μείωσης της ζήτησης στον τομέα των ηλεκτρονικών.

Mιλώντας με αριθμούς, ο Chatterjee εκτιμά ότι η Apple θα είναι σε θέση να πετύχει 245 εκατομμύρια αποστολές iPhone το 2022 (προηγουμένως υπολόγιζε 250 εκατομμύρια). Συγκεκριμένα για το iPhone SE εκτιμά πλέον ότι θα πουληθούν 24 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η προηγούμενη εκτίμησή του ήταν 30 εκατομμύρια.

Όσο για το τμήμα Service, ο αναλυτής βλέπει τώρα ανάπτυξη 15% το 2022, αντί για 20%, ενώ ο στόχος τιμής της μετοχής της Apple για 12 μήνες παραμένει στα 210 δολάρια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙ.. 🤦‍♂️😢😥 Γιατίιιιι πιστοί μου? Ένα μίνι τεχνολογικό θαύμα σας προσφέρουμε κ εσείς , εσείς τι κάνετε? Γυρίζετε την πλάτη στην θεά μας? Στο νόημα της ζωής μας ? Πως θα τικτοκαρετε τον οβελία ? Με παλιακό aifone?
Μόνο μη μου πείτε πως θα πάτε στους ρομποτάκηδες… Τι γολγοθά ζούμε . Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα κανάλια μας με Positive rumors , great whispers , ultra hype Magic products όπως τα οσονούπω στα χέρια σας αναδιπλούμενα υβρίδια MACPAD με πενάκι σε touch μπάρα αλλά ΝΟΝ touch MACOS ή κάπως έτσι.(ποιός νοιάζεται , Θα ειναι ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ ή καλύτερα Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο που λέει κ μια ψυχή )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.