Apple: Παραμένει ο ηγέτης της Παγκόσμιας Αγοράς Tablets και το πρώτο τρίμηνο του 2019

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης της Παγκόσμιας Αγοράς Tablets και το πρώτο τρίμηνο του 2019

Σύμφωνα με μία έρευνα της Strategy Analytics, η οικονομική μάχη στην αγορά των tablets δημιούργησε τεράστια πίεση σε πολλούς κατασκευαστές. Ωστόσο, οι πωλήσεις της Apple και των iPad ξεπέρασαν σημαντικά τις πωλήσεις άλλων εταιρειών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το νέο iPad Pro της Apple βοήθησε με επιτυχία την εταιρεία να κρατήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια, κορυφαίοι κατασκευαστές tablet όπως η Apple, η Huawei, η Amazon και η Microsoft, προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Ωστόσο, η αγορά των tablets παρουσίασε μείωση της τάξεως του 5% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης της Παγκόσμιας Αγοράς Tablets και το πρώτο τρίμηνο του 2019

Ο Senior Research Analyst, Chirag Upadhyay, αναφέρει ότι η Apple έχει τρία μοντέλα iPad Pro στην κατηγορία premium tablet. Επίσης, αναλυτής Eric Sith ανέφερε ότι οι αποστολές της Apple αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2019, φτάνοντας συνολικά τα 9,9 εκατομμύρια tablets και αυξάνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς tablet της εταιρείας στο 27% .

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης της Παγκόσμιας Αγοράς Tablets και το πρώτο τρίμηνο του 2019

Ο λόγος που η Apple είδε αύξηση στο μερίδιο αγοράς tablet είναι χάρη στο νέο iPad Pro. Αν και η τιμή του δεν είναι χαμηλή, οι χρήστες συνεχίζουν να επιθυμούν να το αγοράσουν, για διάφορους λόγους. Να σημειώσουμε ότι η μέση τιμή πώλησης των iPad Pro αυξήθηκε από $451 που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2018 στα $490.

Ο Eric Sith ανέφερε ότι η ταυτόχρονη κυκλοφορία της νέας γενιάς iPad Pro και MacBook Air παίξει σημαντικό στρατηγικό ρόλο, κι αυτό διότι η Apple ικανοποιεί διαφορετικές ομάδες καταναλωτών. Επιπλέον, ο τομέας της εκπαίδευσης εξακολουθεί να αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την Apple, αφού συνήθως τα σχολεία εξοπλίζονται με υπολογιστές και tablet για διαφορετικές χρήσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

4 χρόνια γεμάτα με το Air 2. Σκλί. Πολύ βολικό και ούτε κιχ τόσο καιρό. Δεν βρίσκω λόγο να πάρω καινούριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.