Apple: Πατεντάρει το design για Split View, Slide Over και 3D Touch

Η Apple μόλις πήρε την έγκριση για 12 νέες πατέντες σχεδιασμού από το Patent and Trademark Office του Χονγκ Κονγκ. Η πλειοψηφία των πατεντών αυτών αφορά στο iPad Pro όπως Split View and Slide Over και μόνο μία αναφέρεται στο 3D Touch του iPhone 6s.

Η Apple είχε κάνει τις αιτήσεις για τις πατέντες από τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου και της αποδόθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πατέντες οι οποίες καλύπτουν το design των συγκεκριμένων features, αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Άλλοι κατασκευαστές μπορούν να φτιάξουν το δικό τους multi-window ή 3D Touch-like feature, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ως προς το design που θα δώσουν.

apple patent, Apple: Πατεντάρει το design για Split View, Slide Over και 3D Touch

apple patent, Apple: Πατεντάρει το design για Split View, Slide Over και 3D Touch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Εύγε R&D να υποθέσω πριν καταλήξει στο συγκεκριμένο design ζήτησε από app designers να καταθέσουν σκέψεις, έκανε κοινωνικοοικονομικές μελέτες για τη χρήση και trial δοκιμές σε όλες τις ηλικίες και αφού κατέληξε πως έχει τον απόλυτο συνδυασμό ευκολίας, ανατομικής συμβατότητας και προσβασιμότητας είπε πως είναι καινοτομία και πως αξίζει να το κατοχυρώσει

aptalikos

Ήταν να μην ανακαλύψει η apple το split view, τώρα που το έκανε κατέθεσε και πατέντα. Μπράβο και από εμένα στο R&D που δικαιολογούν τα χρήματα που παίρνουν.

Topdim

Το πρώτο παίζει σε Android συσκευές εδώ και χρόνια και το άλλο το έβγαλε η Huawei πριν από την Apple.
Αλλά αν είσαι η πιο βρώμικη εταιρεία και πληρώνεις τους πάντες, μπορείς να πατεντάρεις και το νερό!!!

vasilist

Μπράβο και απο εμένα στο R&D της apple που με κόπο και έρευνα πατεντάρει ιδέες άλλων. χαχα
Μα και το split view? άσε το slide over γιατί μόνο στα galaxy τα εχω δει αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο, αλλά και και το split view?
Φαντάζομαι πως θα κάνουν έρευνα στην apple… θα ψάχνουν και θα λένε ”τι δεν έπιασε σαν ιδέα να το πατεντάρουμε και να το reinvent?” και πάλι μπράβο πολύ μπροστά.
Είναι για πολύ χαζούρα αυτή η εταιρεία τελικά.
Πλέον και πραγματικά να ανακαλύψει κάτι δεν θα το πιστέψω με τόση αντιγραφή που έχει κάνει, σε λίγο θα πατεντάρει και τα widgets.

Chris_BMW

Διαβάσατε το άρθρο ;;Αν ναι ποια λέξη απο το “πατενταρε το design” Δεν καταλάβατε ;;

Nikos

Το 3D Touch το εχει χρονο τωρα στο MacBook !!!

azriel84

Όποιος θέλει να κράξει, θα κράξει γιατί μέχρι εκεί του κόβει. Το αστείο είναι πως τους Apple users λένε πρόβατα μετά δεν κοιτάζονται στον καθρέφτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.