Apple Pay: Η E.E. ετοιμάζει πρόστιμο για αθέμιτες πρακτικές

, Apple Pay: Η E.E. ετοιμάζει πρόστιμο για αθέμιτες πρακτικές

Το Apple Pay κατηγορείται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αθέμιτες πρακτικές σχετικά με την τεχνολογία NFC. Η εστίαση γίνεται στο θέμα του περιορισμού της λειτουργίας της τεχνολογίας NFC του iPhone αποκλειστικά με το Apple Pay.

H Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η επιλογή της Apple να κάνει την τεχνολογία NFC του iPhone να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με το Apple Pay συνιστά πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία του Apple Pay έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Η Ευρώπη θεωρεί ότι η Apple θα έπρεπε να δίνει αντίστοιχες δυνατότητες και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές πληρωμών που θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με το iPhone.

Ήδη οι ευρωπαϊκές αρχές φέρονται να ετοιμάζουν τα σχετικά έγγραφα, με την επίσημο κατηγορητήριο προς την Apple να αναμένεται να σταλεί εντός του ερχόμενου έτους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την επίσημη έρευνα στην Apple από τον Ιούνιο του 2020, αφότου είχαν εκφραστεί παράπονα από τους ανταγωνιστές της Apple ήδη από το 2019.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Software Apple Apple Pay iPhone

H Apple παρουσιάζει το Tap To Pay και μετατρέπει το iPhone σε POS

Η Apple με το Tap To Pay ταράζει για τα καλά τα νερά των ανέπαφων συναλλαγών, κάνοντας το iPhone τερματικό.

Business Apple Pay Bitcoin PayPal

H AMC Theaters δέχεται πλέον πληρωμές με bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adam Aron, είπε ότι η AMC Theaters δέχεται επίσης Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin για online αγορές και ότι πληρωμές μέσω Apple Pay, το Google Pay και το PayPal.