Apple: Θέλει τα προϊόντα της από 100% ανακυκλωμένα υλικά

apple 100% recycled materials, Apple: Θέλει τα προϊόντα της από 100% ανακυκλωμένα υλικά

Σε κάθε σελίδα για τις συσκευές της και έπειτα από κάθε επίσημη ανακοίνωση, η Apple επιμένει να μας θυμίζει πόσο μεγάλη σημασία δίνει στην προστασία του περιβάλλοντος, τα υλικά που χρησιμοποιεί για τις συσκευασίες κλπ.

Ωστόσο και πάλι απαιτείται η χρήση πρωτογενών υλικών και μετάλλων, για την κατασκευή των προϊόντων που λανσάρει. Αυτό είναι κάτι που έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Lisa Jackson, VP of Environment, Policy and Social Initiatives στην Apple, στόχος της Apple είναι μια μέρα να φτάσει να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά έτσι ώστε να μειώσει την εξάρτησή της σε πρώτες ύλες.

Σε συνέντευξή της στο news.com.au, η Jackson δήλωσε: “Αυτό στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί είναι 100% ανακυκλωμένα υλικά για να φτιάξουμε τα προϊόντα μας ή ανανεώσιμα υλικά. Δουλεύουμε σαν “gangbusters” σε αυτό. Από όσο γνωρίζω, είμαστε η μόνη εταιρεία στον τομέα που προσπαθεί να το καταφέρει αυτό. Οι περισσότεροι μιλούν για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών, αλλά το υλικό δεν χρησιμοποιείται απαραίτητα στις νέες συσκευές”.

Όπως είπαμε, οι πράσινες πρωτοβουλίες της Apple είναι αρκετά γνωστές. Η Apple έχει κερδίσει τον τίτλο πιο πράσινης εταιρείας τεχνολογίας (Greenest Tech Company) για πολλά χρόνια στη σειρά. Επιπλέον, φαίνεται να παράγει παραπάνω ενέργεια απ όση χρειάζεται και την πουλά σε φορείς παροχής ενέργειας.

Το πότε θα έρθει η μέρα που θα δούμε ένα iPhone ή MacBook κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα / ανανεώσιμα υλικά, δεν είναι σαφές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αμφιβάλλω – εδώ πριν κάποια χρόνια η greenpiece τα είχε άσχημα με την Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.