Apple: Θέλει τα προϊόντα της από 100% ανακυκλωμένα υλικά

apple 100% recycled materials, Apple: Θέλει τα προϊόντα της από 100% ανακυκλωμένα υλικά

Σε κάθε σελίδα για τις συσκευές της και έπειτα από κάθε επίσημη ανακοίνωση, η Apple επιμένει να μας θυμίζει πόσο μεγάλη σημασία δίνει στην προστασία του περιβάλλοντος, τα υλικά που χρησιμοποιεί για τις συσκευασίες κλπ.

Ωστόσο και πάλι απαιτείται η χρήση πρωτογενών υλικών και μετάλλων, για την κατασκευή των προϊόντων που λανσάρει. Αυτό είναι κάτι που έχει θέσει ως στόχο να αλλάξει στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Lisa Jackson, VP of Environment, Policy and Social Initiatives στην Apple, στόχος της Apple είναι μια μέρα να φτάσει να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά έτσι ώστε να μειώσει την εξάρτησή της σε πρώτες ύλες.

Σε συνέντευξή της στο news.com.au, η Jackson δήλωσε: “Αυτό στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί είναι 100% ανακυκλωμένα υλικά για να φτιάξουμε τα προϊόντα μας ή ανανεώσιμα υλικά. Δουλεύουμε σαν “gangbusters” σε αυτό. Από όσο γνωρίζω, είμαστε η μόνη εταιρεία στον τομέα που προσπαθεί να το καταφέρει αυτό. Οι περισσότεροι μιλούν για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών, αλλά το υλικό δεν χρησιμοποιείται απαραίτητα στις νέες συσκευές”.

Όπως είπαμε, οι πράσινες πρωτοβουλίες της Apple είναι αρκετά γνωστές. Η Apple έχει κερδίσει τον τίτλο πιο πράσινης εταιρείας τεχνολογίας (Greenest Tech Company) για πολλά χρόνια στη σειρά. Επιπλέον, φαίνεται να παράγει παραπάνω ενέργεια απ όση χρειάζεται και την πουλά σε φορείς παροχής ενέργειας.

Το πότε θα έρθει η μέρα που θα δούμε ένα iPhone ή MacBook κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα / ανανεώσιμα υλικά, δεν είναι σαφές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Αμφιβάλλω – εδώ πριν κάποια χρόνια η greenpiece τα είχε άσχημα με την Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.