Apple: Από που προέρχονται τα έσοδα που έσπασαν κάθε ρεκόρ;

H Apple ανακοίνωσε τις πωλήσεις και τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η χρονιά. Τα smartphones χάρη στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 74.5 εκατομμύρια σε μόλις 3 μήνες. Τα καθαρά κέρδη για ένα μόνο τρίμηνο έφτασαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της ρωσικής Gazprom με 16 δισ. δολάρια.

Τα iPhone με μέσο όρο τιμής τα 687 δολάρια, δηλαδή 50 δολάρια αύξηση σε σύγκριση με πέρσι, έκαναν ακόμη και τον Tim Cook να δηλώσει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τους αριθμούς πωλήσεων που της έδωσαν έσοδα 74.6 δισεκατομμυρίων για το τρίμηνο. Παράλληλα να πούμε ότι ο μέσος όρος τιμής για την κατασκευή ενός iPhone παραμένει στα 220 δολάρια.

Το BusinessInsider πήρε τα απίστευτα ποσά της Apple που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε προϋπολογισμούς κρατών μόνο, και δημιούργησε ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται από που προήλθαν τα έσοδά της.

Τα iPhone έχουν τη μερίδα του λέοντος με 68% του συνόλου και 46% αύξηση πωλήσεων, ενώ τα iPad έπεσαν κατά 17%.

Μέσα σε ένα τρίμηνο τα έσοδά της ήταν όσα έβγαλε η Google μέσα σε έναν χρόνο.

apple εσοδα, Apple: Από που προέρχονται τα έσοδα που έσπασαν κάθε ρεκόρ;

apple εσοδα, Apple: Από που προέρχονται τα έσοδα που έσπασαν κάθε ρεκόρ;

apple εσοδα, Apple: Από που προέρχονται τα έσοδα που έσπασαν κάθε ρεκόρ;

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kws_roro

Έτσι είναι αυτά… Όταν φτιάχνεις κάτι που έχει κόστος 200 δολάρια και το πουλάς 800 τέτοια κέρδη κάνεις. Και μην μου πείτε για το κόστος ανάπτυξης. Το iOS είναι ίδιο εδώ και μία πενταετία. Το ότι αλλάξανε χρώμα στο UI και πήρανε χαρακτηριστικά από άλλα λειτουργικά δεν είναι τίποτα.

iSheepFTW

tech21man

Επισης δειτε οτι και η amazon περναει την google. Με την κυριαρχια του android σε ενεργοποιησεις συσκευων δεν το περιμενα.

mt

Respect.
Όταν πουλάς ένα προϊόν με κόστος 220 στα 700 Πώς να μην πετύχεις υπερκέρδη?
Respect.
Θα πλήρωνα αρκετά λεφτά στα στελέχη της Apple για να μου πουν το μυστικό, πως να πουλάω πανάκριβα ένα μέτριο προϊόν.
Respect.
Αλλά και μεγαλύτερα κέρδη από τη Google?
Respect.

Dkoukou

Το σκεπτικό σας ειναι λάθος εξαρχής γιατί ψοφατε για κράξιμο μόλις διαβάσετε τη λέξη apple. Μεγάλο μερίδιο των κερδών προέρχεται απο το AppStore και το iTunes store. Οι περισσότεροι χρήστες φορητών συσκευών apple παγκοσμίως αγοράζουν μουσική και εφαρμογές για τις συσκευές τους και δεν ψάχνουν με τις ώρες σε κάθε ιστοσελίδα να βρουν το .apk του νέου blockbuster παιχνιδιού. Το android αντίθετα ειναι σχεδόν συνυφασμένο με τη χρήση πειρατικών εφαρμογών (και αυτή ειναι η πικρή αλήθεια), άρα και τα κέρδη απο τα αντίστοιχα store μικρότερα. Γιατί άραγε ολα τα καινούργια μουσικά album και τα τελευταία παιχνίδια διατίθενται πρώτα ή και αποκλειστικά για iOS συσκευές; Επιπλέον ξεχνάτε το κομμάτι των υπολογιστών. Στην ελλαδιτσα της κρίσης το κομμάτι της πίτας για τα Mac ειναι αρκετα μικρό, αλλα για κάντε μια βόλτα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικου και δείτε τα συντριπτικά ποσοστά χρηστών OS X στη μεγαλύτερη αγορά premium ηλεκτρονικών συσκευών (και συνυπολογιστε οτι οι περισσότεροι απο αυτούς ειναι ταυτόχρονα και χρήστες iOS συσκευών λόγω ευκολιών του οικοσυστήματος). Το iphone που τόσο αντιπαθειτε ειναι μόνο ενα μέρος της εξίσωσης για τη συνταγή της επιτυχίας της apple (και οχι, δεν χαίρομαι ούτε και λυπάμαι για τα κέρδη της γιατί δεν έχω μετοχές της… Συνέχεια »

giorg

Αν ισχυει οτι το 30% tης μηλοεταιρειας ανοικει στην μσ τα πρωτοια τα χει αλλος ….
Οποτ ρησπεκτ στην μ$ που ακομα κ απο το android βγαζει λεφτα

thanos

@giorg δεν ανηκει στην MS το 30% αλλα στο ζερβουδακη… τι π@π@ριες γραφει ο καθενας..

MANOS

@Dkoukou
Τα παραπάνω νούμερα όμως δείχνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες, η μουσική και οι εφαρμογές συγκαταλέγονται στο κομμάτι Services του οποίου τα κέρδη είναι ελάχιστα μπροστά στα κέρδη που βγάζει από τις πωλήσεις συσκευών iPhone 7 iPad

Dkoukou

Mac, iTunes/AppStore και λοιπά προϊόντα πλην iphone/iPad γύρω στα 15 δις το τρίμηνο (και τι τρίμηνο, στο λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου τους). Επι τέσσερα μας κανει γύρω στα 55-60 δις.
Οχι ακριβώς ψίχουλα…και όλοι αυτοί που αγόρασαν αρκετα Mac για να αποφέρουν σε ενα τρίμηνο στην apple 7 δις κέρδη μόνο απο εκεί, τι κινητό διάλεξαν άραγε,Huawei; Άσε που τα ipad δεν έχουν σε καμμιά περίπτωση τέτοιο ποσοστό κέρδους ανα μονάδα, αλλα ακόμα πουλάνε μια χαρά (σχεδόν οσο η μισή Google το χρονο) παρότι δε μοστραρονται σε καφετέριες και έχουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής ως tablet.
Το iphone ειναι προφανώς το πιο κερδοφόρο προϊόν της apple αλλα σίγουρα συντελούν και πολλά αλλα για να ειναι η εταιρεία αυτή τόσο ψηλά σε κερδοφορία και οχι απλα επειδή ο κόσμος μετατράπηκε ξαφνικά σε αμνοεριφια.

Jimis

@kws_roro

από τα λεγόμενά σου αλλά και μερικών ακόμα(συμπεριλμβανομένου του αρθρογράφου) μάλλον δεν έχετε ιδέα από πωλήσεις ή γενικά εμπόριο.

Η κατασκευή του όποιου προϊόντος έχει ένα κόστος x. Από εκεί και έπειτα υπάρχει: διαφήμιση με ποσό y, συσκευασία με ποσό z,διανομή με ποσό a, αποστολή σε όλο τον κόσμο με ποσό b, προώθηση με ποσό c, βάλε και κόστος ανάπτυξης της συσκευής(πόσα dummy unit, βελτιώσεις,υλικά κτλ) με ποσό d, και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε…πατέντες! η Apple και η κάθε apple πρέπει να υπολογίσει ένα ποσό e για κάθε συσκευή γιατί χρησιμοποιεί πατέντες άλλων ή τεχνολογίες άλλων.

Τελικά έχουμε…

Τελική τιμή= x+y+z+a+b+c+d+e+(όποιες άδεις ή γραφειοκρατεία χρειάζεται για να μπορεί να πουλήσει κάθε συσκευή σε διάφορες αγορές)

Άντε πια με αυτή την καραμέλα ότι έχει τόσο κόστος και το πουλάει τόσο! Βγείτε λίγο να δείτε πως λειτουργεί η αγορά…αμέσως τον χαρακτηρισμό κα΄τω από την γλώσσα τον έχετε.

giorg

@thanos καποτε η μσ ειχε μετοχες στην μηλοεταιρεια και δεν ειναι γνωστο αν τις πουλησε ολες η κραταει ακομα μερος απο τις μετοχες …. Οποτε μαθε πρωτα καποια πραγματα και μετα μιλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.