H Apple σπάει ρεκόρ κερδών για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο

apple quarter profits, H Apple σπάει ρεκόρ κερδών για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο

Μαζί με την επίσημη κυκλοφορία του επετειακού iPhone X, η Apple ανακοίνωσε εχθές τα κέρδη τριμήνου καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street. Το τμήμα Υπηρεσιών της κατάφερε να κάνει το καλύτερο τρίμηνο ever.

Κατά τη διάρκεια Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, η Apple πούλησε 46.7 εκατ. iPhone και τα έσοδα που σχετίζονται με τα smartphones ανήλθαν σε 28.85 δισ. δολάρια. Την ίδια περίοδο πέρσι, οι πωλήσεις iPhones ήταν στα 45.5 εκατ. με έσοδα 28.16 δισ. δολάρια.

H Apple κατάφερε επίσης να ανεβάσει και τις πωλήσεις iPads, από 9.27 εκατ. πέρσι, φέτος έφτασαν τα 10.3 εκατ. με έσοδα 4.83 δισ. δολάρια και αύξηση 14%.

Το τμήμα Υπηρεσιών που περιλαμβάνει iTunes, Apple Pay and the App Store, ήταν αυτό που έσπασε ρεκόρ τριμήνου με έσοδα 8.5 δισ. δολάρια.

Συνολικά η Apple ανακοίνωσε 10.7 δισ. δολάρια σε καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους με κέρδη 2.07 δολάρια ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις της Wall Street ήταν 1.87 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% στα 52.6 δισ. δολάρια. Το ίδιο τρίμηνο πέρσι, η Apple είχε έσοδα 46.9 δολάρια (1.67 ανά μετοχή).

Για το επόμενο τρίμηνο, που περιλαμβάνει Thanksgiving, Black Friday και Χριστούγεννα, η Apple αναμένει σημαντική άνοδο με έσοδα 84-87 δισ. δολαρίων και μικτό περιθώριο κέρδους 38%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple ανέβηκε κατά 5% στα 174 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι σημείωσε νέο ρεκόρ και η Apple είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η πρώτη εταιρεία αξίας 1 τρις. δολαρίων. Αυτή τη στιγμή είναι στα 900 δισ. δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αποκλείεται. Τα iphone δεν πουλάνε καθόλου και πάει για χρεοκοπία, έτσι διάβασα στα σχόλια του techblog.

Fotis

Ναι είναι γνωστό Samsung και Apple χρεωκοπουν από το 2012.

Wave

Αναμενόμενο για πιο ισχυρό brand παγκοσμίως στον τομέα της τεχνολογίας. Και μια πολύ καλή απάντηση σε όσους ζητούσαν μέρες τώρα αριθμούς και όχι φήμες.

Fotis

Αν λες για εμενα σου είχα δώσει αριθμούς.
Πολύ μεγάλες εταιρίες και οι δυο αν και είμαι περισσότερο fan της Samsung.
Wave το μέρισμα σου το πήρες;

@Dinos

Άμα φτιάξει το facebook κινητό θα είναι σίγουρα το πιο καλό σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

fotis

Δεν εχεις και αδικο 1.7 δις χρηστες.

Wave

όχι περιμένω να παρεις πρώτα το δικό σου μερίδιο και μετά θα πάρω και το δικό μου. Και όχι δεν αναφερόμουν σε εσένα! Αναφερόμουν γενικά σε πολύ κόσμο που ζητούσε νούμερα.

fotis

Εγω δεν περιμενω μεριδιο γιατι δεν ειμαι σταθερος σε καμια εταιρια.

KostasB

Το πρώτο “Facebook phone” δεν πρέπει καν να βγήκε εκτός Αμερικής. Για ποιο λόγο τώρα να πετύχει;
Όλοι κοιτάνε να πάρουν iPhone και Samsung. Τα πρώτα με όποιο τρόπο μπορούνε γιατί το επιβάλλει η μόδα και τα δεύτερα συνήθως μικρής και μεσαίας κατηγορίας λόγω χρημάτων και επειδή επίσης το επιβάλλει η μόδα αν δεν έχεις iPhone να έχεις τουλάχιστον οποιοδήποτε Samsung για να είσαι in. Έτσι μας έχουν μάθει.
Facebook μπορείς να έχεις σε οποιοδήποτε κινητό. Ακόμα και σε feature phones με κουμπιά κοτσάρουν εκεί και ένα Facebook app για να είναι κομπλέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.