Apple: Εξαγόρασε startup εταιρεία AR;

Apple AR headset startup εταιρεία, Apple: Εξαγόρασε startup εταιρεία AR;

Η Apple έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, αποδεικνύοντας το και με την διάθεση του ARKit στους developers. Ήδη στο App Store είναι διαθέσιμες αρκετές AR εφαρμογές, με τον Αμερικανό τεχνολογικό γίγαντα να κοιτάει μπροστά, έχοντας μεγαλύτερες βλέψεις.

Εδώ και καιρό υπήρχαν αναφορές για μια πιθανή ανάπτυξη ενός AR headset από την Apple. Το Cupertino φυσικά δεν έχει σχολιάσει τίποτα, αλλά μια νεα είδηση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του τεχνολογικού site techcrunch.com, η Apple φαίνεται να εξαγόρασε μια μικρή startup εταιρεία από το Μόντρεαλ του Καναδά που εξειδικεύεται στα AR headsets. Το όνομα αυτής είναι Vrvana και ο Αμερικανός κολοσσός κατέθεσε στους ιδιοκτήτες της το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων για να την αποκτήσει.

Η Vrvana είχε παρουσιάσει ένα AR headset, το “Totem”, που μπορεί μεν να απέσπασε θετικές κριτικές, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε στάδιο μαζικής παραγωγής και κατά συνέπεια στα ράφια των καταστημάτων. Αν υποθέσουμε πως οι πληροφορίες του techcrunch είναι αληθείς, τότε ο προφανής λόγος για τον οποίο η Apple εξαγόρασε την Vrvana είναι η κατασκευή ενός AR headset που θα φέρει το logo της πρώτης, σηματοδοτώντας την παρθενική της είσοδο στην κλειστή αυτή αγορά. Τελικά φαίνεται πως η εταιρεία έμεινε πιστή στις δηλώσεις της και δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR).

Αν η Apple όντως εξαγόρασε την Vrvana με απώτερο σκοπό την κυκλοφορία ενός headset επαυξημένης πραγματικότητας, θα χρειαστεί να περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε το προϊόν στην αγορά. Πρόκειται για μια συσκευή της οποίας η τεχνολογία (υλοποιημένη) κάνει τα πρώτα βήματα στην αγορά. Αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα και τον βαθμό τελειότητας που επιζητεί να πετυχαίνει η Apple σε κάθε μοντέλο της, ίσως αναγκάσουν τον κατασκευαστή να καθυστερήσει αρκετά την κυκλοφορία. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Apple AR headset startup εταιρεία, Apple: Εξαγόρασε startup εταιρεία AR;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i