Apple: Για πρώτη φορά μείωσε τις απολαβές του Tim Cook

Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, CEO της Apple, Tim Cook θα δει να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό λιγότερα χρήματα. Αυτό θα συμβεί επειδή η Apple δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους πωλήσεων του 2016.

Η Apple δήλωσε ετήσιες πωλήσεις 215.6 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος του 2016, 3.7% κάτω από τα 223.6 δισ. δολάρια που είχε ως στόχο. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν στα 60 δισ. δολάρια, 0.5% κάτω από τα 60.3 δισ. δολάρια που περίμενε.

Αυτός είναι ο λόγος που κορυφαία στελέχη της Apple δεν θα πάρουν ολόκληρο το ποσό της αμοιβής που θα μπορούσαν, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Tim Cook πήρε 8.75 εκατ. δολάρια μέσα στο 2016, ενώ το 2015 το ποσό ήταν στα 10.3 εκατ. δολάρια. Ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος της Apple, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών, Luca Maestri, είδε την αμοιβή του φέτος να πέφτει κατά 10% στα 22,8 εκατ. δολάρια.

Η Apple στηρίζεται κυρίως στο iPhone, το οποίο ευθύνεται για το 63% των εσόδων της. Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος η Apple είδε παρατεταμένη πτώση στις πωλήσεις του iPhone. Αναλυτές εκτιμούν ότι γι αυτό φταίει ο κορεσμός στις ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα έπεσαν λόγω ισχυρού ανταγωνισμού. Η Apple ελπίζει στην αγορά της Ινδίας.

tim cook pay, Apple: Για πρώτη φορά μείωσε τις απολαβές του Tim Cook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Ναι θα πεινάσει..

Παναγιώτης

κρίμα μωρέ…

Gvirginia

Έχουμε κάποιο λογαριασμό Paypal να μαζέψουμε λεφτά? Έχει και κρύο…

giannis13

δηλαδη ο Maestri βγαζει περισσοτερα απο τον Τιμ ; μαλισταααα

ΛΛ

Λογικό μου φαίνεται… Και είναι δείγμα ότι κάπου πρέπει να προσαρμοστεί η εταιρεία. Τα iPhone είναι καλά τηλ αλλά όχι καλύτερα από άλλες ναυαρχίδες και πλέον βρίσκεις τηλ με 300-400 ευρώ από δυνατά μπραντ και με ικανότητες κοντινές που για το μέσο χρήστη μπορεί να μην καταλαβαίνει διαφορά.
Οπότε ελπίζω να κατάλαβαν ότι δεν αρκεί μονο το μπραντ Apple για τις πωλήσεις…. Αλλά χρειάζεται ακόμα καλύτερη ποιότητα με πιο λογικές τιμές (όχι όμως προφανώς φτηνές) αντίστοιχες των ναυαρχιδων ν άλλων εταιριών με ισχυρά μπραντ.

KnightRider

Δεν θα έχει που να μείνει τώρα..

tester

δηλαδή ο CFO πάιρνει σχεδόν 3 φορές πάνω τα λεφτά του CEO; Μήπως είναι τυπογραφικό λάθος και ο CFO παίρνει 2,8μ;

James

Με τι μούτρα θα βγαίνει από το σπίτι του τώρα; Τι θα λέει η γειτονιά για τα χάλια του;

alex smith

Ας έχει τη φαεινή ιδέα στο επόμενο μοντέλο ο Κουκ να αφαιρέσει και άλλα πράγματα εκτός από την 3,5 υποδοχή ακουστικών να δούμε που θα πάνε οι πωλήσεις. Όσο μαϊντανοί και να είναι ορισμένοι χρήστες μηλόφωνων (όσοι το αγοράζουν μόνο για να το βλέπουν τρίτοι στο τραπέζοι, δεν αναφέρομαι στο σύνολο, μην πυροβολείτε) δεν πρόκειται να το αγοράσουν αν προσθέσει αφαιρέσει π.χ. την κάμερα και βάλει μία συνδεδεμένη με lighting θύρα για “καλύτερη εμπειρία χρήσης” και …..αυξημένα κέρδη…
Πω πω λέτε να έδωσα ιδέα για καινοτομία τώρα?

ChristosT

θα μπαλωνει τις καλτσες του τωρα με τοση φτωχια που θα πεσει…
που να σφιξουν και οι ζεστες…

@papaki

Θα συνιστούσα σε κάποιον που έχει ανάγκη για χρήματα να παίξει κίνο έχοντας μάθει καλά το παιχνίδι για να βγάλει με την πρώτη φορά χρήματα και οποιαδήποτε στιγμή όπως εγώ.

alex.vi.ii

@tester @giannis13
Όντως ο Maestri βγάζει περισότερα απο τον Cook
https://abcnews.go.com/Technology/meet-apple-executive-makes-money-ceo-tim-cook/story?id=28427711

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.