Apple: Στα δικαστήρια για τα loot boxes που έχουν τα παιχνίδια στο App Store

, Apple: Στα δικαστήρια για τα loot boxes που έχουν τα παιχνίδια στο App Store

Τα loot boxes είναι η μάστιγα των παιχνιδιών αφού οι εταιρείες ενσωματώνουν στα παιχνίδια τους ολοένα και περισσότερους “μηχανισμούς έκπληξης” με σκοπό αυτά να αποφέρουν χρηματικές απολαβές στους developers. Τις περισσότερες φορές οι developers δέχονται επίθεση για αυτήν την τακτική ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple κατηγορείται για τα loot boxes των παιχνιδιών που υπάρχουν στο App Store.

Σύμφωνα με την αγωγή, τα loot boxes που υπάρχουν σε ορισμένα παιχνίδια στο App Store καταπατούν τους νόμους της Καλιφόρνιας και πιο συγκεκριμένα, παρόλο που οι developers αποκαλύπτουν τις πιθανότητες νίκης δεν προειδοποιούν για την ύπαρξη των loot boxes στα παιχνίδια. Επιπλέον, το App Store επιτρέπει στους developers να θέσουν μόνοι τους την ηλικία στην οποία απευθύνεται το παιχνίδι με αποτέλεσμα μία εφαρμογή που θεωρείται φιλική προς τα παιδιά να περιλαμβάνει στοιχεία τζόγου.

Η αγωγή που κατατέθηκε από την Rebecca Taylor, καθώς το παιδί της φέρεται ότι έπεσε θύμα αυτής της τακτικής, αναφέρεται σε πολλά παιχνίδια όπως είναι το Mario Kart Tour, FIFA Soocer, Roblox και Brawl Starts.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2020

Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !
 
Άρμεγμα κανονικό και βγάζει τρελά λεφτά η apple (και όχι μόνο αυτή, και στο android τα ίδια γίνονται) από τη γερή προμήθεια που έχει βάλει σε όλα τα in-app purchases.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.